Crostata recept

A Crostata hozzávalói:
7,5 dkg vaj,
15 dkg kristálycukor,
2 nagy tojás,
20 dkg finomliszt,
egy csipet só,
1 teáskanál sütőpor,
1 citrom lereszelt héja,
20 dkg szeder- vagy egyéb hasonló lekvár.


A Crostata elkészítési módja:
1. melegítsük elő a sütőt ( 180 fokra) 2. Keverjük krémesre a vajat a cukorral. 3. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, amíg a krém szép habos-levegős lesz. 4. A lisztet szitáljuk össze a sütőporral, sózzuk meg és forgassuk hozzá a tojásos-vajas keverékhez. 5. Végül adjuk hozzá a citromhéjat is. 6. Kanalazzuk az előkészített formánkba és oszlassuk el benne a tésztát úgy, hogy a szélein vastagabban álljon a tészta kb. 2 és fél cm magas legyen. 7. Kanalazzuk a közepébe a lekvárt, úgy, hogy a pereme maradjon szabadon. 8. Süssük 35-45 percig, amíg a tészta szép aranyszínű lesz, tapintásra pedig rugalmas. A formában hagyjuk kihűlni, csak azután borítsuk ki.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A crostata elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook