Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Szilvatorta recept

A Szilvatorta hozzávalói:
- 25 dkg liszt,
- 13 dkg vaj,
- 40 dkg cukor,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 tojás,
- 1,2 kg szilva,
- 3 dl cseresznyelé,
- 1 fahéj,
- 1 csomag vaníliás pudingpor,
- 60 g étkezési keményítő,
- 4 tojásfehérje,
- 2 evőkanál citromlé,
- 2-3 evőkanál vagdalt pisztácia,
- díszítéshez mentalevél


A Szilvatorta elkészítési módja:
A lisztből, vajból, 50 g cukorból, vaníliás cukorból és a tojásból omlós tésztát készítünk. Fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe tesszük. A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk, a 2 dl cseresznyelevet 10 dkg cukorral és a fahéjjal összeforraljuk. Beletesszük a szilvát, és 2-3 percig pároljuk. A pudingport és az étkezési keményítőt 1 dl cseresznyelével simára keverjük, és a szilvához téve még 1 percig főzzük. A fahéjat kiveszszük, a kompótot lehűtjük. A tésztát lisztezett gyúródeszkán kör alakúra – 32 cm átmérőjűre – kinyújtjuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát, és kibéleljük a tésztával. Alját villával megszurkáljuk. Belesimítjuk a kompótot és forró sütőben – 175 fokon – úgy 45 percig sütjük. A tojásfehérjéket a citromlével felverjük, beleszitáljuk a 25 dkg cukrot. Addig verjük, amíg a cukor el nem olvad benne. A tortát kivesszük a sütőből, a kompót tetejére kenjük a tojáshabot, és további 15 percre viszszatesszük a sütőbe. A formában 1 órát hagyjuk hűlni, majd kivéve megszórjuk pisztáciával, és mentalevéllel díszítjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A szilvatorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook