Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Császárné pogácsája recept

Császárné pogácsája recept

Elkészítési idő 70 perc

A Császárné pogácsája hozzávalói:
20 dkg nyers, kicsontozott sertéshús,
30 dkg főtt burgonya,
5 dkg császárszalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 db egész tojás,
1 közepes nagyságú ecetes uborka,
fél dl tej,
4 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
1 késhegynyi őrölt gyömbér,
2-3 evőkanál finomliszt.


A Császárné pogácsája elkészítési módja:
A sertéshúst, a meghámozott főtt burgonyát, a tisztított vöröshagymát, az uborkát és a császárszalonnát nagylyukú húsdarálón ledarálom, majd az egészet összekeverem a tejjel, a felvert tojással és a fűszerekkel. Annyi lisztet keverek hozzá, hogy formázható legyen a massza. Addig gyúrom, amíg az összes folyadékot felveszi. Nedves kézzel pogácsákat formázok belőle és lisztben megmártva, kiolajozott tepsire rakom. Tetejét is megkenem az olajjal, és az előmelegített forró sütőben mindkét oldalát megsütöm. Bármilyen köret és saláta illik hozzá.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A császárné pogácsája elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook