Azok a fránya anyagiak... (beszélgetés)
Ezek szerint a rezsi és az albérlet közös kassza...azt kellene elérned,hogy a kaja is az legyen...
Talán az is megoldás lehet hogy minden hónapban ad X összeget neked kajára...és onnatól kezdve már a te asztalod,hogy legyen kaja.
Szerinte ő tökéletesen bánik a pénzzel....
Ha együtt vásárolunk, akkor sokkal többet költünk, mintha egyedül megyek.
Próbálkoztam már azzal is, hogy nem veszek neki pl joghurtot, magamnak pedig igen, de csak én voltam a rossz érte, hogy nem gondolok rá...
Te jó isten és én meg azt hittem, hogy párom nagyon költekező...
ő ehez képest spololos...
Én nem bírtam sose elképzelni ezt az együtt élünk de mégse dolgot.... tehát hogy hogyan lehet együtt élni de külön kasszán... megveszek egy liter tejet 200 ft, elkérem a felét tőle, és ha ő issza meg a tej háromnegyedét, akkor elkérek még 50 forintot?????
Sose értettem ezt, de a párom se... nekem fura szitu!
Ezt január 10én kapam tőle emailben összegezve:
Kifizetéseim! :P
Tibi 4000,-
*Bertalan Zsolti 20000,-
Csurja Zsolt 21000,- + 12000,- üzemanyag 33000,-
ETX éves biztosítás 12500,-
JYL éves biztosítás 20280,-
Katababa 5000,- /- 2000,- Norbi 3000,-
*Galaxy takarítás 4000,-
Zárgarnitúra 11800,-
Telefonszámlák 7250,- Pannon
Rezsi 15000.-
Kaució 10000,-
Albérlet 20000,-
alkatrészek 7500,-
Gumijelölő kréta 300,-
Tankolás+poharak 2500,-
Eddig... :)
nincs akkor olyan nagy gáz.
a lakhatást biztosítja, számlák rendben.
Nme tudtok félretenni - tehát nem is tervez hosszú távra.....Veled sem, valószínűleg.
A telefonszámláit, rezsi rá eső részét és a bérleti díjat kifizeti, de részéről itt be is zárult.
Megegyeztünk, hogy a következő fizetéséből bevásárolunk, mert legutóbb (is) én fizettem. Ebből az lett, hogy ő fizetett 3000-e én pedig 4000-et és mikor azt hiszem a zuhanytálcába szerettem volna csúszásgátlót vásárolni, mert előtte való reggel majdnem elcsúsztam, közölte, hogy csak a legfontosabbakat vegyük meg...
akkor szummázom:
eltartatja magát.
A következtetéseket Neked kell levonnod.
Ne haragudj, nem értem! (Vagy csak én nem vagyok toppon?) Együtt éltek, de a pénz nem közös? Ő elcseszi és Te tartod el?
De akárhogy is van, változtatni kell.
A legjobb tanács, amit írtak itt már neked, hogy hó végén összeírjátok a következő havi kiadásokat amik előre tudhatók, készítsetek egy kalkulációt és a pénzt adja le szépen neked. Azért neked, mert ő nem tud bánni a pénzzel. A kötelezők befizetése után maradt pénzből vásároljatok kaját, szórakozzatok, ruházkodjatok, vagy tegyetek félre. Mindig együtt menjetek vásárolni, mert ennek több előnyei is van, például nem fog még a füleden is szatyor lógni, neki meg lesz fogalma arról, hogy mennyibe kerül az élet.
Ha nem hajlandó maradéktalanul beadni a közösbe, akkor mindenki éljen a sajátjából, DE NE SAJNÁLD MEG, ha fizetés után 2 nappal kopog a szeme!!! Oldja meg!
Mesélj bővebben magatokról,anyagiakról, pénzköltésről, és csatlakoznék az előttem szólóhoz!
Nálunk kb igy néz ki egy hónap: felírjuk pontosan mennyi a bevételünk, utána a kiadásokat: első a számlák befizetése, albérlet, rezsi, törlesztőrészletek, amikor ezek megvannak utána elmegyünk egy közepes bevásárlásra, általában a nagy tacskóba :) mert talán itt a legolcsóbb minden, és megvesszük a wc papírtól a mosóporig, mindent ami nincs itthon! De csak módjával, mindenből az akciósat vagy a legolcsóbbat, és csak azt ami tényleg elfogyott! Meg a cukrot lisztet ilyesmit! Mivel ketten vagyunk igy csak 2-3 naponta főzök, amin tudunk spórolunk, de nem őrült szinten, hanem csak annyira, hogy ne legyünk pénzhiányba!
Mi még pénz miatt nem veszekedtünk! Talán a legfontosabb, hogy mindig mindent beszéljetek meg, kompromisszumot kell kötni! De a megbeszélés a legfontosabb!
Bocs hogy hosszúra sikerültem!
A hobbynk ugyanaz, mindketten az autósportnak élünk, csak én mérlegelem, hogy mennyit költök erre. Nem tudom elrángatni, mert nincs miből kifizetni a vásárlást!
150 körül keres, nem tudom pontosan. Próbáltam azt, hogy kérek el tőle kiadásokra pénzt, de mire hazajött már nem volt csak annyi pénze, hogy az albit kifizessük.
bár ha félmillát ver el hülyeségekre, az azért mégis gáz...
A Te fizud megy ezek szerint kajára+rezsire+albérleti díjra.
Akkor az ő fizetése a kocsikon kívül még mire megy el?
Tulajdonképpen ő mit fizet?
Drága hobbyja van, ezt el kell fogadnod. Erről sosem fogod tudni lebeszélni. Jobb, ha elfogadod.
Ruhára nem költ....hát, vannak ilyen férfiak: neked kell elrángatnod vásárolni.
Mennyit keres? Mert ha 100.000-t és abból a fele kocsikra megy, a másik felét gyorsan elveri, az gáz. De ha hazavisz félmilliót, akkor hadd csinálja.
Ebből én azt szűröm le,hogy nem olyan a szitu,hogy neked kell eltartani őt....szóval nem vész...
Néha kérjél tőle,már hó elején valamennyi pénzt kajára is és akkor nem neked kell csak arra költeni.
Szerintem ezt a témát jobb,ha nem feszegeted nála,mert úgy tűnik neki ez fontos még a kocsik...és ha úgy érzi ezt helyette akarod eldönteni,könnyen megcsúszhat a kapcsolat.
Ugye a pénzét hónap elején hamar elkölti és a következő hónapra ismét felhalmoz egy nagy rakás tartozást.
A legújabb ötlete az, hogy menjünk el egy hosszú hétvégére asszem Svájcba, mert arra van pénz, nadrágra meg nincsen...
PL. havi szintem körülbelül 40-60 ezer forintot kell költeni az autóra, hogy szinten tartsa őket (több hobby gépjármű van, de csak egy mindennapi használatra). Szerinte ezek létfontosságú dolgok. A baj ott kezdődik, hogy egyetlen nadrágot vásárolt magának 2 és fél év együttlét óta. Mondanom sem kell, hogy a többi mennyire szét van szakadva, de neki csak a huszonezres jó csak, de hónapok óta nem tudom meggyőzni, hogy a kocsikból nem lakik jól és nem élhet bennük, továbbá nem tudja felvenni.
A számlák és az albérleti díj mindig be vannak fizetve. Inkább az bosszant, hogy a háztartási dolgokat 90%-ban én vásárolom, kaját szintúgy nagyrészt. Amikor megkapja a fizetését, már másnap szinte csak pár ezer forint van belőle. Nem tud egyenesbe jönni, pedig nem keres rosszul.
Közösen.
Mindenki annyit, amennyire szükség van.
Nincs konfliktus.
Mi is közös kasszán vagyunk, és mindig együtt csinálj meg a havi költségvetést nagyjából :)
Mi szinte mindig együtt járunk vásárolni, és odafigyelünk egymásra is hogy ne vegyünk tök felesleges dolgokat! Így ki lehet jönni, mi már 2 éve vagyunk együtt ebből másfél éve élettársak! És ami pénzt megspórolunk, abból megjutalmazzuk magunkat valamivel, nekem a ruha meg a kiegészítők a mániám, neki meg mikor mi :)
Szerintem ez sokmindentol fugg. Ezt nem lehet altalanositani, hogy neked ugy megy, akkor nekem is menni fog.
Ezt kettotoknek kell egymas kozott megbeszelni es eldonteni! Sok sikert!
írj példákat.
Ha be tudjátok fizetni a csekkeket és a kaja se gond, tehát nem szorultok meg így sem hó végére, akkor szerintem nincs nagy gond.