Bodza ital és bodza szörp recept (beszélgetés)
Ez a recept nekem is tetszik, mert tényleg egyszerű :)!
Csak egy kérdésem lenne, amikor beleteszem a cukrot, akkor ha elolvad egyből le kell szűrni, vagy még így is kell állnia?
Ja még egy, meddig áll el a kész, leszűrt ital?
a felét mosd meg, a másik felét hagyd úgy:D:D:D
Imááádok főzőcskézni, és most h itthon vok (suli vége) mindig én főzök, mert lassan itt a kistesó, had pihenjen anyu:)
Rakjatok bele akácvirágot is,-csak pár szárat,fürtöcskét-,s még intenzívebb,mézesebb lesz az íz.
Ja,előttem itt figyel a szörpike,tesóm egy hete csinált egy előitókát:)
Így készül a bodzaszörp:
Így készül Negyed kiló cukrot lassú tűzön karamellszálunk, majd háromnegyed kiló cukrot feloldunk egy liter forrásban lévő vízben, és hozzáöntjük a karamellt. Hagyjuk hűlni, majd három citromot felvágunk karikára és üvegbe tesszük a bodzavirágokkal együtt. Nyugodtan lehet citrompótlóval is betyárkodni. Felöntjük a cukros-karamellás vízzel és légmentesen lezárjuk. Ha télen is akarunk belőle inni, mehet bele szalicil. Én most annyira biobodzát csináltam, hogy nem tettem bele semmilyen tartósítószert. Tehát télen nem iszunk belőle. Mindegy is. Haladjunk.Három-négy napig hagyjuk állni, hadd érjenek össze az ízek, néha kavargassuk meg. Amikor eljön a megfelelő pillanat, szűrjük át - akár többször is -, töltsük tiszta üvegekbe és tartsuk a hűtőszekrényben. Már ízlés szerinti arányban kell hígítani, buborékos vagy mentes vízzel, jégkockával vagy anélkül, piros szívószállal vagy kékkel.A legcélszerűbb, ha eldugunk egy üveggel, mondjuk a mélyhűtőbe, akkor biztos kihúz még néhány hetet.
Szia.Leírom az én receptemet,ez nagyon fincsi és hamar kész van.
5-6 db virág
60dkg cukor
1csomag citrompótló
1 citrom.
5 liter víz
Kimérsz 5 liter vizet,egy nagy edénybe.Beleteszed a cukrot ,/csak beleöntöd nem kell vele semmit csinállni mást./Citrompótlót is./Én a sárga csomagos citrompótlóra esküszöm ,mert azzal sokkal finomabb mint a többivel/.Aztán beleteszed a virágokat amit előtte óvatosan megmostál.Aztán belekarikázod a citromot.Ennyi.Aztán egy napig állni hagyod és leszűröd.Isteni finom.Mi szoktunk a pohárba tenni jégkockát is ha isszuk ,nagyon szeretjük.
Bodza ital
elkészítése: 1 kg cukor, 4 citrom, 50g citromsav, 4 liter víz, egy valag bodza, dunsztos üveg
na most mit csináljak?:( megmossam vagy sem?
ma mindenki azt mondta MEG NE MOSD! ti meg hogy mossam meg...
és az a por ami rajta van, nem az adja meg az izét?
Sziasztok! Én is épp most csináltam bodza italt. Nekem egy picit egyszerűbb a receptem: 5 liter vízbe teszek 10 fej virágot (barátnőm többet tesz bele, így intenzívebb az ő bodzaitala). Én is úgy tudom, hogy nem szabad lemosni (tisztát kell szedni). Rakok bele 1 evőkanál citromsavat. 1,5 napig áztatom, majd teszek bele kb. 15 evőkanál cukrot (de ez úgyis kóstolásra vár). Majd leszűröm.
Én azért szeretem ezt a receptet, mert tényleg egyszerű. És fincsi. :)
sziasztok
le kell mosni,mert ha nem mosod meg megromlik!!
én italt és szörpöt is szoktam csinálni!!!!!!!
Zsófcy most néztem milyen kis fiatal vagy, és nagyon tetszik, hogy te is olyan csajszi vagy akit érdekel az ilyesmi.
Én is szeretek fözöcskézni, meg kisérletezni:) Hajrá csajok! :)
Vaóó,az tök jó!Csak kidobódna,akkor meg,nem?
Azt hittem páleszt csináltatok belőle:)
Jéé,ez jó ötlet!:)
Mindig rengeteg üveggel csinálunk,s úgy gondoljuk,hogy nyár végéig elég lesz,de pillanatok alatt elfogy.Majd mondom tesómnak,fagyasszon le virágot:)
Jól teszitek! :)
Mi találtunk egy elhagyatott szilvást, valamikor valaki kertje lehetett, a velencei tó északi partján a hegyen:)
Szedtünk is vagy 10 kiló, isteni, mézédes szilvát. Lett is belöle vagy 20 üveg lekvár:)
véééégülis ha nem koszos út mellett vt és tuti semmilyen permet nem érte, és nincs virágporallergiátok akk sztem úgy is yo:)
nálunk az egész család allergiás, úgyh azért is lemossuk, + ha apum permetez lehet h rávisz vmit a szél....yobb félni mint megijedni:)