Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Dijnyertes tálbansüt (római tál) recept

Dijnyertes tálbansüt (római tál) recept

A Dijnyertes tálbansüt (római tál) hozzávalói:
8 kis szelet (kicsontozott) sovány sertéstarja
10 dkg kolozsvári füstölt szalonna
1 kis doboz ananászbefõtt
10 dkg jó érett
reszelt rokfort (márványsajt)
2 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 nagy fej vöröshagyma
só és törött fekete bors ízlés szerint
80 dkg tisztított burgonya
1 csapott mokkáskanál õrölt szerecsendió-virág
1 evõkanál kókuszreszelék
1 mokkáskanál õrölt gyömbér
3 evõkanál olaj.


A Dijnyertes tálbansüt (római tál) elkészítési módja:
A Römertopfot (vagy egyéb cserépedényt) a fedelével együtt fél órára tiszta vízbe áztatom, hogy az edény a pórusain keresztül elegendõ vizet szívhasson magába. Amíg a tál ázik, a hússzeletek széleit bevagdosom, a füstölt szalonnát hajszálvékony szeletekre vágom, s a szeleteket kockákra aprítom. A fokhagymát megtisztítom és összezúzom, a megmosott petrezselyemzöldet finomra metélem, a meghámozott vöröshagymát pedig apróra vagdalom. A lecsöpögtetett cseréptálba beleterítem a megtisztított, vékony hasábokra vágott burgonyát, majd megsózom, ezután meghintem a szerecsendióvirággal. Rászórok kevés hagymakockát. Kissé összeforgatom, hogy a burgonyát mindenütt érje a fûszer. A húsokat mindkét oldalukon megsózom, majd sorban, szorosan egymás mellé a burgonyára teszek 4 szeletet. Törött borssal, gyömbérrel, kókuszreszelékkel, finomra aprított petrezselyemzölddel és zúzott fokhagymával meghintem, majd rászórom a füstölt szalonna és a hagymakockák felét. A leszûrt ananászbefõttet ugyancsak kis kockákra vágom, és rászórom a hagymára. Kevés reszelt rokforttal meghintem, majd a megmaradt hússzeleteket ráborítom. A rétegezést megismétlem. A tetejére reszelt rokfort kerül, amit lelocsolok 0,5 dl ananászlével elkevert tejszínnel. A tálat saját fedelével lefedem, és hideg sütõbe tolom. Ekkor begyújtom a sütõt, és a legkisebb lángon kezdem el melegíteni. 10 perc múlva növelem kissé a hõfokot, és további 20 percig sütöm. Végül 2 órán keresztül hagyom a közepesnél alig valamivel kisebb lángon. Az ételt a cserépedényben teszem az asztalra, anélkül hogy elõzõleg kinyitottam volna a fedelét.


Kategória: Egytálételek receptjei


A dijnyertes tálbansüt (római tál) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook