Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Békéscsabai lányok ide:) Barátnő kereső. fórum

Békéscsabai lányok ide:) Barátnő kereső. (beszélgetés)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
2012. szept. 20. 16:42
Ez se túl drága a net szerint kb 360 Ft a 200 g-os kiszerelés, most már csak az a kérdés, hogy mit kenjek oda?! Mert ez nem egy töltelékes recept, csak egy "piskóta", a tetejére a recept szerint cukormáz kerül, csak a hozzászólásokban láttam, hogy ez nem sikerül mindenkinek, így tovább gondoltam és így jutottam el oda, hogy bevonnám az egészet, ha már megadatik, hogy van ilyen is. De lehet, hogy maradok sima cukormáznál, amit nem kell nyújtani, van ehhez is előre gyártott por :).
2012. szept. 20. 16:42
Vezetni a tanpályán voltam, aztán szépen hazahoztam magam onnan :-)
2012. szept. 20. 16:28
A bevonat alá mindenképpen kell valami ami odaragasztja, ez lehet vajas krém vagy maga a töltelék is. Én a neten szoktam rendelni kilós marcipántömböt, lényegesen olcsóbb, mint dr oetkeres.
2012. szept. 20. 15:26
nyújtható cukormáz :) közben rátaláltam, de leírásra még nem, hogy kel-e alá valami vagy nem
2012. szept. 20. 15:07
remélem érthető, mit zagyváltam össze :D
2012. szept. 20. 15:06

Ági, egyszer beszéltünk róla a tortadíszítéssel kapcsolatban, hogy lehet kapni bevonót (ami nem csoki) azt hiszem dr oetkeres-et, amit ki kell nyújtani, és rátenni a tortára. Ez alá kell valami krém? Még nem vettem ilyet.

Répatortát fogok sütni a hétvégén anyukámnak. És valami cuki díszítést akarok csinálni. Apró marcipán vagy marcipánszerű figurákat hol lehet kapni?

Nem akarok vajkrémes díszítést.

2012. szept. 20. 12:29

Szupi :). Teszt pályán voltatok? vagy hogy megy manapság?

Mondjuk az én időmben nem lehetett forgalomba menni rutin vizsga előtt, mégis állandóan városban vezettem.

2012. szept. 20. 11:35

Sziasztok!

Túl vagyok az első vezetés órámon és nagyon jó volt, már alig várom a következőt ami jövő hét szerdán lesz :-)

2012. szept. 20. 11:00

én is imádok gesztenyét gyűjteni :)

bár most a férjem azt mondta, hogy most ne csináljak állatokat, mert a baba megeszi, úgyse értékelné, majd jövőre, ha nagyobb lesz, már alig várom :)

2012. szept. 19. 18:51

Sziasztok!

Most értünk haza a sétából és szedtünk egy csomó gesztenyét. Nándi úgy élvezte, hogy a szél fújja le a fáról :-)

2012. szept. 19. 18:00
én répát fagyasztottam le reszelve, krumpli is lesz anyáéktól, meg pár dolog még, inkább gyümikre lenne szükség, mert az nem termett idén
871. Zebra25
2012. szept. 19. 17:52

Én most azt fogom csinálni, hogy veszek zöldséget a piacon, megmosom és lefagyasztom, mert sajnos nem tartanak sokáig a hazai zöldséget és a tecóból nem akarok venni

bár tisztában vagyok azzal, hogy a fagyasztás majd a melegítés során sok jó dolog vész kárba de még mindig jobb mint a hórta permetezett cucc

870. Zebra25
2012. szept. 19. 17:50

Nem csak Olinak tudsz venni kajának valót hanem magatoknak is

vannak házi sajtok, sütemények, szappanok, lekvárok meg minden ínyencség

2012. szept. 19. 17:23

Köszi a biopiac ötletet, szombaton megnézem, vagy jövő szombaton, akkor kapja majd az első falatot :).

Merre jártál, régen jártál felénk?

A teszkóban én is jópárszor ráfáztam már a zöldség/gyümire. De vettem már kéteszer idén finom sárgadinnyét is, ami spanyol volt. A mézdinnye borzalmas ízetlen.

Amit anyáék termelnek zöldségeket, az is más ízű. Én a paradicsomnál éreztem a rettenetes különbséget. Kár, hogy vége a nyárnak ebből a szempontból, meg mondjuk más szempontokból is.

Kende meggyógyult?

Én jobban vagyok :).

868. Zebra25
2012. szept. 19. 15:58

Azt az egyet nem értem, hogy néztem a tecóba a gyümiket, mondom barack idény van, biztos vagy magyar barack, hát a lofa...t volt. Valahonnan spanyolból hozták be, de miért?

Én a barackkal vagyok így mit Te a tökkel, hogy vettem már boltban barackot, ehető volt meg minden,d e amit a szomszéd bácsitól kaptunk, az valami iszonyú finom volt, szóval szerintem nem képzelődsz. Már Én is várom, hogy legyen sütni való tök a kertbe.

Most 1x vettem a tecóból sütőtököt de már rég meg is bántam.

Nemhiába, valahogy mindig csalódok ha ott veszek ilyesmit. Persze csak magunknak(azt is csak ha nagyon muszáj)

867. sutoczkine (válaszként erre: 866. - Zebra25)
2012. szept. 19. 15:50
Ezt a nitrites dolgot nem tudtam :-( Mondjuk leginkább én is a piacon vásárolok, vagy kapok a tesómtól abból amit ő termel. De volt már, hogy a tescoba vettem, szerintem többször nem fogok. Most a sütőtököt meg aputól szerzem be, isteni finom. Érdekes módon valahogy más az íze, mint a boltinak. De lehet, hogy csak beképzelem.
866. Zebra25
2012. szept. 19. 15:16

Egyébként a piacon(rendes piacon) is a kőpadokon árusítanak őstermelők, ott is lehet venni friss bio zöldségeket és gyümiket.

Nekem van 1-2 biztos forrásom, tudom, hogy nem permetez és nem műtrágyáz.

865. Zebra25
2012. szept. 19. 15:14

sziasztok

szerintem a bio zölsdégek és gyümik nem a baktériumok hanem a vegyszerek miatt fontosak. Főleg a nitráz miatt ami veszélyes egy csecsemőre nézve, ha a zöldség esetlegesen túl sokat tartalmaz belőle.

Sajnos a tecóba meg egyéb bevásárló helyeken nem bevizsgált zöldségeket árunlnak, így egy icipici babának inkább valami kistermelőtől, vagy biopiacról vásárolt ételt lenne érdemes adni. Csabán a Széchenyi ligetben van biopiac minden szombaton.

vannak zöldségek, gyümit, sajtok, szappanok és miegyebek. Csak kis mennyiségben hisz ezeket kistermelők termesztik és Ők is árulják.

A nitritet egyébként 7 hós koruk után tudják csak lebonta a babák, addig érdemes bio ételeket készíteni.

Persze ez csak az Én véleményem, Én így csináltam eddig is, bár Én még most is saját magam által termesztett vagy biopiacon vásárolt élelmiszert adok Kendémnek.

2012. szept. 19. 14:36
Szerencsére most semmit nem éreztem :-) Betömte a gyökeret, megröntgenezte, jövő héten meg felteszi a fedőtömést.
2012. szept. 19. 14:04
a fogorvosnál mi volt?
862. sutoczkine (válaszként erre: 861. - Gömbigombóc)
2012. szept. 19. 12:15
Én bébiételt vettem annak idején Nándinak, Levinek is vettem, de neki sokkal kevesebbet. Nem fontos szerintem bio cuccot venni, mert úgy is rendesen megfőzöd akkor nincs olyan baci ami azt túlélné.
2012. szept. 19. 12:02

még nem is figyeltem, mik vannak a sparban :), majd ha megyek megnézem :)

csak a bébi miatt gondoltam, hogy az első pár alkalommal mindenképp jobb lenne bio cuccal tömni a bendőjét

860. sutoczkine (válaszként erre: 859. - Gömbigombóc)
2012. szept. 19. 11:12
Fogalmam sincs viszont szerintem nem éri meg, mert nagyon drágák. Legalább is amik a spárba vannak. Én csak a tojásnál szoktam figyelni, hogy ne ketreces legyen.
2012. szept. 19. 10:50
Hol árulnak megbízható bio cuccokat (zöldség/gyümölcs)?
2012. szept. 19. 09:36

Nekem nincs sok tervem mára, meg kellene mosni a hajam és elmegyünk majd sétálni egy fél órára délután.

remélem nem kínoz meg nagyon a fogdoki

2012. szept. 19. 08:15

Sziasztok csajszik!

Mi a tervetek mára?

Én visszapakolok a konyhába, 10-re megyek fogdokihoz, aztán folytatom a pakolást. Fárasztó viszont sokkal jobb érzés már visszafele pakolni :-)

2012. szept. 18. 13:52
:)
855. sutoczkine (válaszként erre: 854. - Gömbigombóc)
2012. szept. 18. 13:21
És Joda mit mondott? Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!
2012. szept. 18. 13:17

tényleg? ezt nem is tudtam

próbálkozok pozitívan hozzáállni a betegséghez :)

853. sutoczkine (válaszként erre: 852. - Gömbigombóc)
2012. szept. 18. 13:01

De, ha folyton arra gondolsz, hogy beteg vagy akkor az is leszel. Inkább arra koncentrálj, hogy egészséges vagy.

A rutin most már egybe van a forgalmival.

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook