Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Sajtos ropogós bögrésen recept

Sajtos ropogós bögrésen recept

A Sajtos ropogós bögrésen hozzávalói:
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

– 5 bögre fehér finomliszt (62 dkg)
– 2 kis dobozos tejföl (2*160 g)
– 30 dkg szobahőmérsékletű, puha vaj vagy margarin (vagy felesbe a kettő)
– 2 teáskanál só
- 1 tojás a kenéshez
- 20-25 dkg reszelt sajt


A Sajtos ropogós bögrésen elkészítési módja:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük legalább két órát. 2. Hat gombócra szedjük, majd egyenként kinyújtjuk őket olyan nagyságúra, mint a tepsik, amikben sütni szeretnénk. 3. A tepsiket sütőpapírral béleljük, majd beletesszük a nyújtófa segítségével a tésztát. Hat gombóc, tehát hat tepsinyi tészta 4. A tészták tetejét megkenjük felvert tojással, megszórjuk sajttal, majd tetszőleges méretű téglalapokra szeljük derelyemetélő vagy pizzaszeletelő segítségével. 5. 190-200 fokon aranyszínűre sütjük őket. Mikor picit meghűltek, szépen szét tudjuk választani őket!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A sajtos ropogós bögrésen elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook