Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
a naplómban valahogy jó lett :)))
Nyammi,nyammi nagyon szeretem kipróbálom. Gyerekként úúúútáltam,most meg teljesen odáig vagyok érte.
A receptet visszaolvasva láttam, mennyire tökéletes helyesírásilag . Inkább a macskára fogom:DDD
a hosszú zöldbabból ettem már olyan finomat, elmondom.
meg kell párolni finom puhára, nem főzni!!!
miközben puhul, morzsát rendesen megpirítani és a kész babot megforgatni benne, majd egy picit a sütőben összemelegíteni, rá jöhet tejföl, vagy kész majonéz, sőt egyszerre a kettő is, nagyon finom bármilyen sült, főtt, rántott husi mellé :D
Bocsánat, a macska itt tekereg a gép előtt, átlépkadve a klaviatúrán. Hív már aludni.
megcsinálom a héten, van is itthon a hűtőben zöldbab, penne is van, akkor mire várjak,
a receptet felrakom a naplómba azért :)))
igen, szerencsére, kopp,kopp,kopp :))
olvastuk mi is, de azért mégis vigyázok, nem árt az óvatosság :)
én úgy szoktam csinálni a hagymát megdinsztelem kicsi petreszelyemmel.nagyon kevés öröltpaprikával meghintem rá a zöldbabot én a zöld hosszút szeretemerre a célra felöntöm tejszínnel , só, leheleznyi majoranna, pici tárkony só , a penne tésztát megfőzőm és nem csepegtetem le teljesen a kész tejszínes babra öntöm és összekeverem, hogy a tészta is átitatódjon a tejszínnel, sajtot rászórva is fini, vagy én tejfölt, tejföllel eszem nagyon szeretem.
Remélem már jobban van a férjed! Az enyémnek is gondja van a szívével, de nem mondana le a tojásról. Meg egyébként is, már azt hallani, hogy nem is annyira kell kerülni a tojást. Sokkal több jó van benne, mint rossz.
Én is így csináltam. De a gomba! Párom már kacsintgat, ha meglátja a szatyorban. Kissé fickós lesz tőle! Meg a tojástól.Anyám már tudja, hogy, ha csütörtökön, vagy pénteken gombát veszek, akkor kapok egy kis nyelesaszpirint!
férjemnek régebben volt egy infarktusa, emiatt diétázunk folyamatosan és hát a tojás abban az időben nagyon tiltó listán volt az étkezését tekintve :)))
ez nekem is meg van, gyors és finom, nem kell várni másnapig, mert már sütés után azonnal ehető, nem úgy, mint a többi linzer.
sokmindenről lemaradtam, miért is nem szabad sokat enni? Vagy csak a tojást?
mindkettő roppant egyszerű, elég ha úgy kezdesz neki, mint a rendes pörköltnek, csak a fagyasztott zöldborsót ha már kész az alap, beleöntöd és megfőzöd. ennyi.
tojással szintén, csak elő kell főzni, jó keményre és kicsit kihűteni használat előtt.
Nekem van egy édes receptem linzerre,
1 kg liszt
60 dkg margarin
20 dkg cukor
De ha a cukrot helyettesítjük 1 ek sóval meg fűszerekkel, szerintem az sem lehet rossz.
tojáspörköltöt csináltam régebben, de mostanság, hogy nem szabad sokat enni, hát más módon esszük.
na, most mond, én már csak ilyen kis kötekedős vagyok :DDDD
örülök én, de azért mégis :DDDD
Zöldborsóból már hallottam, sőt tojás pörköltet is.Egyszer még csináltam is, de valamit elszúrhattam, vagy ki tudja, de nekem nem jött be. A szomszédasszonyom, aki voltaképp a volt osztálytársam, szinte mindig borsópörit csinál! Már röhögünk rajta a csajokkal, mert sík dinka.
zöldbabot még én sem csináltam pörköltnek, de kipróbálom, a penne tésztát nagyon szereti a párom :D
most annak van egy kisebb változata, ez biztosan jó lesz hozzá
Bizony azt szoktam csinálni és nagyon finom, és a tojás pörkölt is.
legyen 40 db. akkor így jobb:) Mindig ez a kötekedés :DDDDD Semminek sem tudsz örülni. :DD
a multkoriban olvastam én is egy jót, még sosem csináltam,
zöldborsó pörkölt nokedlivel, csoda finom :DDD
vagy éppen karfiol pörkölt :D
Ennyire ne legyél mohó! Csak furállottam a 40 dkg-ot tojásnak.
Nem hiszem, ez a hátam közepén van, mankóval tudok járni csak.
Jój fog csusszanni a szerkentyűdből tőle :DDDD
köszönöm, de kérdésem lenne, bár tudom találtad :)
40 dkg tojássárga?
Pörköltet még nem csinátam zöldbabból, hogyan szoktad? Úgy mintha húsból lenne?
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD majdnem leestem a székről, még félre is nyeltem.
További ajánlott fórumok: