Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki a bodza és a pitypang szörp receptjét? fórum

Tudja valaki a bodza és a pitypang szörp receptjét? (tudásbázis kérdés)


2010. júl. 17. 15:47
nem, de ha neked fontos megtalálod
2009. szept. 5. 14:34
Google...itt mindenre találsz választ.
2008. ápr. 21. 19:13
Illetve én fogalmaztam rosszul boccsi!
2008. ápr. 21. 19:13
Fére érteted csak aa virágát használjuk...
12. mr.az (válaszként erre: 10. - Csikita)
2008. ápr. 20. 20:10
A virágját nem használod fel,csak a szárát?
2008. ápr. 20. 15:12
Ja és ne felejtsétek el leszürni...
2008. ápr. 19. 07:56

Pitypang szörp:


2marék pitypang

1 kilocukor

félcitrom leve

1liter viz



A pitypang szárát lecsipekedjük

beleteszük az edénybe a víz mellé

egy éjszakát hagyuk a lötyibe majd

lassu melegités után hozzá adjuk a cukrot(és kevergetjük mint az örült)majd a citromot is .

Egy órát hagyuk a tüzhelyen de csak kicsit gyöngyözön a teteje.

9. 53cc09e608 (válaszként erre: 7. - Csikita)
2008. ápr. 18. 16:08
Leírhatnád .. még nem is hallottam róla ! Köszike
8. gazsika (válaszként erre: 7. - Csikita)
2008. ápr. 18. 15:12
Engem érdekel! :) Várom...
2008. ápr. 18. 15:08

Mindenkinek kösszike!


Ha valakit érdekel meg van a pitypang szörp receptje.

6. esztella100 (válaszként erre: 4. - Gazsika)
2008. ápr. 14. 07:09
köszi kipróbálom:)
2008. ápr. 14. 06:55
Ha szétnézel a receptek közt,többféle bodzaital és szörp receptjét megtalálod.:)
2008. ápr. 13. 23:15

Bodza szörp:

40 db nagy bodzavirág

3 kg cukor

5 liter víz

1 citrom

tartósítószer

A bodzavirágokat megtisztítjuk, lecsipkedjük a pici virágocskákat a szárról, de óvatosan, hogy minél kevesebb virágpor hulljon ki. Ráöntjük a vizet, 24 órát állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Leszűrjük a levet, feloldjuk benne a cukrot, hozzáadjuk a citrom levét. Üvegekbe töltjük, minden üvegbe teszünk tartósítószert. Hígítva fogyasztjuk. Ha nem teszünk bele tartósító szert, akkor csak kis mennyiségben csináljuk ez a recept alapján, mert hamar felforr a szirup, így is fogyasztható, de nem mindenki kedveli.

2008. ápr. 13. 22:45
Pitypang szörpről még nem hallottam,el se tudom képzelni.
2008. ápr. 13. 21:59
Kedves csikita! nagyon egyszerű a folyamat.Egy jó marék bodza virág, alaposan megmosva. 30 dkg cukrot,(szorbitot is használhatsz)jól kiforralsz 1 l vízzel, lehűtöd.Ezt öntöd a bodza virágra.belerakunk még, 2 db citromot felkarikázva, és 10 szem citrompótlót.Egy nagy befőttes üvegbe rakod, elzárod, hideg helyen pár óra alatt kész.Ezt higithatod tetszés szerint.Őszintén nem is fontosak a mennyiségek.Izlésed szerint használd az édesítőt.Van aki egyből 5 liter vizet önt rá, ez limonádé lesz. Gazdasádos a töményebb, mert a hütőbe kevesebb helyet foglal,fogyasztáskor higítod.Vigyázz a citrommal, nem mindegyik héja alkalmas étkezésre.Télire is raktam el lefagyasztva,(nincs benne tartósító) kis üvegekbe, a teát ízesítem vele.Gyermekláncfűből még nem készítettem, de ilyen mézet már ettem.Cukorbetegeknek ajánlott rágcsálni a virág szárát, de ocsmányul keserű.Szárítható is a bodza, télire.Az akác virággal keverve, köhögés, hurut ellen jó.
2008. ápr. 13. 21:20
Tudja valaki a bodza és a pitypang szörp receptjét?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook