Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseresznyés csokoládékrém recept

Cseresznyés csokoládékrém recept

A Cseresznyés csokoládékrém hozzávalói:
6 dkg hajdina
1 evőkanál agávészirup
15 dkg cseresznye
2 evőkanál kendermag
csipetnyi őrölt fahéj
A csokoládékrémhez:
1/2 avokádó
1 db banán
10 dkg cseresznye
5 szem datolya kimagozva
1/2 vaníliarúd kikapart belseje
2 evőkanál kakaó vagy karobpor
5 evőkanál víz


A Cseresznyés csokoládékrém elkészítési módja:
1. A hajdinát legalább kétszeres mennyiségű vízben áztassuk be éjszakára.Reggel öntsük le róla az áztatóvizet és öblítsük át.
Keverjük hozzá az agávészirupot és tegyük félre.
Mossuk meg,vágjuk félbe és magozzuk ki a cseresznyeszemeket és ezt is tegyük félre.

2. A krémhez magozzuk ki a fél avokádót és a héjából kanalazzuk ki a gyümölcs húsát.
Hámozzuk meg a banánt,vágjuk félbe.
A cseresznyét mossuk meg,majd a szemeket vágjuk félbe,magozzuk ki.

3. Turmixgépben,vagy botmixerrel a krém összes hozzávalóját keverjük sűrű masszává.

4. Üvegpohárba tegyünk először egy réteg cseresznyét,rá egy réteg hajdinát,majd egy réteg csokoládékrémet.Ha van elég hely,ismételjük meg.
Legvégül hintsük meg zabszemekkel és egy kis fahéjjal.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , 2018. júl. 23. 17:04
A cseresznyés csokoládékrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook