Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott krumpli másként recept

Rakott krumpli másként recept

Elkészítési idő 80 perc

A Rakott krumpli másként hozzávalói:
2 kg krumpli
5 db tojás
20 dkg csemege paraszt kolbász
20 dkg lecsó kolbász
20 dkg békon szalonna
2 fej vöröshagyma
20 dkg trapista sajt
2 pohár tejföl
4 evő kanál olaj,
só izlés szerint


A Rakott krumpli másként elkészítési módja:
Hájában megfözzük a krumplit.A tojásokat szintén megfözzük. Közben a kolbászokat vékony karikára vágjuk, a szalonna felét felkockázzuk és egy pici olajon megpiritjuk. A sajt háromnegyed részét megreszeljük és összekeverjük a két pohár tejföllel. Mikor megfőtt a krumpli meghámozzuk, a tojásokat megpucoljuk, és karikára vágjuk. Ezután összeállitjuk:Tepsiben vagy jénai tálba készitjük el. Beletesszük az olajat és sorban lerakjuk a már elkészített hozzá valókat. Egy sor krumpli,egy sor kolbász és a szalonna,majd ujjból egy sor krumpli ezután jön az egy sor tojás tetetéje vágjuk a fele hagymát és újjból egy sor krupli következik ennek tetejére tesszük a maradék kolbászt a szalonnával és rávágjuk a másik fej hegymát majd a maradék krumplit.A tetejére rákenjük a sajttal összekevert tejfölt,ennek a tetejére tesszük a felszeletelt szalonnát.A maradék sajtunkat pedig a tetejére reszeljük. Majd sütőbe tesszük és addig sütjük amig a sajt világos barnára sül a tetején.

Nem fogyókurásoknak való.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott krumpli másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook