Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamelles szilvakompót recept

Karamelles szilvakompót recept

A Karamelles szilvakompót hozzávalói:
- 50 dkg szilva,
- 10 dkg cukor,
- 1/4 l cseresznyelé,
- 1 kávéskanál + 1 késhegynyi fahéj,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 evőkanál étkezési keményítő,
- 1 dl tejszín


A Karamelles szilvakompót elkészítési módja:
A megmosott szilvát félbevágjuk, kimagozzuk. A cukrot edényben lassan felolvasztjuk, és világos színűre karamellizáljuk. Keverés közben hozzáöntjük a cseresznyelevet. Beletesszük az 1 kávéskanál fahéjat, vaníliás cukrot, és úgy öt percig főzzük. Ezután beletesszük a szilvát is, és 2-3 percig pároljuk. Egy szűrőkanállal kivesszük a gyümölcsöt, és félretesszük. Egy evőkanál vízzel simára keverjük az étkezési keményítőt, és a léhez adjuk. Az egészet 1 percig főzzük, visszatesszük bele a szilvát, és együtt kihűtjük. A tejszínt a késhegynyi fahéjjal kemény habbá verjük. A karamelles szilvakompótot poharakba töltjük, tejszínhabbal és ostyával tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamelles szilvakompót elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook