Rózsaszín recept

A Rózsaszín hozzávalói:
1/2 kg liszt
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
20 dkg porcukor
néhány kanál tejföl
1 citrom reszelt héja


A Rózsaszín elkészítési módja:
Az anyagokból tésztát gyúrunk és 3 lapot (tepsi hátán) sütünk. Az egyik lapot szétmorzsoljuk, leforrázzuk - 3 dl tejjel. Majd hozzákeverünk 1 cs. vaníliás c., 3 evők. kakaót, néhány kanálka ribizli lekvárt, kevés porcukrot, 1 citrom levét, héját és egy kis rumot. Ez lesz a töltelék, amit a két lap közé kenünk. Tetejére citrommáz. Citrommáz: 15 dkg porcukor 1/2 evők. rum 1/2 citrom leve pár csepp víz 1 evők. málnaszörp

15 percig keverni, majd a tésztára kenni. Másnap szeletelni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A rózsaszín elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook