Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Bevált bodzaszörp receptek fórum

Bevált bodzaszörp receptek (beszélgetős fórum)


15. töprengő (válaszként erre: 14. - Forrest2010)
2015. máj. 19. 05:57
Annyira nem szeretem a bogarakat, húst. ;)
14. forrest2010 (válaszként erre: 13. - Töprengő)
2015. máj. 18. 06:14
ingyen husi !
13. töprengő (válaszként erre: 6. - Smudlaagi54)
2015. máj. 17. 22:36
Lemostam :(. volt benne pár apró bogár.
12. Mari20
2015. máj. 17. 10:24
köszönöm, akkor hétfőn megyek veszek cukrot, meg borkősavat
11. ancsika688 (válaszként erre: 1. - Mari20)
2015. máj. 16. 20:05
Akácvirágból: [link]
10. forrest2010 (válaszként erre: 7. - Cimpi)
2015. máj. 16. 14:21
Ügyi vagy ! nemtom tavaly mit bactam el , de mind megpukkadt , lehet azóta már bor lett belőle ! v ecet !! :( :(
9. fehérke111 (válaszként erre: 8. - Fehérke111)
2015. máj. 16. 12:17

Pontosítok: a cukor és a víz fele mennyiség, a virágból nem árt neki a többlet :-).

Kiegészíteném még annyival, hogy a tartósítót csak a kupak alá tett celofánra teszem, icipici mennyiségben.

8. fehérke111 (válaszként erre: 3. - Rozália)
2015. máj. 16. 12:15
Én is eszerint készítem évek óta (de már csak a fele mennyiséggel :-)), és ha véletlenül nincs itthon hozzá borkősav, akkor citromsavat teszek bele, ill. azzal egészítem ki.
7. cimpi (válaszként erre: 3. - Rozália)
2015. máj. 16. 12:08

EZ A TUTI RECEPT!!! vagy tíz éve hasonlóan rakom el

4x szeres mennyiségben , lesz vagy 30 db ásványvizes

palackkal./Nagy a család/ !Csak annyi különbség, hogy én nem forralom fel ,csak addig melegítem, míg elolvad a cukor, a végén az egészbe teszek egy kávéskanálnyi n.benzoátot, jól elkeverem, nem kell egyenként a palackokba,..sose romlott meg...Fincsi!

2015. máj. 16. 12:05

40 db bodzavirág

2 kg cukor

2,5 liter víz

5 citrom karikára vágva

10 dkg citromsav

tartósító

A vizből és a cukorból szirupot készitesz,ha kihűlt akkor belerakod a citromot,a bodzavirágot,

a citromsavat,és a tartósítót.4-5 napig állni hagyod,közben megkevergeted,majd leszürve üvegekbe töltöd.Én ezt szoktam készíteni hosszú évek óta,és nagyon finom.


A bodza szedésénél vigyázz ne legyen tetves,mert nagyon szeretik.Az utaktól messze szed le,hogy ne rakodjon rá az út pora,és csak a virágtányért szed le,és nem kell megmosni!Ha megmosod pont az ízesítő anyagot mosod ki belőle.

2015. máj. 16. 10:36

Sok bodzavirág ami persze nem forgalmas út mellett szedünk. 20 tányért is akár...

Leszedni a zöldjéről, kicsit lemosni, mert poros.

Befőttes üvegbe a szirmokat. Felengedni vízzel, hűtőbe 1 napra betenni. Fél kg nyi cukrot, fél liter víz, szirupot főzni. Ha felfort, beleönteni az ázalékot, épp forrásig melegíteni. Lehült utána, szűrni, citromsav, mokkáskanálnyi.

Az ázalékot érdemes felönteni vízzel, sok ízanyag van benne, és azonnal meg is kostóljuk.

Én így csinálom...

( orgona szörpöt tettem így el, de az őszt nem éli meg, mert elfogyasztom ) ;)

2015. máj. 16. 09:30

Sárkánycsókja naplójában olvastam egy receptet.

Sok szerencsét!

2015. máj. 16. 09:15

Nekem van bevált. Mindig eszerint készítem.


[link]

2015. máj. 16. 09:13

nagyon várom a recepteket, de tényleg olyat ami kivitelezhető és már bevált Nálatok.

előre is köszönöm

2015. máj. 16. 09:12
Kinek van bevált bodza szörp recentje (fehér akác esetleg)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook