Nektek sincs több milliós megtakarításotok? 35 évesen 1 millió Ft amit sikerült összekaparni. (beszélgetés)
Visszakérdezek. Ezt az 1 milliót milyen körülmények közt raktad össze? Saját lakás/albérlet? Egyedül élsz vagy családban?
Bármi is a válasz légy elégedett vele (szép munka volt) és gyúrj a következő millióra! Ne mérd másokhoz magad, mert senki sincs a te helyzetedben. (főleg így, hogy nem tudunk róla)
Nem volt könnyű az életed, de megoldottál mindent.
Egyébként egyetértek a felháborodásoddal, mert FI azt kérdezte, kinek mennyi pénze van. Ilyet nem illik kérdezni a valóságban sem, de így virtuálisan sem. Ha azt kérdezi, van-e vésztartalékunk, az még elmegy, de ő az összegre kérdezett rá.
Nem kell hogy egyetértsünk, beszélgetünk.
35 éves koromra nem, de 40 éves koromra lett saját házam, amíg erre gyűjtöttem. Mellette egyedül neveltem fel 2 éves korától a fiamat. Baromi nehéz volt minden! Elborzadok ha visszagondolok azokra az évekre mikor minden erőmmel azon voltam hogy elköltözzek a szülői házból mert az maga volt a pokol. Meg is volt az eredménye, egyik súlyos betegség követte a másikat anyám mellett. Mindegy vége. Nekem ezzel járt és idegkimerüléssel az, hogy saját otthonom legyen és a fiamnak sose mondjam azt hogy "nincs".
És nem nyüszögtem hogy nincs pénzem, nehéz a sorsom, nem volt időm ezen meditálni mert nyomtam ezerrel mint buldózer.
Nekem ezt dobta gép. Kinek könnyebb, kinek nehezebb. De soha nem kéregettem és az sem érdekelt kinek mennyi van, mert a másét nem nekem kellett beosztani.
A bankszámla látszik kiírva számszerúleg
de
ez a rohadt élierállirott sok bankó amin csak mzitláb mászkálhatunk, ez idegesitő
Kis lakásunk van kb70m2, nem tudom hány darab 20ezres férhet el benne szorosan egmásmellé rakva
Szerintem ahonnan mi jöttünk, sosem volt kolbászból a kerítés :( egész gyerekkoromnban azt hallgattam, mire, miért nem telik. Aztán munkába álltam, onnan folytatódott a spórolás.
Mostanában jutottunk oda, hogy nem kell azt mondani, hogy valamire nem futja. De már nem tudjuk elkölteni sem, hiszen jól megtanultuk a leckét: hülyeségre ne költs 😂
Most nem értek egyet veled, ezer más hozzászólásból meg lehet saccolni az anyagi helyzeteket.
Ő rákérdezett, van-e 35 éveseknek 1 millió forintjuk. Szerintem keveseknek van, 35 éve nekünk 5000 forintunk sem volt. Csak akkor biztosabb volt a munkahelyünk pl.
További ajánlott fórumok:
- Nektek van számla megtakarításotok bankszámlán?
- Ti kötnétek a mostani válságban életbiztosítást ami megtakarítás is egyben?
- Szerintetek szégyen, hogy tanári fizetésből összesen 900 ezer forint tartalékot tudtam összekaparni? - Politikamentes válaszok jöhetnek!
- A megtakaritott pénzem érdemes euróba átváltani?.Kevés kamatot fizetnek rá, és előbb utóbb úgyis át kell majd váltani, ha majd itt is lesz.
- Tudtok mostanában előnyös megtakarítási formáról? (viszonylag magas kamat, kevés kockázat)
- Hova lenne érdemes beforgatni a megtakarított pénzemet?