Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Párolt zöldség csirkemellel recept

Párolt zöldség csirkemellel recept

A Párolt zöldség csirkemellel hozzávalói:
1 egész csirkemell
1 padlizsán
25 dkg kelbimbó
25 dkg gomba
1 fej vörös- vagy lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 bögre mexikói vegyes zöldség
1 pritamin paprika
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só, ételízesítő, őrölt bors


A Párolt zöldség csirkemellel elkészítési módja:
A zöldésgeket megtisztítom, megmosom. A padlizsánt egyforma kockákra vágom, a gombát szeletelem, a kelbimbót kettévágom, a pritamint és a vöröshagymát cikkekre darabolom. Az olajat kicsit felhevítem, belenyomom a zúzott fokhagymát, hozzáadom a zöldségeket. Egy kicsit összepárolom, beleöntöm a mexikói keveréket, és tovább párolom. Amikor a pritamin félig megpuhult, hozzáadom a csíkokra darabolt csirkemellet, és össze párolom. Ízlés szerint fűszerezem, párolt rizzsel tálalom

Nem szabad túl sokáig párolni, csak amíg a csirke megpuhul, mert a kelbimbó és a padlizsán szétfő.


Kategória: Húsételek receptjei


A párolt zöldség csirkemellel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook