Káposztasaláta recept

A Káposztasaláta hozzávalói:
Fejes káposzta
sárgarépa, új a legjobb
cukkini vékony
uborka
köménymag só
A felöntő léhez,bors, mustármag, babérlevél, ecet, édesítő

A Káposztasaláta elkészítési módja:
Először megcsinálom a felöntő levet ,felforralom, hagyom kihűlni. A hozzávalókat jól megmosom, a répát megtisztítom. A fejes káposztát négyfelé vágom, torzsát eltávolítom. Egy tálba legyalulom a zöldségeket, durva sóval besózom, és állni hagyom, egy jó órát. Többször átkeverem, hogy átjárja a só, majd kinyomkodom a léből. A felöntő levet leszűrve öntöm a salátára, majd üvegbe téve, 1 napig had érjen, hűtőbe teszem. Másnapra az ízek összeérnek. Egy hétnél tovább ne tároljuk.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: Felhőcske**, jún. 24. 16:47
A káposztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.