Baba 41 éves korban... (beszélgetés)
de most nem tokmindegy?
ezzel az erovel akkor a 20-30 eves se szuljon, ha nem sikerul neki termeszetes uton.... :-D
az emberek nem egyformak, az eselyek lenyegtelenek, az nem azt jelenti, hogy lehetetlen... :-)
nyilvan kicsi az eselye, de nem lehetetlen....
amugy te tudod, hogy mestersegesen lett megtermekenyitve Feher Anna?
mert en akkor amikor szult kerestem a neteen, de nyomat sem talaltam, hogy milyen modon esett teherbe. :-)
Az esélye a természetes úton teherbe esésre 53 évesen - pláne 20 év próbálkozás után - kb. 1 a 10 millióhoz.
Jakupcsek is évekig járt a lombikközpontba előtte....pedig ő 7 évvel fiatalabb volt, ami ott rengeteg.
komolyan, persze, miert ne fordulhatna elo...
nem tudom egyebkent, hogy hogyan lett megtermekenyitve.
53 évesen természetes úton? Ezt komolyan írtad? :D
Max. lombik meg petesjt donorral - ez nőgyógyász álláspont, nem csak az enyém...
:-) durva, nem durav, ha termeszetes modon sikerul, akkor az rendben van... :-)
szerintem. :-)
Dehogy vagy öreg, nem tudod, hogy most a 40 az új 30? Teljesen más, mint régen. Egy 63 éves még fitt lehet, és akkor már lesz egy felnőtt gyereked!
A szomszéd utcánkban nemrég meghalt egy anyuka (rákban), 37 évesen, ő fiatalon szült 3-at, a legnagyobb 15 éves, szóval nincs semmire garancia, akkor sem, ha fiatalon szülsz.
Szulák is 43 volt, Jakupcsek 46, Fehér Anna 53 (na jó, ez már durva), szóval nem vagy öreg, hajrá! Jó egészséget, hosszú, boldog életet nektek!
mivel most az ido a legfontosabb szamodra, esszeru lenne egybol meddosegi kozpontba menni.
ott kivizsgalnak rendesen...
nem vagy egyedul, sokan vannak, akik40 folott szulnek akar eloszor is... :-) van ilyen forum egyebkent mar tobb is. :-)
33 évesen szültem a kisfiam, szerettem volna rá egy-két évre szülni, de egy betegség közbejött.
3 évet kell várnunk a műtétem után, ez jövőre jár le. Akkor 38 éves leszek és szeretnék még szülni.
Nem gondolom, hogy öreg lennék, az oviban az anyukák 10 %-ka fiatalabb csak nálam….
Öregen? Ez a kor manapság már nem számít idősnek.Körülöttem sok 35-40 utáni kismamma van. Örülök neki, hogy nekik is jön a baba és még olyan is van aki többet szeretne. Még simán belefér és azért szerintem ez még nem az a kor amikor sokkal nehezebb lenne a teherbeesés. Ha valakinek nehéz annak fiatalabban is az volt.
Sok sikert a babához!
Szerintem sem vagy hozzá túl idős, több szülő is van a gyermekem osztályában, aki kb. ilyen idősen szült. Az Rh. negatív valóban nem indok a vetélésre. Egy rákszürésre és hogy megnézzék minden ok, ha mostanában nem voltál, érdemes elmenni mindenképpen.
Drukkolok, hogy minél hamarabb sikerüljön a vágyad!!
Szia!
Teljesen normalis ennyi idosen szulni! Nyugodtan menjel orvoshoz ha mar tervezitek, hogy kapjal egy kis terhesseg elotti tanacsot.
A gyogyszer abbahagyasa utan megjon a menzeszed rendesen, utana mar teherbe eshetsz. Vannak akik azt javasoljak varjal par hónapot, de nagyon sok no ket-harom honappal a gyógyszer abbahagyasa utan esik teherbe es egeszseges babaja lesz.
Sajnalom a vetelesed, kaptal aniD-t akkor a terhesseg alatt, utan?
Errol mindenkepp beszelj az orvossal, mert az hogy rhesus negativ vagy nem indokolja a vetelest. Foleg nem szokott ez problemat okozni elso terhessegnel, csak utana.
sok sikert!
Kívánom, hogy teljesesüljön a vágyad!
Mostanában a meddőgem kapcsán számtalan 40 év felettivel beszélgettem, akik ilyen-olyan okból kifolyólag még nem szültek és most szeretnének. Nem vagy egyedül így a világban.
A fogamzásgátlóval kapcsolatban az az új elmélet, hogy az abbahagyása után rögtön jó nekilátni a próbálkozásnak, mert néhány hónap után sokaknak megbolondul a ciklusa. A lombik protokollt és egyesknél úgy indítják, hogy fogamzásgátlót szedetnek és utána kezdik a stimulációt, mert így több tüszőt remélnek. Remélem ez azért megnyugatásul szolgál.
Az ismerőseink körében van egy hölgy, aki 40 év felett lett terhes és kihordta az egészséges kislányát, míg a férje lánya közel azonos időben vetélt.
Ha ügyesen beágyazódik a kis magzat, akkor utána úgyis fokozottan figyelnek rád.
Nagy kalappal! :)
Én a gyógyszer elhagyása után 6 hónapot akartam kihagyni, de már 3 hónap után terhes lettem.
Sok sikert! :)
Az én anyukám 43 volt, amikor én születtem. Igaz nem elsőként, harmadikként, teljesen váratlanként, de hogy mennyire a Jóisten szándéka szerint,- talán vígasztalónak és 2 fiú után lányként - azt inkább nem részletezném. Ha teljes szívvel, egymást igazán szeretve akarjátok, hogy érkezzen, egy ártatlan kis lélek talán már készülődik hozzátok, ezért a mostani szándék részetekről.
Hogy milyen generációs különbséggel felnőni, az már egy másik kérdés, de mások már a mostani idők,
egész biztos nem lesz ebből Nálatok probléma.
╰⊰✿Teljes szívemből kívánom, hogy vágyaitok teljesüljön!✿⊱╮
Más kérdés, hogy maradéktalanul mikor ürül ki a hormon, és más dolog az, hogy a fogamzásgátló elhagyása után mennyi idővel eshetsz teherbe.
Kb. 1 év után ürül ki teljesen/tudom, csak pár hónapot mondanak a magyar orvosok/, de teherbe azonnal lehetséges esned.
Nem vagy öreg. Nem mindenki szül olyan fiatalon, ezen ne aggódj. Törekedj minél jobban az egészségre, egyél egészségesen, szedj vitaminokat, stb..Sok nő szül ilyen korban, és minden rendben megy náluk.. Biztos veled is minden ok.lesz, ezt kívánom!:)
Nem mondod! :) Gratulálok!
Dehogy vagy idős! Én kicsit aggódok, de megyek dokihoz, sajnos még csak "szó" van róla, de hát mekkora dolog, hogy megbeszéltük és együtt leszünk! :)
Én most olyan boldog vagyok!
El se hiszitek! :)
En augusztusban meg szedtem, szeptemberben megfogant a baba.
33 eves vagyok, az sem tul fiatal.
Ne aggodj !!
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok! Valaki leírná nekem, hogy az ő 7 hónapos babája, mit evett ebben a korban? Ha lehet részletesen, pl .hány ml-t, kanalasat.
- Mi volt az első szó amit gyermeked, esetleg te babaként illetve ismerősök babái mondtak és milyen idős korban?!
- Mennyi idős korban kezd hasra fordulni (normál esetben) a baba?
- Keveset eszik a 9 hónaposom főzeléket csak max2-3 kanállal. Volt aki pici korban igy járt, a babával és nagyobb korban megjött az étvágya?
- "Kuki bajok" babakorban "Huzogassam vagy ne?"
- Mei tai tapasztalatokat várok, érdekelne, hogy nagyobb korban, illetve télen is hordozzák-e a babákat, vagy az kényelmetlen?