Azok a fránya anyagiak... (beszélgetés)
hát többet mintha tőled az álszent szövegeidet hallgatnák :)
:-)))
Addig mos kézzel: )
Ismered a viccet?
''Leugattam''micsoda szeretetteljes kapcsolat.?szegény gyerekek...Azért talán valahol beszedet is hallanak?:))
Azok nem ffiak, tehát ne is bizd rájuk!- semmid! )))
A jobbak ezt ugy csinálják,h.egyformán raknak a közösbe.Egyenjogúság!
Papucs kivétel:))
Vödör vödör.. Esett mondta, tiedre egy felet se tudott akasztani...:-))
Nálunk a csempe nem hagiszol) )
2x2 s? Akkor már értek mindent. A csaj lelépett hogy beférj sprittzelni) )). Ezért vitted el a gyógyszereket is,pedig a mutterkámé volt.Majd kapsz tőle.
Nem e?akkor mit írkáltál előbb róla?Talán sokat szedtél bé a muti bogyóiból
Jól beszélsz. Erre várok évek óta hogy legyen ilyen személy. Személy szerint nem tarom már túl valószínűnek hogy van ilyen.
..hogy veszel egyet. Használati mellékelve: )
... nem elfogadnia kell a Te életszemléletedet, hanem alapból egy hasonló életszemlélettel kellene rendelkeznie. Úgy lenne OK, szerintem. :)
Nos igen, kinek a pap, kinek a paprika...
Viszont így alá is támasztottad miért is van nehezebb dolgom. Olyat találni aki elfogadja az életszemléletemet, finoman szólva is nem egyszerű.
Ma Magyarországon semmi nem biztos, ez tény... és ebből a nagy bizonytalanságból kell kihozni a valahogy mégis nyugodt élet körülményeit.
... és ez kinek mi. Nem bírnék albérletben élni... de mondjuk én nőből vagyok, és gyereket is neveltem, nevelek, tehát nekem alap volt, hogy biztonság-biztonság-biztonság, amennyire lehet.
Meg nem fordult volna a fejemben olyan pasival lenni, akinek nem volt olyan célja, hogy saját otthon. Lehet, hogy nem volt saját lakása, de a célnak ott kellett lebegni.
Mondjuk én így is nevelődtem, nekem lánykoromban már adott volt a lakás, ugyan a részleteit én fizettem... és a gyerekemnek is adott lesz nagy valószínűséggel... mert számomra meg ez az alap, amiből ki lehet indulni. :) Úgy ahogy Neked a tudomány, és az okosság... nekem meg az otthon érzete. :))
Ott lesz a munkahelytől 150 km-re lévő családi ház aminek 25%-a a nevemen van és teljesen tehermentes. Jelenleg édesanyám lakja. Ha meg olyan beteg leszek akkor nem tudom mi a különbség aközött hogy az albiból tesznek ki, vagy a végrehajtók tolják ki a "saját"-ból a hátsómat. Szerintem azon a ponton már mindegy.
Amúgy meg ma Mo-on nincs olyan hogy biztos lakás, szerintem.
... nem tudom, nekem pl. alap, hogy egy férfinak ilyen meg se forduljon a fejében. ... és ha az albiban van gond, pl. munkanélküliség, betegség... bármi, onnét hova mész?
Szóval OK, hogy értelmesen legyen a nő, lehessen vele beszélgetni közös, okos témákról, meg komolyzenét hallgatni és stb, de a biztonság érzete... a biztonság megteremtése az ALAP szerintem, egy egészséges gondolkodású Nőnél, már csak azért is, mert valóban a legtöbbe bele van kódolva a gyermek... és ezzel együtt szintén kódolva van a biztonság iránti igény.. annak pedig alapja a biztos lakhatás.
... szerintem...
Albi 40-50e +rezsi (nem Bp-en már normális lakás van ennyiért)
Bank 100e< +rezsi (megy össze-vissza, leginkább felefelé. Ha gáz van így is mehetsz albiba)
... nem tudom, de egy magabiztos, "tudom mit akarok" férfihoz számomra nem passzol az albérlet. ... szóval, hogy húúúú de igényes ebben-abban, de jó az albérlet is.
Mondjuk logikusan nézve is, amennyit havonta kifizet az ember albérletre, nem valószínű, hogy többért kötözné magát oda bármelyik hitelintézethez.
Most lemaradtam. Miért is?
Egy kissé már most lehetetlennek érzem. Legalábbis a lelkesedésem alábbhagyott kissé. Akármiről is legyen szó, a kulcs mindig a sikerélmény. Ha nincs más elfoglaltság után néz az ember.
Mármint neked jó az albérlet? :O ... ez nem passzol az eddig írott képzelgéseidhez...
A megfelelő partnerrel nincs ellenemre. Nem remete vagyok, csak úgy tűnik nehéz eset.
sajnos nehéz dolgod lesz...de nem lehetetlen
Akkor ha jól értem, nem vagy ellene egy összeköltözésnek? (Persze ez most nem egy ajánlat a részemről)
Ezt soha nem is tagadtam. A probléma a tartalmas szó értelmezésében rejlik nálam. Mást jelent nekem mint a hölgyeknek akikkel találkoztam. Közös program, beszélgetések, érdeklődés hasonló dolgok iránt, nekem ez kellene. A gyereket akarok, esküvőt akarok kijelentésekkel én nem tudok mit kezdeni. Ha valaki ettől éretlennek tart, ám legyen. Viszont akkor nem ő az akit szeretnék. Csak próbálok valamiféle ellenpontot képezni a sokszor dogmatikus felfogásokkal szemben. Amit én nem tartok túl nagy igénynek az annak bizonyult eleddig. Nekem jó az albi én nem akarok egy bank "megbecsült" ügyfele sem lenni, 7 évig autót fizetni. engem ezek nem érdekelnek. Engem nem vonz a fizess 25 évig egy panelért majd halj meg tipusú életpálya.
Ludwig, kérlek, valld be, hogy titkon nagyon vágysz már egy tartós és tartalmas kapcsolatra, ahol együtt programozhatjátok be a mosógépet :-) Alapozom mindezt arra, hogy az esetek jelentős részében olyan témákhoz szólsz hozzá, ami a párkapcsolatokról, családról szól és kategorikusan elzárkózol mindennemű, általad kötöttségnek vélt kapcsolattól: legyen az házasság, vagy apa-gyerek viszony.
(Én ugyanis biztosan nem írnék egy veterán autó restauráló topicba azzal a címszóval, hogy mekkora baromság egy régi autót helyrehozni, mivel hidegen hagy a téma) :-D
Mondjuk ebben lehet valami. Kellett már mosógép programozást "oktatnom"...
... én is magamat tartom el.... ennek megfelelően magamnak is kell megkeresnem minden elköltendő filléremet, ennek is megvan az előnye. A közös háztartásnak is megvan. Hidd el, hogy azok a férfiak, akik csupán irigykedni tudnak, hogy hjajj, de jó Neked mert a magad ura vagy, ők képtelenek lennének az önálló életre! Ha képesek lennének rá, akkor nem bírnák ezeket a "rájuk kényszerített" kötöttségeket. :) ....szerintem...
Hát biztos,hogy én se tudnék úgy élni,hogy el kelljen számolnom a saját pénzemmel a kapcsolatomban,és a párom se érezné soha magát feljogosítva erre,mint ahogy én se kérném soha számon.Vannak a közös kiadások és van a saját célra fordítható pénz,ez így egészséges.
Én magamat tartom el van Invitelem és WC papírom is amit magam választok és veszek. Viszont ha valamit akaorok venni és tegyük fel meg is tudom venni, akkor nem kell "bizottságilag" engedélyeztetni, s végighallgatnom mellé a "szerintem ez akkor is hülyeség" beszédet.
Apumnak is volt ilyen időszaka.... mert hogy hova megy el az ő reeeeeeeeeeeeengeteg pénze. Aki nem volt vásárolni, nem adott még fel egy csekket sem, azt azt hiszi, hogy 50-60-70 ezer forint rengeteg pénz. :)) Anyukám odaadta neki, és a csekkeket is... azóta csend van. Amúgy anyum is vezet mindenféle bevételt, kiadást füzetben. :)
teljesen jól gondolod....meglehet ezt normálisan is oldani...nem csak a macska kapott pórázt, de hát önként dugták a fejüket a hurokba :)
a páromnak tavaly volt egy olyan agymenése hogy sokat költök felesleges dolgokra és úgy kellett tőle kuncsorognom ha vásárolni mentem (közös kasszán vagyunk). a hab az volt a tortán amikor már a pénztárcámat is átnézte és elszámoltatott miért csak annyi van benne. na akkor leugattam, és azóta egy kockás füzetben vezetem a kiadásokat, azóta látja leírva, mire megy el a pénz és nincs vita
További ajánlott fórumok: