Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Társasházban reggeli hajszárítás? fórum

Társasházban reggeli hajszárítás? (beszélgetés)

22. 55Judit (válaszként erre: 21. - Birebora)
tegnap 15:09
Az dicséretes. De rendesen termelődik a stresszhormon akkor is ha csak 1 felől jön. Jó, én csak hallomásból tudom milyen társasházban vagy panelben élni.
21. birebora (válaszként erre: 18. - 55Judit)
tegnap 14:37
Áh, nem jön égtelen zaj mindenfelől.
20. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 19. - Violet18)
tegnap 06:47

Én emelem a FI előtt a kalapom, hogy ennyire figyelmes.

Porszívózni, hétvégén igyekszem 8-14 óra között, hétköznap maximum 20 óráig befejezem.

Ha hálószoba lenne mellettem, a hajamat is ott szárítanám, ahol nem hallatszik át, pl. fürdőszoba.

Ha nekem jól esik, hogy vigyáznak a nyugalmamra, azt viszonozni is illik.

Egyébként nálunk erre szabály is van.

Hétvégén nincs, nem lehet hangoskodni, fúrni, kalapáni, 22 óra után bulizni.

Ez nem úgy működik, ha előre szól valaki, hogy szeretneezt-azt csinálni, hogy elzárkózik a ház, de nem rossz ez a szabályozás.

tegnapelőtt 21:35
Jaj. Jól néznénk ki ha már hajat sem száríthatnék akkor amikor akarok.... akkor mosok, porszívózok meg minden egyebet amikor időm van rá és akarok 🤦🏻‍♀️🤔🤷🏻‍♀️
18. 55Judit (válaszként erre: 17. - Birebora)
tegnapelőtt 17:34

Majd megszokja a helyet, még ismerkedik. Később amikor belefárad hogy minden felől jön az égtelen zaj, akkor ő sem fog lábujjhegyen járni tovább. Most nem úgy van, de bármikor változhat.

Én 20 éve költöztem az utcába. 80%-ban kicserélődött a lakosság azóta. Volt aki elköltözött, többen meghaltak. A helyükre új lakók jöttek de szerencsés vagyok itt a kis zsákutcában, mert kultúrált családok jöttek. A gyerek kevés, és jól neveltek. Nincs üvöltözés-ordibálás ennek örülök, mert azt nagyon nem szeretem.

A szomszédomba hoztak egy németjuhász kiskutyát, télen lesz 1 éves. Féltem majd mindig ugat. Okosan nevelik, tartják. Régebben hordták kutyaiskolába, most kutyatréner ját hozzá.

Most elmondhatom, ideális lakókörnyezetben élek.

tegnapelőtt 16:53
Bátran száríthatod. Éld az életed a társasház nem mumus. Lehet csinálni mindent csak ésszel. De azt a kertesházban is.
16. Simi55
tegnapelőtt 16:45

Én simán szárítom a hajamat éjjel 3-kor is. Nem hallatszik át tutira. Eddig még senki nem reklamált érte.

Viszont a szomszéd Sándorpapagáját hallom károgni időnként, de nem zavar, mert olyan mintha valamilyen trópusi szigeten lennénk :)))

Majdnem olyan a hangja mint a varjúnak, de mégsem :)))

15. semleges (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 16:41
Azért ilyenek nem hallatszanak át. Szárítsd nyugodtan.
14. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 15:51
Ha azt gondolod áthallatszik a hajszárító, akkor arra is vigyázni kell miről beszélgettek a lakásban mert a szomszédok mindent hallanak.
13. 55Judit (válaszként erre: 12. - ,zumba)
tegnapelőtt 15:03
Biztos hogy az. Ha nem, akkor Fi. csak kis naív.
12. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:48
Mit gondolok? Ez ugye vicc kérdés?
tegnapelőtt 12:37
De cuki vagy. Nem gondolom, hogy a hajszárító áthallatszódna.
10. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:03
Világéletemben társasházban éltem, soha nem hallottam a másik ember hajszárítóját, a saját lakásunkon belül is minimálisan hallatszik át egyik szobából a másikba, ha csukva vannak az ajtók. Nem foglalkoznék ezzel, amíg nem valami szükségtelen és aránytalanul zavaró dolgot csinálsz, azt köteles a szomszéd tűrni (bár egy hajszár8tónál szerintem nincs mit). Nyilván ha hajnali 5-kor klopfolod a húst a vasárnapi kirántott húshoz, vagy éjszaka fúrod fel a polcokat, az nem ideális, de azt senki nem róhatja fel, hogy a munkába készülődsz. Ilyen wc lehúzásos sztorit is hallottam, teljesen nonszensz. Mit csinálnak, feljelentenek amiért lehúzod a wc-t? Nevetséges, hogy ezt valahol még a házirendbe is beírják, meg egyáltalán megfordul valakinek a fejében 😂
9. komor (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:59

Az a hajszárító hangjától is függ. Van olyan, aminek olyan a hangja, mint egy felszálló MIG 21-é, még a szomszéd utca is felfigyel rá. Meg van teljesen csendben működő is, amit még az előszobában sem lehet hallani.

Amikor új hajszárítót veszünk érdemes rákérdezni az eladónál, hogy melyik a legcsendesebb.

tegnapelőtt 10:57

Valami el tud romlani a vízcsapban, na az marhára irritáló. Végig búg, bong. Kb egy évig úgy használták, mindenhova felhívást függesztettek ki, hogy méltóztasson megcsináltatni.

Mosógép nem hallatszik, csak ha centrizéskor rázkódik. Porszívó igen.

7. elbb
tegnapelőtt 10:53

Társasházban élek, 5-re járok dolgozni. Én reggel mosok h ajat, tehát hajnal 3-4 között. És meg is szárítom. Az a 3 perc bele kell férjen, a formázása utána már halkabb.

De tudom, hogy pl vannak olyan paneltömbök, ahol pl éjjel nem megengedett a wc lehúzása. Házirendben szabályozzák. Na ott tuti nem vennék lakást.

6. bnedora (válaszként erre: 2. - Libikóka)
tegnapelőtt 10:19
Sajnos, én megtettem anno, hogy húst klopfoltam. Meg is jegyezte az egyik lakó, de nem tudta, hogy én voltam. Hallgattam róla, nem mertem bevallani.
5. libikóka (válaszként erre: 4. - Globus)
tegnapelőtt 10:06

Ha tenni kell ,, tenni kell.

Pár éve mikor felújítottuk ,, csak hétvégén ,, illetve szabi alatt tudtuk.

Kiírtam mi várható.

Mindig legfelül laktam,, külön figyelnem kell mit , hogyan teszek.

4. globus (válaszként erre: 2. - Libikóka)
tegnapelőtt 10:00
Igen, a rántott hús, az nagyon :) meg falfúrás, csempeverés. Napi apróságok nem vészesek.
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:55
Éld csak az életed! Ha valakit zavar a reggeli hajszárításod, majd szól.
2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:43

Száríts nyugodtan.

Alap , hogy nem klopfolok, nem indítok mosógépet,, visszafogottan játszom a cicával, stb.

De élhető környezet kell ,, a hajszárítás bőven belefér:)

tegnapelőtt 09:35

Sziasztok!

Most költöztem egy társasházba, eddig csaladivan laktam, így nem volt rz kérdés.

Tehát illik, lehet reggel 6-6:20 felé hajat szárítani? Nem hallatszik át nagyon a szomszédba? Nem szeretnék senki zavarni reggelente! Nem minden nap, de heti 2x mosok hajat reggel.

Igazaból most csak felső szomszéd van akihez felhallatszik a zaj, alattam most éppen nem laknak.

Mit gondoltok?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook