Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bodza ital és bodza szörp recept fórum

Bodza ital és bodza szörp recept (beszélgetős fórum)


1 2 3
70. G.Erika01 (válaszként erre: 69. - Aquarel)
2010. jún. 9. 10:33
akkor lehet, hogy azt éreztem? - mert a 3. napon még minden OK volt, s a 4. napon lett valami "új, fanyar" utóíze.
2010. jún. 8. 15:40
nálam max 3 nap! Szűrd le mert a citrom héjja elkezd benne rohadni és elrontja az izét!
2010. jún. 8. 08:02

Kedves Rutinos Bodzaszörpkészítők!


A bodzám hűvös helyen, a cukros-citromos lében áll... ez a 4. napja. Minden nap megkóstoltam(finom volt), de mintha ma kicsit "savanykásodott" volna, vagyis mintha olyan "boros"-féle íze lenne... Elképzelhető, hogy túl sok neki a négy nap, vagy már csak én várok túl sokat tőle? Vagy én is elcitromoztam? Tudok még tenni vele valamit? Ma este fogom leszűrni.


A válaszokat, tanácsokat előre is nagyon köszönöm !!

2009. máj. 26. 12:37
halihó mindenki!én is csináltam ma fincsi bodza italt,ezerédessel(édesítő folyadék).És nagyon fincsi lett így is!próbáljátok ki nyugodtan...
2009. máj. 20. 22:25
akkor nincs jó bodza lelő hely? :(
65. inci47
2009. máj. 20. 10:28
Én is megcsináltam, örülök, hogy írtatok róla, mert különben nem jutott volna eszembe, pedig szereti az egész család!
64. c4f059c04b (válaszként erre: 62. - C4f059c04b)
2009. máj. 19. 20:46
elcitromoztam egy kicsit
2009. máj. 19. 18:02
tud valaki jó bodza lelő helyet bp-en avgy a közelében? ami tiszta autófüst és tetű mentes:)
2009. máj. 19. 16:02
Tegnap beáztattam hideg vízbe a bodzát. Ma teszek bele cukrot és citromot.
2009. máj. 19. 13:18
Cukor nélkül csináltam, 4 liter vizhez 2 db felkarikázott citromot, és vagy 20 virágot tettem. Levágtam a virágait, rögtön az ernyő alatt, mert nincs jó íze a szárnak. Citromsavat és folyékony "polisweet-et" tettem bele, nem tudom mennyit, mert kóstolgattam és amikor elég édes volt,annyit. 2 napig ázott a virág, utána konyharuhán át leszűrtem, fél litert kivettem azonnali használatra, a többibe tartósítót, és műanyag palackba töltve a kamra polcára. Már tavaly is így tettem el és nem romlik meg, egész télen nagyon finom. Még a jövő héten is akarok, amíg van virág.
2009. máj. 18. 17:07
nálunk hnap lesz kész, de már muszály volt ma megdézsmálni kicsit:D:D:D
2009. máj. 18. 15:04

én ma már szüröm le az itókámat :P

5 liter lett :)

holnap kapja a család és barátok a kostolot, kiváncsi vagyok a véleményekre.

58. zsófyc (válaszként erre: 57. - 80ad0c0949)
2009. máj. 17. 22:45
uuuu ez írtó yol hangzik...Asszem már tudom is mivel lepem meg hnap a családot;) :)
2009. máj. 17. 21:45
Szörpöm és italom is van "aranytartalékban",de ma palacsintatésztában sütöttem ki a bodzavirágokat,megszórtam enyhén fahéjas porcukorral...mondhatom,nagyon fincsi volt:)))
2009. máj. 17. 21:31
Holnap szedek bodzavirágot, és valamit alkotok belőle.
2009. máj. 17. 19:42

Ha még benéznétek valamikor.


Beletettem az itókába egy maréknyi citróm potlót, de elötte feloldottam egy fél csésze forró vizben.

Hihetetlen, de már most nagyon finom ize van, szerintem nem is kell 3 napig áznia, mert én nem 5-0 fejet tettem bele, hanem vagy 20at :))

Azért még birok magammal és legalább hétfö estig áztatom!

54. csera (válaszként erre: 53. - Juca80)
2009. máj. 17. 08:09
:D
53. Juca80 (válaszként erre: 52. - Csera)
2009. máj. 17. 08:07
Szívesen! :) Én mára csináltam 3 üveggel, mert vendégek jönnek... 1 üveggel tudtam megmenekíteni. :)
52. csera (válaszként erre: 45. - Juca80)
2009. máj. 17. 07:55

Köszi :)! Már áznak a citromsavas vízben a bodzavirágok. Holnap reggel cukrozom.


Próbálta már valaki édesítővel, vagy fruktózzal?

2009. máj. 17. 01:21
a sav azért kell bele mert kicsit felpezsdíti és tartósítja is. úgyh hnap mindenképp kerüljön bele:)
2009. máj. 16. 22:33

El is készitettem az én verziómat!

Tettem is fel képet az oldalamra:)

Hugom rafkos ötlete volt, hogy egy tálba mossuk meg, oldjuk le róla a virágport, meg a bogarakat(nem is volt rajta egy sem) és aztán ezt a vizet szürjük be egy nagy üvegbe, igy a por és minden iz belekerül, csak fentakad aminek fentkell.

Nagyon tetszik, mert már ki is adta a szinét és az illatát :)

Tettünk bele 40 deka kristálycukrot, közben kostoltam és szerintem elég édes, aztán belekarikáztam 2 kicsi citromot, ezt is jól megmostam elötte! Még tennem kell bele citrompotlot, de remélem nem baj ha csak holnap teszem bele...

Jól meg is kevergettem, és lezártam. Most hagyom pihenni 3 napig csak 2x megkavarom naponta.

Ez az elő, de nagyon remélem fincsi lesz, és akkor mindig csinálok majd!

És nagyon köszönöm a sok sok ötletet! Szuper csajok vagytok!

49. cfbf9bf4af (válaszként erre: 32. - Cicaanya)
2009. máj. 16. 22:25
De mennyi vizet teszel hozzá?
2009. máj. 16. 21:59
Sok jó recept van itt, majd valamelyiket kipróbálom.
47. c4f059c04b (válaszként erre: 9. - Gine)
2009. máj. 16. 21:56
:)
46. c4f059c04b (válaszként erre: 7. - Cfbf9bf4af)
2009. máj. 16. 21:54
Több is volt, amikor ide költöztünk, de ezt az egyet hagytuk meg.
45. Juca80 (válaszként erre: 39. - Csera)
2009. máj. 16. 21:35

Én keverem, amíg el nem olvad benne a cukor. És akkor egyből szűröm is, nem kell tovább állnia.

Hűtőben szoktam tárolni, másfél literes ásványvizes üvegekben. De azt nem tudom, meddig áll el, mert mi 1-2 nap alatt megiszunk 5 litert. :)

2009. máj. 16. 21:33

Mindenkinek nagyon köszönöm!

Ha irtok még szivesen veszem:) Amiben tudok én is szivesen segitek!

Sok pusza mindenkinek!!!!

43. M_Marcsa (válaszként erre: 28. - Cicaanya)
2009. máj. 16. 21:25
"egy valag bodza"- ez valami új egység a gasztronómiában?
42. csera (válaszként erre: 40. - Zsófyc)
2009. máj. 16. 21:23
Köszi!
2009. máj. 16. 21:22
Legalábbis amiket eddig olvastam recepteket azokhoz ezt írták átlagban...:$
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook