Biztos vagy abban, hogy jó anya vagy? (beszélgetés)
Én szeretnék jó anyja és barátnője is lenni egyben!
remélem úgy fogja gondolni, hogy nekem mindent elmondhat,és rám mindenben számíthat!
Na ez egy piszok nehéz dolog lesz!
sok szülő azt hiszi ismeri a gyerekét, pedig ő ismeri a legkevésbé..
Ez az, amit nem akarok!
Igen ez az! erre a kérdésre a gyerekeink tudnak csak válaszolni.
Bennem is most tudatosult, hogy az én anyám nem jó anya. Most, amikor rá vanszorulva a segítségemre, meg is kapja, mégis állandóan belém rúg. És én sem kaptam tőle melegséget soha. Pedig az kell, nagyon kell....!!
Ebben az apás-anyás dologban 100% igazad van... :-/ TÁRS nélkül nem megy...
És az mindegy, hogy férj, vagy élettárs, édesapa, vagy csak nevelő...tök mindegy. A sikeres férfi titka egy erős nő, a sikeres nő titka pedig egy igazi TÁRS. :-)
Lehet. De ki számít jó anyának?
Én pl teljesen másképp nevelem a gyerekem, mint a szomszéd. ő is szentül hiszi, hogy úgy helyes, ahogy ő csinálja, és én is.
Az én anyám nem adott sok szeretetet, nem emlékszem, hogy valaha is adott volna egy puszit..
Fura, mert én meg annyira imádom a lányom, hogy el sem tudom mondani...
Szerintem ez majd akkor derül ki, amikor majd öregek leszünk. Ezt az élet fogja igazolni, vagy nem.
Szeretnék az lenni, és igyekszem, hogy a gyerekeim is így gondolják.
Viszont tanulok a hibáimból. Amit a nagyoknál látom, hogy rosszul csináltam, azt a kisebbnál már másképp teszem. De a jó anya mellé a jó apa is kell, vagyis inkább a jó társ, aki enged jó anyának leni. /tapasztalat/
Nem,nem vagyok biztos benne,független attól,hogy szeretném mindig a legjobbat nyújtani a kisfiamnak!
De kérdem én...ami szerintem jó neki,az vajon tényleg jó neki???
Szerintem senki sem biztos benne, hogy jó anya lenne, vagyis aki tökéletesnek vallja magát, az épp az ellenkezője.
De mint anya, én is megpróbálok mindent megtenni, és persze a saját hibáimból tanulok, és átértékelek dolgokat, amit a második kisbabámnál majd másként csinálok. Emberek vagyunk, hibázunk.
Szerintem olyan hogy jó anya igenis van. De ez nem egyenlő a tökéletessel. Mert mi is az hogy tökéletes? Szerintem olyan nem létezik. Az hogy ki milyen anya az adott helyzettől függ. Ha én meghozok egy döntést,az van aki szerint jó, míg mások szerint nem. Attól hogy esetleg türelmetlenek vagyunk, vagy rosszul döntünk még lehetünk jó anyák. És szerintem nem biztos hogy az a jó anya, aki mindíg mindenre igent mond, mindíg mindent megenged vagy megvesz.
Szerintem aki arra törekszik hogy adott körülmények közt gyermekének a lehető legjobbat nyújtsa, testi, lelki támasza legyen az igenis jó anya. Nem kell mindíg a gyermekünk,és környezetünk elvárásainak megfelelni.
De ez csak az én véleményem:)
Nem.
Aki az ellenkezőjét állítja hiányos az önismerete:)Az anya is ember nem jól dönt vagy türelmetlen vagy...........nagyon sok egyéb tényező befolyásolja azt,hogy nem mindig a 100 % -ot érjük el.
Ettől függetlenül megtettetem és teszek mindent amig élek......
További ajánlott fórumok:
- Mit tegyek, ha büdös a munkatársam? Nem biztos, hogy a fürdés hiánya miatt, lehet, hogy alapszag!
- Ha biztosítani tudnád gyerekeid felnevelését anyagilag is, több/hány gyereket szeretnél/vállalnál?
- Autó biztosítás hiánya esetén mennyi a min.bűntetés?
- Ha van előtejem, akkor biztos hogy lesz anyatejem?
- Kislányom most kezdte az iskolát! Heti 2 alkalommal biztos sír, hogy "Anya ne hagy itt, ne menj el"! A szívem szakad meg érte!
- Nem tudom mit érzek iránta. És abban sem vagyok biztos,...