Betöltöttem a 35-öt, és most tervezzük a második babát! (beszélgetés)
"35 év felett is menni kell genetikai tanácsadásra, de ha nincs semmi probléma, akkor nem vesznek magzatvizet, ezt kitolták 37 évre"
Ne haragudj, lehet hogy csak félreértettem!
Bocsánat...:)
Írtam volna valamire, hogy kötelező?! Semmire nem köteleznek, saját belátásod szerint döntesz, de 37 év felett az életkori szorzó növeli a kromoszóma rendellenességek kockázatát, ami miatt felajánlják a vizsgálatot. Azt mondom amit mondtak, és hidd el figyeltem, továbbá nekem sem az első jött-ment orvos mondta! Mint említettem genetikai tanácsadóban jártam, ahol szintén szaktekintélyek dolgoznak. Ha rossz eredménye van valakinek akkor is csak felajánlják. Elnézést ha félreérthető volt amit írtam, senkit nem akartam megtéveszteni.
Egyébként én is 0 negatívos vagyok, első babánál nincs probléma, ha pedig a baba pozitív, akkor megkapja az anyuka az antiD injekciót, és nem lesz probléma a továbbiakban sem.
Sziasztok! Szeretném cáfolni, hogy mi a kötelező, és mi nem. Én betöltöttem a 37 évemet, amikor teherbe estem. Természetesen (mivel belém beszélték a sok hülyeséget, és rémtörténetet) első vizsgálatom alkalmával rákérdeztem a genetikai vizsgálatokra. Az orvosom -aki szakmájában kiemelkedő- elmondta, hogy ezen ne aggódjak. Az életkorom nem veszélyesebb a babára nézve, mint aki 18-19 évesen szül,csak erről sajnos nem beszél senki. Így csak a 12 hetes kombinált genetika tesztet csináltattam meg, az AFP-t ami kötelező, és nem volt más semmi amit rám erőltettek volna. A környezetem megpróbálta rámhozni a frászt a vércsoportom miatt is, ami 0 rh-, és hogy mi lesz most..
Ezzel sincs semmi baj. Rendszeresen járok orvoshoz, vérképem kifogástalan, (és nem szedtem illetve szedek semmilyen terhesvitamint) baba gyönyörűen fejlődik, semmi bajom nincs. Nem kell túlaggódni ezt az állapotot, az agyban kell rendet rakni, és nem kell a sok "jajveszékelő" véleményére adni. Én nagyon szurkolok mindenkinek aki 35-40 éves korában szeretne babát! (hihi legalább nem kell egyedül "vénségemre" szülőértekezletre menni:)
Szia!
Egyet értek Veled, természetesen az életkor előrehaladtával a problémák is sokasodnak, és nem is azt preferálom, hogy későn kell babát vállalni. Csak annyian elítélik azokat akik későn vállalnak babát, és nem néznek mögé, hogy miért. Az én esetemben 30 évesen találtam meg azt akinek szívesen szültem gyereket, van akinek ez hamarabb sikerül. Az is tény, hogy bevállaltam volna még egy harmadik babát is, ha nem ilyen későn jön az első kettő, így már nem fogok. Jöhetett volna az első után egyből a második, de vissza kellett mennem dolgozni. A körülmények nem mindig esnek egybe a vágyainkkal, sajnos azokhoz is alkalmazkodni kell. Én csak azt szeretném, hogy azok akik későn vállalnak babát, a babavárás ne a stresszről, aggódásról szóljon, mert mindenhol csak azt olvassák, hogy ez egy bizonyos kor után mennyire kockázatos. Kockázatosabb, de vannak pozitív példák is. Féltem, félek én is, de bízom benne, hogy minden rendben lesz most is. Tegnap a genetikai tanácsadáson megdöbbentően sok fiatal pár volt, és egy-egy ilyen élmény nagyon lehangoló tud lenni, mert sajnos ők nem a koruk miatt voltak ott, hanem mert baj van. Szomorúan jöttem haza, pedig nálam minden rendben volt. Mindenkinek egészséges babát kívánok és gondtalan terhességet!
Nagyon szép család Vagytok, és irigylésre méltó!!!
Szia!
Gratulálok a picurhoz!
Ez tény hogy senki ne a kora miatt akarjon vagy épp ne akarjon gyereket.
De ha van valami gond egészségileg akár a kora miatt azt azért figyelembe kell venni!!
Én az elsőt 20 évesen szültem,de ha tehetném áttenném vagy 10évvel csak akkor a 4.k mikor született volna meg:-)
Mert még hiányzik a buli az éjszakázás ,nem éltem ki magam és ebbe sokan bele esnek aki hamar babát akartnak.
És 30-40évesen már nem ugyan az.
Az egyik volt osztálytársnőm is 1 hete szülte az elsőt és 34 éves és akarnak még,de náluk nem jött össze ,10 éve próbálkoztak.
Szerintem az egy átlagos 10éves kislány magassága,az enyém egy kis óriás:-)
De én se vagyok alacsony apukám meg 2 méter 6 centi volt,így a gének:-)
Nagyon aranyosak a fiad a párom kiköpött mása,szép kisfiú:-)
De a kislányod is szép!!
Köztük legalább látszik a 2 év korkülönbség cm-ben is.
Nálunk 10éves a lányom és 14lesz a fiam de egy magasak.
A kicsi lányom el is van keseredve,hogy ő miért 165cm?:-((
Sziasztok!
Nálunk is a korkülönbség a legkisebb és a legnagyobb között 14év és nagyon nem akartam a babát,utálta már a hasamba,nagyon sokat sírtam e miatt,de ez rögtön átcsapott szeretetbe mikor először megfogta:-)
De mit várhat az ember egy 14 éves kamasz fiútól?
A lányom és a pici közt 10év van de ők imádják egymást a kicsi jobban sír érte ha kimegy a szobából mint értem,össze vannak nőve,de a Brigi már a hasamba becézte,puszilgatta,eteti,fürdeti,pelenkázza.Nem is gondoltam,hogy egy 10éves ekkora segítség lesz!!De én is ilyen baba függő voltam csak nekem nem lett tesóm,ezért is van nekem 4 gyerkőcöm,ők mindig itt lesznek egymásnak.A Ricsi még 6 éves ő nem tud még a csöppel mit kezdeni nem érti meg hogy még nem tud vele menni játszani:-)
A párom nagyon erőlteti ezt a baba dolgot de még egyet 34 évesen,hát..........
Most elköszönök. Örülök,h elindult ez a fórum,igyekszem sűrűn jönni:-)
Jó éjszakát!
További ajánlott fórumok:
- Második babánkat tervezzük, már jó lenne ha beköltözne a pocaklakó:-)
- A három hónapot betöltött baba ehet már gyümölcspépet?
- Párommal már tervezzük a családalapítást, de mindent át szeretnénk gondolni, mielőtt ilyen komoly döntést hozunk. Segítenétek?
- 6 évet betöltött gyereknek már kell jegyet venni a tömegközlekedésben?
- Balatoni nyaralást hova tervezzük gyerekekkel?
- 10 hónapos a kisfiam, császárral született. Tervezzük a következőt, de bizonytalan vagyok. Nem nehéz ellátni két pici gyereket?