Champix, a segítő!! (beszélgetés)
Üdvözlet a Topic Lakóknak!
15 éve dohányzom, napi 2 doboz (piros és kék Multi) elment az elmúlt évtizedben. Többször próbálkoztam a leszokással. Biorezonanciás hókuszpók (ez a legnagyobb baromság, semmi tudományos alapja), tapasz, rágó. 2 napnál tovább nem bírtam!
2010.09.08-án erőt vettem magamon (tudatosan hetekkel ezelőtt már készültem rá) és 1 doboz 21mg-os tapasz és 4mg-os rágó segítségével azóta nem gyújtottam rá. Félek, hogy nem bírom sokáig, szenvedek a hiánytól! Napi 1 tapaszt és 6-7 rágót használok el (mindkettőből a legnagyobb nikotintartalmú és elvileg együtt nem lenne szabad használni). Erősen gondolkozom, hogy fel kellene adnom és kipróbálni a Champix nevű "csodaszert". Éjjel-nappal nincs más gondolatom, csak a cigi…milyen jó is lenne elszívni egy szálat! Félek feladni ezt a 6 (lassan 7) napot azok ellenére, hogy a legtöbb embernek használ ez a tabletta. A mellékhatásoktól nem félek, csak ne kívánnám a cigit. Anyagilag is olcsóbb lenne ezt szedni, mint a tapasz+rágó kombót, vagy megvásárolni a napi 2 doboz cigit (havi 37200 HUF).
Szenvedjek tovább a tapasszal és utána próbáljak egyre kisebb hatóanyagút használni? Gyújtsak rá és próbáljam ki a Champix nevű szert? Nem tudom, hogy mit tegyek!
Folyamatos nikotinpótlás ellenére is jelentkeznek nálam az elvonási tünetek. Szédülök egész nap, nehezen alszom, izzad a tenyerem (nem szokott) és melegem van. Mai napig rövidnadrágban és pólóban járkálok, pedig nincs rajtam vastag zsírréteg -itt kérek elnézést a teltebb idomokkal rendelkező Fórumtársaimtól-, nagyon rosszul érzem magam! Nem érdekelnének ezek a tünetek, ha nem járna állandóan a cigi a fejemben! Milyen finom is lenne elszívni egy szál cigit!
Segítsetek! Tényleg ennyire jó ez a szer? Próbáltam más a tapasz+rágót egyszerre? Könnyebben megy a Champix segítségével? Nem érdekel, ha hányingerem van egész nap, nem tudok aludni stb. csak ne a cigi járjon egész nap a fejemben!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv!
Sziasztok!
Én is most kezdem, illetve kezdtem, ma van az első olyan cigi-mentes napom, ami tényleg cigimentes :) Kedd óta kísérletezgettem, de valahogy mindig becsúszott egy-két szál :S most már azt is tudom, h előbb olvassak fórumot, és utána legyen "nagy a szám", h na akkor a 8. naptól nekem simán megy. Tényleg nem kellett volna sürgetni az első füstmentes napot :)
2010/03/13 19:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 5 hónap, 4 nap, 15 óra, 38 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 3140 db
Sziasztok:)
Húú de rég nem jártam erre, örömmel látom azért megvagytok, jól vagytok.
Én képtelen lennék rágyújtani, és továbbra is agresszívvé tesz a cigifüst a közelemben.
Valószínűleg apámra hasonlítok ebben, ugyanígy reagálta le a saját leszokását x éve. Azóta ha valaki cigivel megközelíti jelentősen ideges lesz. Mindegy legalább a kísértés le van tudva:))
No pá és minden küzdőnek kitartást kívánok!!
Azért az jó, hogy már nem szenvedésként élem meg, ha nem gyújthatok rá. Vannak napok, amikor eszembe sem jut, és ez a több...
Viszont igaz, hogy én is ott tudnám folytatni, ahol abbahagytam. De nem akarom, és ez a legfontosabb :)
Én továbbra is rendszeres látogató vagyok, mint olvasó!
Tegnap visszaolvastam az összes hozzászólásomat, idézgetek belőlük. Ma is igaz valamennyi, semmi új mondanivalóm nincs, azért nem szólalok meg.
2010-08-16
2010/02/13 13:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 6 hónap, 2 nap, 22 óra, 44 perc.
Idézetek:
2010-03-26
A lényeg az, hogy a Ch. segített, hogy idáig eljutottam, nélküle, 2-3 óra is rekord volt cigi nélkül.
2010-03-28
Az én életem, mostanában erről szól. Eltelik a délelőtt cigi nélkül, majd délután is ellenállok a kísértésnek, napról- napra és máris egy-egy strigulával többet gyűjtöttem be.
Ne kunyerálj senkitől, ha elolvasod az ajánlott könyvet, abból megtudhatod, (ha még nem tudod) hogy akár egy szál cigaretta elszívásának is, számunkra, drogfüggőkre, mert azok vagyunk, milyen veszélyei vannak!
Nekem van itthon cigim, saját gyártmányú is, és megbontott gyári Sopianae is, és olyan jól esik ránézni, és megvonni a vállam. Azért se!
És remélem, ez még nagyon sokáig fog tartani!
Ne gyújts rá!
2010-03-30
Mindenkinek ajánlom letölteni, és meghallgatni:
2010-03-31
A közérzetem egyébként jó, a cigi utáni vágy időnként nagyon erős, bár holnap már a nyolcadik hetembe lépek.
2010-04-09
BIG DOG-nak:
A CHX használati útmutatója szerint:
"A CHAMPIX tablettákat egészben, vízzel kell lenyelni. "
Sajnos nekem nincs orvosom, akivel konzultálhatnék, ezért a gyógyszerészemet kérdeztem meg. A CH-t nem ismeri, de elmondta, hogy a gyógyszer lenyelésekor, a bogyó különböző emésztőtraktusokon megy keresztül, és a filmtabletták bevonatát úgy képezik ki, hogy azok a kívánt szakaszban oldódjanak. Tehát nem tanácsos a tabletta felületét megsérteni! Ezért gyártanak 0,5, és 1 mg-os kivitelben is.
Tudom, hogy olcsóbb kettécsípni, de óvatosságra intelek!
2010-04-13
Én sem akarok már cigizni, de tiszta lelkiismerettel egyik ismerősömet sem biztatnám nagy összegű fogadásokat kötni, az én győzelmemre.
2010-04-17
Én, félek, hogy nem állnék meg egy-egy szál ciginél. Ha visszaszoknék, akkor oda az idáig ráköltött pénz, a belefektetett,(a CHX. dacára) nem kis energia, és elvesznének a már érezhető előnyei a nemdohányzó létnek.
2010-06-24
de ugyanúgy érzek mint egy hónappal, vagy kettővel ezelőtt.
Ott tudnám folytatni, ahol abbahagytam, minden napom megtartoztatással telik. Szerencsére, ez az érzés leküzdhető, de nem tudom meddig fog tartani?
Megpróbálok erős lenni, légy Te is az, (ha még szükséged van rá!), és az összes új fórumtagnak kívánok füstmentes napokat, ha lehet örökre!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Sziasztok
Ki, hogy áll? Hogy birjátok? :)
Én pénteken elszívtam egy szál cigit. Egyik ismerősöm nálam felejtette, egy szál volt benne. Nagyon sokáig szemeztem vele, aztán győzött a kiváncsiság. Érdekelt ízleni fog-e, és hát maga az érzés is nagyon hiányzott.
Sajnos nagyon jól esett :) De utána nagyon bántott a lelkiismeret. Eltelt 5 hónap...továbbra sem szándékozok dohányozni. Csak gondoltam elmesélem nektek ezt...ha egyáltalán olvassátok még ezt a fórumot :)
Az ivást én sem tudom, de talán a fiúk...ha olvassák :)
A dohányzás abbahagyása eleve elvonási tünetekkel jár, nem is kevéssel. Nem feltétlenül a gyógyszer okozza amit leírtál. Viszont próbálhatod azt (mint mások is), hogy ha nagyon zavaró tüneteid lennének, akkor felezed a gyógyszert.
Ügyes legyél és ne add fel :)
Szia
Nincs mitől félned. Ha lesz valami mellékhatása, akkor azt úgyis megérzed, és legfeljebb fokozatosan elhagyod.
Látod itt sem szedte mindenki végig 3 hónapon keresztül, és így is lehet eredményt elérni.
Tényleg ne aggódj, csak légy kitartó, türelmes :)
Sok sikert Neked!
0 év, 3 hónap, 23 nap, 22 óra, 8 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 2300 db
A "megspórolt" költséget inkább le sem írom...
Szia mindenki, semmi bajom, aki a közelemben rágyújt elhajtom a sárba, zéró tolerancia lett:))
Fulladok a cigifüsttől.
Hát soványabb viszont nem lettem.
No legyetek erősek, azért szívesen hallanék bogyóciról meg vocsokmadarról meg 1kutyáról meg koszeginról is!!!
3 hónap, 22 nap, 19 óra, 14 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 3420 db.
Az így megspórolt költség: 102600 Ft
Sziasztok
Néha én is benézek ám :) Valóban vannak nehéz percek, de egyáltalán nem vészes.
Kösz a tippet kistapir, ki fogom próbálni :) Grat neked is, ügyes vagy nagyon :)
Sziasztok!
Először is: én is üdv az újonnan csatlakozottaknak!
Ezer éve nem írtam, de gondoltam, tudatom, hogy én is élek még, és én is kitartottam. A napokat képtelen vagyok számolni, de úgy 2,5 hónapnál járok.
Sokan írjátok, hogy küzdötök még sokszor. Tartsatok ki, és igyekezzetek folyamatosan agymosást tartani magatak :) Nekem 1 kisebb és egy brutális mélypontom volt. Utóbbinál már a benzikúthoz is kimentem, és 10 percen át álltam a parkolóban, magamat győzködve, hogy nem szabad....
Aztán szegény párom tartotta bennem telefonon a lelket további negyed órát - mert persze ez az az 1 nap az évben, amikor kanbulizni van :):):)A "rohamoktól" eltekintve egész ritkán hiányzik, és úgy veszem észre, hogy folyamatosan jobb lesz.
Mindenkinek csak kitartást tudok kívánni!
Hajrá-hajrá :)!
Ja... és szotyi helyett tipp... Én puffasztott rizst majszolok szemenként este film mellett. Egy nagy semmi, de jól elszórakozom vele. Hepcia, ha nem utálod nagyon, próbáld ki!
Sziasztok,
Talán tudok egy kis segítséget nyújtani a hízásra, illetve a megváltozott anyagcsere problémára.
Gyógynövény és bio boltokban lehet kapni az utifű maghéjat. Teljesen természetes, semmilyen káros anyag, semmilyen mellékhatás. Konkrétan az ami a neve. Maghéj. Reggel egy evőkanállal vízbe, teába, gyümölcslébe tenni (2dl), és gyorsan meginni. A lényeg a gyorsaság:-)
Megduzzad, és ha nem vagy elég hatékony buktad...
Ezt csinálja a pocitokban is. Megduzzad, és szépek kitisztítja a bélrendszert, de olyan óvatosan, hogy semmi gáz nem lesz. Nem okoz hasmenést, hanem rendes székletet. Tisztítja a bélsarat, candidát, megszünteti a puffadást. Ha mellé 1-2 evőkanál lenmagot is esztek, tuti a hatás. Fogyást eredményez, és helyre rak.
Nekem nagyon bevált, pedig ezer bajom volt. Nézzetek utána a neten, tényleg profi. Nem hiszek az ilyesmi cuccokba, hányok a bifiduszeszenzisztől, de ez komolyan frankó.
Minden leszokottnak gratulálok, én most kezdem.
Remélem segítettem,
Üdv
Szandi
Sajnos a férjemnek nem segített semmit.:((
Azt mondta ma nekem,hogy pont olyan rossz neki,mint mikor bogyók nélkül próbálta meg.
Nem vesz több dobozzal.
Ugyanígy érzek, bár azt nem mondanám, hogy minden nap küzdök vele. Eszembe jut sokszor, de nem kell már harcolni magammal, hogy ne gyújtsak rá.
Néha olyan, mintha nem 3 hónapja, hanem csak tegnap tettem volna le. Nem vagyok felhőtlenül boldog cigi nélkül, de azért különösebb bajom sincs. Olyan semleges...pedig azt hittem mennyire örülni fogok, ha már nem cigizek.
Gratulálok!
Én egy hónappal előbbre vagyok:
2010/02/13 13:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
0 év, 4 hónap, 11 nap, 0 óra, 28 perc.
de ugyanúgy érzek mint egy hónappal, vagy kettővel ezelőtt.
Ott tudnám folytatni, ahol abbahagytam, minden napom megtartoztatással telik. Szerencsére, ez az érzés leküzdhető, de nem tudom meddig fog tartani?
Megpróbálok erős lenni, légy Te is az, (ha még szükséged van rá!), és az összes új fórumtagnak kívánok füstmentes napokat, ha lehet örökre!
Helló mindenki,
0 év, 3 hónap, 10 nap, 13 óra, 6 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 2040 db.
Sok sikert!
Egy hétig cigizett mellette-úgy olvasta a tájékoztatóban.
Vasárnap este gyújtott rá utoljára.
Kíváncsi leszek...:OO
Az első két hétben még lehet mellette cigizni, és nem feltétlenül rossz érzés. Én is végigcigiztem azt a két hetet, az utolsó napon hagytam abba, és bár akkor már nem esett olyan jól, azért szívtam nagy élvezettel:)
Ha a párod még nem készült fel rá, pár napot még cigizzen a gyógyszer mellett.
Sziasztok!!!!
Én ma vettem be az első bogyót!
Kitartás mindenkinek!
Sziasztok !
A párom,két hete szedi a bogyókat-és sajnos továbbra is nagyon kívánja a cigit-ideges,feszült-stb.
50 év függősége,azért nem szűnik meg egykönnyen.
Ma nagyon szarul voltam. Egyrészt rámtört a kényszeres evés, igaz csak joghurtot, meg abonettet meg gyümölcsöt meg répát ettem, de azt kb. 15 percenként. A gyomrom kemény, majd meg halok, kb. mint egy karácsonyi ötfogásos ebéd után. A hangulatom is csapnivaló.
Beleszívtam egy cigibe (lenyúltam a páromtól, mondjuk mikor meglátta kitépte a kezemből:)de olyan sz.r volt, hogy nemigaz. Szóval most már ez is. Kész vagyok. Valamit kezdenem kell magammal.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek vannak őrzőangyalaink (vagy segítő szellemeink)?
- A mai világban miért nem olyan segítőkészek az emberek? És miért olyan agresszívek?
- Miért van ennyi rosszindulatú ember és kevés a segítőkész?
- Teherbeesést segítő "praktikák, fortélyok"
- Talán mégsem halt ki az emberség? Vannak még segítő szándékú emberek.....
- NEM segítő nagymamák