Baba 41 éves korban... (beszélgetés)
Nem ítéltem el senkit. Csak azt mondtam, más szempontokat is figyelembe kell venni, mint csupán a saját vágyunkat.
Ja, bocs, az 53 éves anyukáról tényleg megírtam a véleményem. De az sm elítélés, csak egy vélemény. És a szíve mélyén már tudja (vagy ha most még nem, majd pár év múlva tudni fogja) ő is ugyanezt.
én sem tartom ideálisnak a 40 feletti szülést, a huszas-harmincas évek szóljanak a családalapításról, ne nyugdíj előtt (nagy túlzással) :))))))
ugyanakkor elgondolkodtam azon, vajon valóban akkora hátrány-e a gyereknek, ha neadjisten húszéves kora körül elveszíti a szüleit. túl a lelki fájdalmon (ami 50 évesen is megvan, ha akkor veszted el a szüleidet), azért nem marad kétségbeejtő helyzetben. hiszen manapság kevesebben akadnak, akik alá odateszik a lakást, a továbbtanulási pénzt és még lehetne sorolni. talán ellensúlyozza mindazt az a puszta tény, hogy megszületett és kapott egy életet, amit él :)
Nem gondolom, hogy elmaradottan gondolkodnék, csak látok 60 éves nőket, vannak 57 - 60 -62 éves nők a munkahelyemen. Azért nem mondanám őket fiatalnak.
Persze egy 70+ éves tuti annak mondja őket:-))
Az, hogy 65 a nyugdíjkorhatár, sajnos kényszerűség. Nincs pénz nyugdíjra. Miközben a fiataloknak meg nem jut így munkahely az idősek miatt. Jó ez így??
Na, nem vitatkozok tovább, mert úgyis csak mondjuk a magunkét:-)
ó, a fenébe, rossz a billentyűzet :-(
Szóval, helyesen: még szülhetnék is, nem? :-)))
öreg, nem atgondolt. :-)
az öregek ugy emaradottan gondolkodnak, megmaradtak a regi idokben, amikor egy 60 eves no mar öreg volt.... :-)
ami erveket felsoroltal, az is nagyon idejetmult... :-)
tisztan emlekszem ra, hogy amikor en 14 eves voltam, akkor mar a 30-at is nagyon oregnek gondoltuk... :-D
ez ma mar tok viccesen hangzik. :-)
60 evesen meg dolgozni kell, nem szamit oregnek, es egy mai 60 eves nem olyan, mint egy 20 evvel ezelotti 60 eves. engeteget valtozott a vilag ennyi ido alatt. :-)
en 44 eves vagyok, a kislanyom 2 eves. :-)
nem vagyok oreg, semmifele betegsegem nincsen, sokkal egeszsegesebb vagyok, mint sok 25 eves. :-)
:-) Jó vicc:-)
Erre írtam az előbb, hogy nem öreg, csak nem felelőtlen, hanem átgondolt.
csak kivancsi voltam.... :-)
a gondolkodasod nagyon oreg...
54. Miért?
És te?
Nem erre gondoltam, hanem azzal kapcsolatsan, hogy annyi idös.
Nem tudhatod.
Igen, felelős gyerekvállaláskor az egészségi állapot is. figyelembe veendő szempont.
Lefogyni pl. nem árt, mert úgy hallottam, nagy túlsúlynál nehezebb a teherbeesés:-)
ez nem attol fugg, hogy hany eves az anyja... :-)
ezt szinte minden gyerek egyszer az anyjahoz vagja... :-)
Ez viszont nem a szülő korán múlik. Van kamaszlányom, nem későn szültem, sőt, és a kamaszkor velejárói az ilyen szövegek.
Túl kell rajta esni.
Nem az a nagy dolog, életet adni. A további élete, sorsa, az már sztem nagyobb dolog.
Hányszor hallani, hogy azt mondja a gyerek a szülőnek: Nem én akartam megszületni!
Főleg kamasz korban.
Persze, akinek még csak most bölcsis, ovis a gyereke, az sok mindent másként lát.
ugyan mit mondana vajon.... :-)
te hany eves vagy Bozsi neni?
Azt mondaná, hogy: Szeretlek édesanyám.
Mi mást????
Nagyon kíváncsi vagyok, mit mondana az a kamasz, akinek 15-16 éves korában 68-69éves az amyja. Nem a nagyanyja. az anyukáka!
B
A kor az csak kor.
A matek, meg matek.
Aki 41 éves korában szül, az a gyereke 20 éves korában 61 ées lesz.
Lehet, hogy jó egészségi állapotban lesz, de lehet, hogy nem.
Ez utóbbinak sajnos sokkal nagyobb a valósuzínűsége.
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok! Valaki leírná nekem, hogy az ő 7 hónapos babája, mit evett ebben a korban? Ha lehet részletesen, pl .hány ml-t, kanalasat.
- Mi volt az első szó amit gyermeked, esetleg te babaként illetve ismerősök babái mondtak és milyen idős korban?!
- Mennyi idős korban kezd hasra fordulni (normál esetben) a baba?
- Keveset eszik a 9 hónaposom főzeléket csak max2-3 kanállal. Volt aki pici korban igy járt, a babával és nagyobb korban megjött az étvágya?
- "Kuki bajok" babakorban "Huzogassam vagy ne?"
- Mei tai tapasztalatokat várok, érdekelne, hogy nagyobb korban, illetve télen is hordozzák-e a babákat, vagy az kényelmetlen?