Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda recept

Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda recept

A Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda hozzávalói:
Hozzávalók (4 személyre):

4 db sárgabarack
20 dkg szilva
1 db banán
20 dkg cseresznye
3 evőkanál citromlé
4 evőkanál méz
néhány mentaágacska
10 dkg tejszínhab
2 sárgadinnye a tálaláshoz


A Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda elkészítési módja:
Mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét, szilvát és sárgabarackot magozzuk ki, és vágjuk vékony gerezdekre. A banánt hámozzuk meg, és vágjunk kissé ferdén vékony szeleteket belőle. Egy tálban óvatosan dolgozzuk össze a felaprított hozzávalókat, majd a mézet keverjük simára a citromlével, és locsoljuk meg vele a gyümölcseinket. Mossuk meg a mentaleveleket, aprítsuk fel, majd szórjuk a salátára. Végül pedig vágjuk félbe a sárgadinnyéket, kanalazzuk ki a magokat, és vájjuk ki a húsukat is egy kb. 1 cm vastag réteget hagyva a héjában. A salátát a félbevágott dinnyecsészében tejszínhabbal díszítve tálaljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook