Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. fórum

Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)


54901. Katinkaboszi (válaszként erre: 54899. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 22:20
a naplómban valahogy jó lett :)))
54900. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 54898. - Katinkaboszi)
2009. nov. 9. 22:19
Nyammi,nyammi nagyon szeretem kipróbálom. Gyerekként úúúútáltam,most meg teljesen odáig vagyok érte.
54899. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 54897. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 22:18
A receptet visszaolvasva láttam, mennyire tökéletes helyesírásilag . Inkább a macskára fogom:DDD
2009. nov. 9. 22:16

a hosszú zöldbabból ettem már olyan finomat, elmondom.

meg kell párolni finom puhára, nem főzni!!!


miközben puhul, morzsát rendesen megpirítani és a kész babot megforgatni benne, majd egy picit a sütőben összemelegíteni, rá jöhet tejföl, vagy kész majonéz, sőt egyszerre a kettő is, nagyon finom bármilyen sült, főtt, rántott husi mellé :D

54897. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 54892. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 22:15
Bocsánat, a macska itt tekereg a gép előtt, átlépkadve a klaviatúrán. Hív már aludni.
54896. Katinkaboszi (válaszként erre: 54892. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 22:14

megcsinálom a héten, van is itthon a hűtőben zöldbab, penne is van, akkor mire várjak,

a receptet felrakom a naplómba azért :)))

54895. Katinkaboszi (válaszként erre: 54891. - 471a99eb9c)
2009. nov. 9. 22:13

igen, szerencsére, kopp,kopp,kopp :))

olvastuk mi is, de azért mégis vigyázok, nem árt az óvatosság :)

54894. Katinkaboszi (válaszként erre: 54890. - 471a99eb9c)
2009. nov. 9. 22:12
:DDDDDDDDD
54893. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 54890. - 471a99eb9c)
2009. nov. 9. 22:11
:DDDDDDDDDDDDDDDD
54892. 9b10f3d7ff
2009. nov. 9. 22:11
én úgy szoktam csinálni a hagymát megdinsztelem kicsi petreszelyemmel.nagyon kevés öröltpaprikával meghintem rá a zöldbabot én a zöld hosszút szeretemerre a célra felöntöm tejszínnel , só, leheleznyi majoranna, pici tárkony só , a penne tésztát megfőzőm és nem csepegtetem le teljesen a kész tejszínes babra öntöm és összekeverem, hogy a tészta is átitatódjon a tejszínnel, sajtot rászórva is fini, vagy én tejfölt, tejföllel eszem nagyon szeretem.
54891. 471a99eb9c (válaszként erre: 54889. - Katinkaboszi)
2009. nov. 9. 22:11
Remélem már jobban van a férjed! Az enyémnek is gondja van a szívével, de nem mondana le a tojásról. Meg egyébként is, már azt hallani, hogy nem is annyira kell kerülni a tojást. Sokkal több jó van benne, mint rossz.
54890. 471a99eb9c (válaszként erre: 54886. - Katinkaboszi)
2009. nov. 9. 22:08
Én is így csináltam. De a gomba! Párom már kacsintgat, ha meglátja a szatyorban. Kissé fickós lesz tőle! Meg a tojástól.Anyám már tudja, hogy, ha csütörtökön, vagy pénteken gombát veszek, akkor kapok egy kis nyelesaszpirint!
54889. Katinkaboszi (válaszként erre: 54887. - 471a99eb9c)
2009. nov. 9. 22:07
férjemnek régebben volt egy infarktusa, emiatt diétázunk folyamatosan és hát a tojás abban az időben nagyon tiltó listán volt az étkezését tekintve :)))
54888. Katinkaboszi (válaszként erre: 54885. - 471a99eb9c)
2009. nov. 9. 22:06
ez nekem is meg van, gyors és finom, nem kell várni másnapig, mert már sütés után azonnal ehető, nem úgy, mint a többi linzer.
54887. 471a99eb9c (válaszként erre: 54884. - Katinkaboszi)
2009. nov. 9. 22:06
sokmindenről lemaradtam, miért is nem szabad sokat enni? Vagy csak a tojást?
54886. Katinkaboszi (válaszként erre: 54882. - 471a99eb9c)
2009. nov. 9. 22:05

mindkettő roppant egyszerű, elég ha úgy kezdesz neki, mint a rendes pörköltnek, csak a fagyasztott zöldborsót ha már kész az alap, beleöntöd és megfőzöd. ennyi.

tojással szintén, csak elő kell főzni, jó keményre és kicsit kihűteni használat előtt.

54885. 471a99eb9c
2009. nov. 9. 22:04

Nekem van egy édes receptem linzerre,

1 kg liszt

60 dkg margarin

20 dkg cukor

De ha a cukrot helyettesítjük 1 ek sóval meg fűszerekkel, szerintem az sem lehet rossz.

54884. Katinkaboszi (válaszként erre: 54880. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 22:03
tojáspörköltöt csináltam régebben, de mostanság, hogy nem szabad sokat enni, hát más módon esszük.
54883. Katinkaboszi (válaszként erre: 54879. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 22:02

na, most mond, én már csak ilyen kis kötekedős vagyok :DDDD

örülök én, de azért mégis :DDDD

54882. 471a99eb9c (válaszként erre: 54878. - Katinkaboszi)
2009. nov. 9. 22:02
Zöldborsóból már hallottam, sőt tojás pörköltet is.Egyszer még csináltam is, de valamit elszúrhattam, vagy ki tudja, de nekem nem jött be. A szomszédasszonyom, aki voltaképp a volt osztálytársam, szinte mindig borsópörit csinál! Már röhögünk rajta a csajokkal, mert sík dinka.
54881. Katinkaboszi (válaszként erre: 54871. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 22:00

zöldbabot még én sem csináltam pörköltnek, de kipróbálom, a penne tésztát nagyon szereti a párom :D

most annak van egy kisebb változata, ez biztosan jó lesz hozzá

54880. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 54878. - Katinkaboszi)
2009. nov. 9. 22:00
Bizony azt szoktam csinálni és nagyon finom, és a tojás pörkölt is.
54879. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 54874. - Katinkaboszi)
2009. nov. 9. 21:59
legyen 40 db. akkor így jobb:) Mindig ez a kötekedés :DDDDD Semminek sem tudsz örülni. :DD
54878. Katinkaboszi (válaszként erre: 54867. - 471a99eb9c)
2009. nov. 9. 21:59

a multkoriban olvastam én is egy jót, még sosem csináltam,

zöldborsó pörkölt nokedlivel, csoda finom :DDD

vagy éppen karfiol pörkölt :D

54877. 471a99eb9c (válaszként erre: 54872. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 21:58
Ennyire ne legyél mohó! Csak furállottam a 40 dkg-ot tojásnak.
54876. anuszika@freemail.hu (válaszként erre: 54860. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 21:58
Nem hiszem, ez a hátam közepén van, mankóval tudok járni csak.
54875. 9b10f3d7ff
2009. nov. 9. 21:58
Jój fog csusszanni a szerkentyűdből tőle :DDDD
54874. Katinkaboszi (válaszként erre: 54865. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 21:57

köszönöm, de kérdésem lenne, bár tudom találtad :)


40 dkg tojássárga?

54873. 471a99eb9c (válaszként erre: 54871. - 9b10f3d7ff)
2009. nov. 9. 21:57
Pörköltet még nem csinátam zöldbabból, hogyan szoktad? Úgy mintha húsból lenne?
54872. 9b10f3d7ff (válaszként erre: 54870. - 471a99eb9c)
2009. nov. 9. 21:56
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD majdnem leestem a székről, még félre is nyeltem.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook