Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Hobbi & Otthon témák » Bakancslista játék a Hoxán cikk

Bakancslista játék a Hoxán


A Dominójáték több éves sikerén felbuzdulva, újabb játékkal kedveskedünk nektek és a mai nappal elindul a Bakancslista játék. A játék lényege, hogy célokat tudtok elvállalni a virtuális Bakancslistátokra, melynek beteljesítéséhez kártyákat kell gyűjteni. A célok általában olyanok, amik Bakancslistákon szerepelnek, persze nem biztos, hogy a tiéden. :)

Minden célhoz más és más feltétel szükséges, amelyeket a megjelölt kártyák birtoklásával kivitelezhettek. A játékot különböző extra kártyák is színesítik.

Bakancslista játék a Hoxán 1.Bakancslista játék a Hoxán 2.Még 0 kép


A kártyagyűjtést nehezíti, hogy nem lehet végtelen számú a kezedben és új kártyákhoz is csak akciópontok felhasználásával juthatsz. Ehhez kell majd logika és a sütnivaló, hogy úgy alakítsd a lapjárásod, hogy ne vesszenek el azok a kártyák, amelyekre szükséged van, de közben cserélődjenek azok, amelyekre nincs! Ezt segíti egy közös piactér jellegű kártyapakli, ahonnan válogathatsz ugyan, de persze nem akármikor és nem is ingyen!


A kártyák

Alapesetben minden játékosnak 18 kártyája lehet. Ha új kártyát kap, az a sor elejére kerül, de ezzel egyidőben a sor végéről eltűnik az utolsó darab.

A kártyák egy képet és a hozzá tartozó szót tartalmazzák, a célok teljesítéséhez lesz rájuk szükség.

Új, véletlenszerű kártyát kaphatsz, ha a sorod felett az "Új kártya" gombra kattintasz. Az új kártya kérés nem korlátlan, akkor teheted csak meg, ha van legalább egy akciópontod.


A célok

Bakancslista játék - Célok

Alapesetben három célt vállalhatsz. Minden elvállalt célnál ott láthatod, hogy milyen kártyára van szükséged a teljesítéséhez és hány teljesítménypontot kapsz érte. Egy-egy célnál áthúzott kártyát is láthatsz, ez azt jelenti, ilyen kártya nem lehet nálad, ha teljesíteni akarod.

Amennyiben egy cél teljesítése nehéz diónak bizonyul, 36 órával az elvállalása után passzolhatod, de ez akciópont levonással jár. Annyi akciópontot kell "fizetned", amennyi a cél teljesítéséért járna. Kivétel ez alól, ha eddig kevesebb mint 5 célt teljesítettél, ilyenkor a passzolás nem jár akciópont levonással.

Ahogy a játékban haladsz előre, egy-egy cél teljesítéséhez egyre több kártyára lesz szükséged, ezzel arányosan azonban a célért járó teljesítménypontok száma is nő. Emellett előfordulhatnak olyan célok is, amelyeknél képek helyett csak kérdőjelek láthatók, nem publikusak a teljesítéshez szükséges kártyák, ezekre magadnak kell rájönnöd.


Közös tér

Úgy is juthatsz új kártyához, ha a közös térben levő kártyára kattintasz. Ilyenkor megkapod a sorod elejére a kiválasztott kártyát, az a kártya pedig, ami az utolsó volt a sorodban, felkerül a közös térbe a lecserélt kártya helyére.

A közös térből alapesetben húsz percenként egyszer, két akciópontért cserélhetsz kártyát.

Segítségül mindig bejelöljük számodra a közös tér oldalán, hogy mely kártyák azok, amelyek valamelyik célod teljesítéséhez szükségesek.

A közös térben akkor is frissülnek a mások által lecserélt kártyák, ha nem kattintasz a böngésződ Frissítés gombjára. Ha vársz és szemmel követed a változásokat, lehet épp olyan kártya fog felkerülni, amire szükséged van.


Extra szöveges kártyák

Bakancslista játék - Extra kártya

Létezik néhány kártya, amit nem a célok teljesítéséhez kell használnod, hanem amikor nálad van, a játék szabályait módosítja. Ezeken nem láthatsz képet, csak a szabálymódosítás szövege van rájuk írva.

Adhatnak plusz teljesítménypontot, plusz akciópontot, segíthetnek egy cél gyorsabb teljesítésében, stb., a szövegükből derül ki, hogy mire valók. Van amelyikre kattintanod kell (ilyenkor ikont látsz a kártya jobb alsó sarkában), hogy elérhesd a bónuszt, amit ad, van amelyiket pedig elég nálad tartani ahhoz, hogy kifejtse hatását.

Az extra kártyák a sorodban ugyanúgy viselkednek, mint a többi kártya: ha új kártyát kapsz, hátrébb kerülnek, ha elérik a sorod végét, eltűnnek, vagy becserélheted őket a közös térben.


Napi ajánlat

Extra kártyákat a Napi ajánlat oldalon is szerezhetsz - minden naptári napon másik 4 kártya kerül a kínálatba. Ezeknek a kártyáknak a megszerzéséhez 3 különböző kártyára van szükséged, minden ajánlat mellett látni fogod, melyek azok.

Az így szerezhető 4 extra kártya minden nap más, az ajánlatok éjfélkor cserélődnek.

Ugyanazt az extra kártyát többször is megszerezheted ugyanazon a naptári napon.

A 75. teljesített céltól a Napi ajánlat lista kibővül néhány képes kártyával, melyeket akciópontból vásárolhatsz meg.


Azonnali ajánlat

Ha egy napon 30-nál is több akciópontot költesz, egy azonnali ajánlattal kedveskedünk neked. Igyekszünk olyan ajánlattal meglepni, ami elutasíthatatlan lesz számodra.

Ez az ajánlat a kártyasorod felett jelenik meg.


A játék célja

A toplistán úgy juthatsz előrébb, ha minél több teljesítménypontot szerzel a célok teljesítésével. Ehhez szükséged lesz arra, hogy okosan kombináld a lehetőségeidet, illetve némi szerencsére is.

A toplistában más szempontok szerint is rendezheted a játékosokat: teljesítménypontok száma, teljesített célok száma, passzolt célok száma, új kártyakérések száma, közös térből cserélt kártyák száma, beváltott ajánlatok száma.


Emellett a célok többsége olyan célkitűzést takar, ami pozitívvá, színesebbé teheti a virtuális világon kívüli életed is.


A játékért jár egy törzspont is, ha előző nap sikerült célt teljesíteni.


Akciópontok

Ahhoz, hogy új kártyához juthass és így haladhass előre a céljaid teljesítése felé, akciópontokra lesz szükséged.

Akciópontjaid maximális száma 25, induláskor 30-at kapsz. Ha kevesebb pontod van, 15 percenként kapsz vissza egyet belőlük.

Ha épp nincs akciópontod, a menüsávban lévő bakancs ikon szürkére vált. A bakancslista játék "szünetében" böngészheted a Hoxa más oldalait, a menüsávban megjelenő ikon ezeken az oldalakon is látszik és ha szürkéről narancsra vált, tudni fogod, újra lehetőséged van valamilyen interakcióra a játékban. Az ikonra kattintva mindig a játék oldalára juthatsz.


Akciópont küldés

Lehetőséged van akciópontot küldeni más játékosoknak anélkül, hogy a saját akciópontjaid száma csökkenne. Ezzel segítheted a toplistán teljesítménypontban alattad álló játékosokat, de ugyanakkor te is profitálhatsz ebből a jótékonykodásból. Az akciópontot a Toplistában, a felhasználói név mellett szereplő +1 feliratra kattintva küldöd el.

Akciópontot csak olyan játékosnak küldhetsz, aki

- kevesebb teljesítménypontot szerzett eddig a játékban, mint te,

- kevesebb mint 3 akciópontot küldtek neki a mai napon,

- nincs 3 meg nem köszönt akciópontja.

Egy naptári napon csak egy akciópontot küldhetsz másoknak. Az illető meg tudja köszöni a kapott akciópontot (a Köszönöm gomb megjelenik a Bakancslista játék oldalon, az akciópontok részben). Az általad küldött, megköszönt akciópontokat aztán hozzáadhatod a saját akciópontjaidhoz, így az elküldött pontok végül neked is hasznodra lehetnek.


Joker fejlesztés (50. teljesített céltól)

Az 50. teljesített céltól lehetőséged van Joker fejlesztésére a megmaradt, felesleges akciópontjaidból. Egy-egy Jokerrel az utolsó hiányzó kártyát helyettesítheted, amire egy-egy célod teljesítéséhez még szükséged van. A Joker áthúzott kártyát (azaz valamilyen kártya nem lehet nálad a cél teljesítéséhez) nem tud helyettesíteni.

Az első Joker 20 akciópontba kerül. A későbbiekben minden egyes Jokered kifejlesztése eggyel drágább lesz, mint az előző volt.


Egyhetes teljesítményteszt (100. teljesített céltól)

A 100. teljesített céltól a játékosoknak már akciópontokat is költeniük kell, ha egy célt teljesíteni akarnak, illetve akciópontokat szerezhetnek az egyhetes teljesítményteszten.

A teljesítményteszt egy hétig tart, és az számít benne, hogy kezdete óta hány teljesítménypontot szereztél. Ha eléred a soron következő teljesítményszintet (az első pl. 100 teljesítménypontnál ad jutalmul +1 akciópontot), akkor beválthatod a jutalmad. Ha a teljesítményteszt véget ér, már nem növelheted ebben a tesztben tovább a pontjaidat és a bennmaradt jutalmakat sem szerezheted meg. Viszont ilyenkor új teljesítményteszt indul nulláról, ahol újra lehetőséged van plusz akciópontok szerzésére.

A teljesítménytesztedről további információkat a "Kártyáid, céljaid" oldalon találsz.

Bakancslista teljesítményteszt


Ingyenes játék

A játékért sem az elkezdésekor, sem később nem kell fizetned. A Bakancslista játék teljesen ingyenes, nem lehet pénzért semmilyen előnyhöz jutni a játékban.


A játékhoz kellemes időtöltést kívánunk!

Írta: Speedz, 2018. december 10. 09:01
Fórumozz a témáról: Bakancslista játék a Hoxán fórum (eddig 17809 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook