Van olyan név, amit nem adnátok semmiképpen a gyermeketeknek? (beszélgetés)
Miért nem változtatod meg?
Én is utáltam az enyémet. Megváltoztattam.
Szerintem, bármilyen névvel lehet valaki boldog. Nevelés kérdése, öntudatos, életrevaló lesz, vagy tutyimutyi. Nem a nevétől függ. A legszebb, legdivatosabb névvel is lehet, szerencsétlen, boldogtalan. Ha a nevén múlik ez a boldogság dolog, akkor megette a fene.
Mindenki adjon kedve szerinti nevet, ha nem tetszik, majd megváltoztatja.
Nem is értem a felnőtt embereket, hogy egy-egy gyereken, hogyan tudják köszörülni a nevüket.(ezt mindenkire, vagy helyesebben sok emberre értem.)
Tök szép neved van:)
Ivó,Vid,Taksony,7 vezér....fiúnak ezeket nem
Málna,Vorág,Bodza és társai...lánynak meg ezeket nem.
Rengeteg van.
Nem vagyok híve a 'jó öreg' Jóska Pista féle, Marcsi meg Bözse neveknek.. férjem amúgy István 😂
Nekem a Géza tetszik. Meg a Márton is.
Inkább az újdonságokra nem vagyok vevő, de nem írok példát, mert senkit nem szeretnék megbántani.
Vezetéknévtől is függ.
Pl. a Meleg Álmos név eleve átok lehet.
XD! Volt egy Taksony nevű ovisom. Nálam szokott be a Felícián nevű kisfiúval. Bemutattam őket a csoportnak: "Ők itt Taksi és Felkó, ügye milyen szép nevük van?"
Kolléganőben volt annyi tapintat, hogy kiment röhögni. Utólag gratulált a fapofámhoz.
A példa kedvéért szemeztem párat: Angyalka,Azucséna, Cippóra, Csillagvirág stb.
És akkor ezekkel legyen boldog élete a gyereknek.:D
Régi neveket semmiképp nem adnék, mint:Béla, Géza, Erzsébet, Mária stb.
Az új nevek amit kiejtés szerint írnak kizárt!
Én fiúnak újra az Ákos nevet adnám. A többit nem.
Lánynak esetleg az Alexandrát és a saját nevemet, a többit egyáltalán nem. .
Ilyen még nincs.:D
Nagy merítés, mert ha egyet, kettőt kap, akkor az összes többit nem, így azt itt mindet fel lehet sorolni.:D
Az angolból, illetve más nyelvből átvett magyar helyesírással írt neveket biztosan nem adnék. Pl.: Dzsamilla, Dzsesszika, Priszcilla, Rikárdó, Dzsoi, Brendon, stb... ezektől rosszul vagyok.
A manapság túlzottan népszerű TOP 20-ban levő neveket sem adnám, mint pl.: Anna, Hanna, Lili, Bence, Levente, stb.
Inkább valami különleges, vagy ritkán használt magyar keresztnevet választanék.
Kevin,Brandon,Cintia,Dzsesszika.Hanna,Fanni stb.
Ellenben adnám,a Katalint,az Erszébetet,Máriát,mert később ezek lesznek a különleges nevek.
További ajánlott fórumok:
- Ha megtehetnétek, ti fogadnátok örökbe gyermeket?
- Mi az a ruhadarab, amit semmiképp nem lennél hajlandó felvenni?
- Mi a véleményetek a következő nevekről? Melyiket adnátok a gyermeketeknek és miért?
- Nektek hogy tetszik a Gabriella név? Adnátok a gyermeketeknek? Miért igen, vagy miért nem?
- Ti elfogadnátok egy határozott időre szóló állásajánlatot, ha közben gyermeket terveztek?
- Hogyha nézegetem itt a recepteket, semmiképpen sem lehet arra az oldalra visszalépni, amit előtte néztél?