Csevegjünk erről- arról, ami Neked éppen problémát jelent, és lássuk új szemszögből a kérdésed. (beszélgetés)
Szia! Siess, mert lemaradsz 5 kg-mal!(annyit hízunk a sok kajától, mire visszajössz!)
Akkor hamarabb rájöttél, mint ahogy segítséget adtam:-))
:))) Jól. Kicsit elhavazva, mint általában. :) Adtam ma estére egy kis kimenőt magamnak, hogy bekukucskálhassak hozzátok. :)) Úgy le vagyok maradva, mint a borravaló. :(( Mintha most jönnék először.
Te hogy vagy Boszikám? Sajnos mostanság még olvasni sem tudtalak Titeket.
Teeee, kis huncfut, hát nem elküldenéd szegény kismamát a szabadságharc elé? :DDD
csaó Eniss,
hát ráfáztál, sokat kell olvasni, de majd szinkronizálok :DDDD
rólam is? :DDD
én nem változtam, legfeljebb súlyilag :DDDDD
Sziasztok, még most kukkantottam be, de látom megint főztök. Remélem nem kell nagyon sokat visszaolvasnom. Most megyek el a géptől majd jelentkezem még. Addig is csók a családnak!!!
hát akkor ez lehet a baj mert én meg betettem a sütőbe egy kicsi zsírral hogy süljön csak nyugodtan:S aztán a férjem finoman említette hogy ez nem sikerült valami jól!hihi legközelebb majd tudni fogom:)
Hol kezdődik? Az 1845-nél! :D
a papapapa nem érdekes, ez így aranyosabb :DD
a máj húzós, elkészíteni sem mindegy, azon felül ha friss és akkor eszed, finom, később már keményedik :(
óvatosan kell sütni,mert hamar túlsül
Én is Neked, főleg hogy már tudom ki vagy. :)) Voltam a naplódban. Igaz csak keveset találkoztunk eddig, de talán majd ezután javítani tudok. :))
Az lehet, nekem is sikerült már kiszárítanom!Pedig nagyon szeretem. A nagyim úgy szokta csinálni, hogy amikor kisütötte a kacsahúst( tűzhely tetején lábosban), akkor utoljára teszi bele a májat, amikor már kisült az összes zsír a kacsuciból!
Te jó ég. Kicsit elkolbászoltam, hogy infókat szerezzek rólatok és annyit írtatok, hogy nem is tudom hol kezdődik. :)))
részemről nem főzöm meg előtte a húst, hanem felrakom rendesen süléshez, csak éppen mikor már félpuha, akkor rakom bele a zöldségeket és főzöm tovább együtt.
A rizset mindig külön készítem, mert különben leragadna :(
sok-sok-sok zöldséggel, de finom is :DDDD
Mert nem nem... Nem futja most egy libára. :(((
Imádom, és szinte negyedévente szoktunk készíteni. De most kicsit más a helyzet, de fáj a szívem érte, mert nagyon szeretem. :(
Végül is! Ja! Csak ebben zöldségek is vannak, és nincs benne fűszerpaprika.
ilyenkor kell azt csinálni hogy pa-pa-pa-pa!mint abban a reklámban:)mert mostmár tényleg éhes lettem.egyszer sütöttem kacsamájat de nekem nem ízlett.olyan száraz volt vagy lehet hogy sokáig sütöttem??
szevaaa, előbújtál :DDDD
most nem ismered a recipéjét, vagy nem tudsz, mert nem.?
Baccameg! Ez volt a téma?
Hogy miért nem olvastam előbb vissza? BOCSI!!! :)
ez sem rossz :DDD
mi is régen ettünk már rizses húst, mert csak így nevezzük, hiszen tudod, ha nem célirányos a husi benne :DDD
Nincs mit! Itt mindig kaphatsz jó recepteket:-)
Sziasztok!
Készít valaki Ludaskását mostanában?
Csak irigykedni akarok, mert én sajnos nem tudok.
Hát..
Az anyukám úgy csinálja, hogy megfőzi a húslevesben az aprólékokat, sok répát( néha külön levest föz a kásának), zsíron átpirítja a rizst, felönti a húslevessel, beledarabolja a sárgarépát kis kockára, borsót, májat, zúzát.Ezt tálalja a husi mellé. Remélem nem hagytam ki semmi lényegeset.
Húúúúú!nem rossz:)most amúgy is éhes vagyok kicsit de hát az életmódváltás az ilyen soha nem lakok jól este meg csak bizonyos kajákat eszem ilyenkor.de van egy kacsa a fagyóban lehet hogy kipróbálom ezt a fincsit.Köszi:)
kiskerek, vagy kerekded, ahogy tetszik, gratulálok :DDD
Vagy inkább használjunk eldobható papírtányérokat, poharakat:-))
nyugi, mindenki így kezdte :)))
elhiszem, nah majd ha szabadnapos leszel, bepótolod :DDDD
Megfőzöd az aprólékból, husiból a húslevest hagyományos módon bezöldségelve. Aztán a husit felkockázod a zöldségekkel együtt, és odaraksz párolódni rízs, a húslevessel felöntve. Én teszek bele ilyenkor egy marék borsó is. Amikor már majdnem készre párolódott, belekevered óvatosan a zöldség-és húskockákat, zuzát. Párolt káposztával nagyon fincsi!:-)
További ajánlott fórumok: