Babát tervezünk (2022) (beszélgetés)
Ha Barney lennék az Így jártam anyátokkalból azt mondanám: elfogadom a kihívást! 😅 De nem ígérem! :)
Jajj annyira jó lehet hogy már rá tudnak nézni 😊 Szombat este feküdtem este az ágyban és azon járt az eszem, hogy ha most sikerült akkor karacsonykor bejelenthetjük mindekinek ☺️ Úgy elkezdett zakatolni a szívem, hogy csak na 🙂 De jó lenne! 🥰
Nekem szörnyű éjszakáim vannak. AMúgy is nagyon rossz alvó vagyok, a sért miatt hasra nem is tudok fordulni, ezért reggelre fáj mindenem is. Ráadásul sokat kijárok wcre, meg csak úgy virrasztok... Ráadásul most éjjel a kisasszony nagyon nyűgös volt, nem maradt az ágyában, közöttünk kötött ki, ami miatt pedig csak jobb oldalon tudok ilyenkor feküdni, elég ha a hátam rugdossa :D szóval miután a család távozott, én még visszadőltem, és az üzenet várt, hogy nyugodtan menjek du a rendelésre. Nem sokkal később pedig jött a telefon, hogy csoda, de megürült egy időpont ma 1640re, szóval menjek akkor, és biztos mindent el tudok intézni, szerinte még rá is nézünk, legalább jó helyen van-e szinten, és ha igen, kapom is a receptet. Már nagyon izgulok :D
Sztem itt a csoportban nincs olyan, akik kibírta volna az utolsó napig :D
Ki hogy van ma lányok?
Én tökre izgulok, hogy mi lesz :) Szerdára nem várom, előző hónap előttig mensi előtt 4 nappal már pecsetelo verzesem volt, mult hónapban 4 nappal előtte volt csak egy napig ( arra is gondoltam hogy az nap elment azért volt csak egy napig), most lekopogom semmi. Tünetek maradtak. Lehet mégse bírom ki szerdáig és tesztelek.
Én elsőként egy vérvételt és egy spermaanalízist mondanék, ezek eredményeivel pedig tudtok orvoshoz menni. Endokrinológushoz én is vérvételi leletekkel mentem, az alapján írt gyógyszert. Most néztem, és már vannak férfi babatervezős vérvételi csomagok is, Pl medicovernél van ilyen.
Párom eredményei alapján csak vitaminokat ajánlottak neki, úgyhogy mi eddig jutottunk egyelőre.
És mit szól ehhez a párod?
Ment már további vizsgálatra, bármilyenre?
Óriási nagy korttyal, másképpen nem bírom, csak sokadjára.
Tényleg bazi nagy :(
Nem töröm el, mert akkor még több idő a bevétel.
Szoval 1 a nyelvre, minél hátrébb, és egy jó nagy korty. Aztán ismétlés.
Köszönöm kérdésed, aranyos vagy! :)
Azóta nem teszteltem, mert akkor reggel amikor írtam sajnos megjött. Hajnalban amikor megláttam a hő visszaesést már gondoltam..:(
Szóval volt pozitív tesztem, de végül nem sikerült. Furcsa érzés és engem ez is megterhel. Tudom, nézzem a jó oldalát hiszen már legalább eljutottunk addig, hogy elindult a megtermékenyülés és volt pozitív teszt. Közben mégis annyira nehéz, hogy már majdnem sikerült. De csak majdnem. Iszonyat hullámvasút ez az egész. Jó, hogy itt lehetek és olvashatlak titeket. Vannak szomorú történetek, de mégis töltekezik az ember és együttérez. Jó, hogy tudjuk min megy keresztül a másik még ha nem is teljesen, de na. Annyira drukkolok mindenkinek! 🤍
Illetve érdekes, mert a menzim végén járok (nekem 3-4 napos) és a méhnyakam fent van, puha és nyitott. Mint tudjuk ebben az időszakban lent kellene lennie, zártnak és keménynek. Nem tudom hova tenni. Bízom benne, hogy nem borul fel semmi, mert szeretnénk tovább folytatni a próbálkozást!
Volt valakinek ilyen tapasztalata?
Én is a trimesztert szedem, csak a jódmentes változatát. Nekem is azután volt a beágyazódásos vérzés (2 napig), hogy októberben elkezdtem szedni, bár ez nem releváns pozitív teszt híján.
Viszont szerintem általánosságban elég kevés figyelmet kap az, hogy nem csak a nő miatt lehet sikertelen a próbálkozás. Nálunk például a párom spermaanalízise és az én orvosi leleteim alapján doki szerint nem nálam van a probléma. És érdekes, hogy itt a fórumon és máshol is csak nők vagyunk, sehol egy férfi aki tanácsot kérne.
Nekem a trimeszter vitamin első hónapban juliusban megint meghozta a babát. Nem is értem, miért nem ezt szedtem eleve mikor próbálkozni kezdtünk novemberben. Igaz, hogy ő nem maradt, de trimesztert szedek most is, és megint itt van.. előtte elevit nov.ota.
Egy próbát megérne sztem mindenkinek. Nekem ez a 3. (Vetelessel) Baba amit meghozott. Elozo terhessegben az összes verkep eredményem tökéletes volt, nem is hittük el.
Nem könnyű kicsit mással foglalkozni mikor az ember ennyire vágyik rá.
Én is átmentem a várakozáson... 3 évet vártam a kisfiamra. Többször belehaltam, hogy nem sikerül.. nem akar összejönni. Körülöttünk már mindenkinek sikerült.. volt akinek már a második is. Pokoli érzés az biztos.
Aztán mégis érkezett :))) ❤
Nagyon megterhelő lelkileg.
Nekünk március óta 3x sikerült, de sajnos nem maradnak.. :(
Most rendeltem meg a gynex cseppet... nekem az segített a kisfiamnál is. Adok neki egy lehetőséget, hátha. :)
Most mikor októberben nem maradt itt a csíkocska, nagyon megviselt. Pont akkor érkezett volna ( úgy lett volna a születési idő, kiírva ) mint a kisfiam ❤ ez most nagyon odavágott. Sokszor eszembejut ha az első baba is itt maradt volna, akkor a jövőhónapban születne 💔
Úgyhogy átérzem mindenkinek a lelkifájdalmát. Nem könnyű! De mindenkinek lesz egészséges kisbabája ❤❤❤
Kösziii ☺️
Őszintén szólva nem tudom. Ma vagyok a 12.dpo-n de nem akarok túl korán se csinalni. Bírom amíg bírom aztán meglatom :) Kicsit már úgy vagyok vele hogy jobb a boldog tudatlanság és azt gondolni hogy tünetek alapján sikerült, mint hogy megcsinálom, csalódok, de utána tovább reménykedek hátha mégiscsak van de nem mutatja a teszt.
Előző hónapban ez a hőemelkedés, hasi feszülés, derék fájdalom nem volt mint tünet, viszont a nem vart előtt 4 nappal volt pecseteles, illetve mensi előtt 1 nappal is. Most 3 nappal vagyok előtte és semmi pecseteles, hátha :)
Én még kicsit magam alatt.. 🥺
Mellem érzékeny és a méhem is érzem, meg sincs jele a mensinek… közben kiderült, hogy az egyik ismerősöm terhes… 🤦♀️
Erősen elgondolkoztam, hogy nov-decemberre (ha az orvosok majd másképp nem döntenek) leállok a magam figyelésével… úgyis ilyenkor sűrű a meló+vizsgaidőszak is elkezdődik lassan. Csak nem tudom, hogy lehet elengedni azt, amire vágysz?
Én még csak a ciklus 6. napján vagyok, a hőm tegnap ment vissza az ilyenkor szokásos mértékre. Elkezdtem inni a málnalevél teát, ovuláció után pedig palástfüvet fogok. Hátha segít valamit a ciklusom rendezésében. Eddig csak barátcserje kapszulát szedtem. Foglaltam időpontot nőgyogyászhoz november 21-re.
Ez a hónap nálunk kimarad sajnos, mert pont középidőben leszek távol a férjemtől. De talán ez a szünet arra jó lesz, hogy kicsit rendbe tegyem a szervezetem.
Igen olvastam én is, hogy valójában csak az elmaradó menstruáció napján mutat pontos eredményt, előtte lehet fals negatív. Ma sem bírtam ki,elhasználtam az utolsó tesztet ami szintén negatív lett. De legalább több nincs, úgyhogy innentől csak várom a keddet.
Most novemberben van kerek egy éve, hogy próbálkozunk és minden bizonytalanságom ellenére nagyon rosszul érint, hogy ez idő alatt soha egy pozitív tesztet sem sikerült összehozni. Közben szűk baráti körben is egyre többen várnak babát, köztük olyan is akinek a doki szerint nem is lehetne. Nehéz úgy örülni nekik, hogy minden ilyen a saját sikertelenségemre és hiábavaló próbálkozásomra emlékeztet. 😞
Tesztet mikor csinálsz? :)
Jahjj nagyon drukkolok!
A tünetek bíztatóak! 🤗
Szio :)
Én ahogy tegnap: mellfeszules, derék fàjás, alhasi húzódás, hőemelkedés, enyhe émelygés. Tegnap este rájöttem hogy a hangulatingadozas is jellemző volt rám, a nap folyamán vagy 3-4-szer a sírás kerulgetett de komolyabb oka nem volt.
Sziasztok! 😊
Ki, hogy van?
SsueB picit megnyugodtál? ❤