Au pair munka? (beszélgetés)
Sziasztok
A Drezdai munkának sajna lőttek, mást fognak keresni, pedig nagyon megfeleltem nekik. Na mindegy. Szerintetek érdemes olyan családnál férfiként bepróbálkozni aupair world on akik a kereső szerint madchent akarnak??
Sziasztok!
Nektek kb. mennyi idő volt, amíg megtaláltátok A családot au pair world-ön?
Vártatok míg valaki ír nektek vagy ti írtatok a szimpatikus családoknak?
halihó!
jóóó rég nem jártam erre:D
Azóta Finnországot Dániára cseréltem.Esetleg valaki erre?
az új családnál klasszisokkal jobb dolgom van,itt is 3 gyerek van,de jól neveltek,tisztelettudóak.maradok karácsonyra is:)
Sziasztok! :)
Van itt valaki Münchenből, vagy a környékről?:)
Köszi a válaszokat!
Pontosítanom kellett volna, mert igazából én csak a szülőknek nem tudom, hogy mit vegyek. A gyerekeknek inkább azt nem tudom, hogy mit NE vegyek, mert szerintem gyereknek vásárolni a legkönnyebb, főleg, hogy már pár hónapja velük vagyok és tudom, hogy milyen az érdeklődésük.
Ez mondjuk nem is jutott eszembe, hogy Magyarországról hozzam az ajándékot, mert őszintén szólva a januárt már távolinak tartom, és nem szeretném ha azt hinnék, hogy nem veszek nekik semmit miután már több hónapja ők tök rendesek velem. Pláne ha ők adnak valamit elutazásom előtt, nekem meg ne lenne semmi ajándékom, hát én elsüllyednék szégyenemben.
Szóval én itt veszek nekik valamit, az apukának egy üveg bort, mert őt szinte nem is látom soha, de amúgy szereti a bort, viszont az anyukával gondban vagyok... Még vacillálok a hasznos és a szép ajándék között. Hogy vegyek-e egyszerűen csak egy különleges bonbont, vagy valami cukimuki lakásdíszt, amit esetleg nem is használ, vagy vegyek valami hasznosat, mondjuk a konyhába. Csak azt meg kicsit úgy érezném, mintha magamnak venném, mert ált. én főzök, szóval van két apróság amit én hiányolok a konyhából, hát ha pont azt a kettőt megvenném, azt tulajdonképpen magamnak venném :D
Na mindegy. Csak morfondírozok itt :)
Ha még vannak tippek, szívesen olvasom, hogy más mit vett/mit vesz
Szia!
Én a gyerekeknek társasjátékot vettem. Egy snaks and ladders meg egy octonauts-os memóriajátékot. Nálam 4 és 6 évesek a gyerekek.
A szülőkkel még gondban vagyok, de lehet hogy nekik konyha cuccost veszek, mert egy kicsit hiányos még.
Nálam a magyar különlegességek nem játszanak, mert a családom is magyar így az kilőve.
én nem kültök sokat, feleslegesnek tartom...
eddig mindig inkább csináltam valamit.
Idén is ezt tervezem, egyedül a magyar bort fogom venni, mert apuka bormániás, amúgy egyedi bögréket fogok festeni meg mézeskalácsszívet készítek.
lill25: Na ezen én is filózóm már egy ideje. Biztos, hogy otthonról hozok valamit (jan. 9-én jövök vissza, tehát igazából már karácsony után), de még nem tudom mi lesz az. Nekem három gyerekem van (10, 7, 2 évesek) a kicsinek tudom mit hozzak (mindegy csak guruljon) a lányoknak viszont nem tudom. A szülőknek vagy valami finomat hozok, vagy valami érdekességet Magyarországról, őket szerencsére minden érdekli.
avocado07nek pedig igaza van. Sok lehetőség van ismerkedni, csak el kell merni menni. Én elég hülyén vagyok beosztva sokszor, és emiatt nem nagyon járok el itthonról, de azért szoktam menni ide-oda. Itt a nyelvtanfolyam 10 kemény euróba került, csak ott sajnos nem beszélgetünk egymással, mert mindenki külföldi.
Sziasztok aupairek!
Ti mit vesztek a host-családotoknak karácsonyra, mennyit költötök rájuk?
Angliában és itt Svédországban létezik az 100%, tényleg nem tudom, Németországban hogy megy ez.
Nem barátságosak? Nyugi itt Stockholmban is a legtöbb ember befeléforduló, de aki nagyon akar, az talál haverokat meg beszélgetőpartnereket.
Az én sztorimat mindennek lehet nevezni, csak biztonságosnak nem, hiába szervezettel mentem ki, illetve volt egy másik szerződésem is a fogadó országban működő ügynökséggel. Nem biztonságosabb, mert ha vm történik, Magyarországról úgyse tud senki semmit tenni, nem futnak ki utánad, ha történik vm.
Csekkoljátok le alaposan a családot mielőtt kimentek, skypeon, e-mailben, esetleg előző aupairektől kérjetek véleményt. Viszont ne félősködjetek, a család többet kockáztat, mint ti! Az aupair max egy repjegyet veszthet el, ha nem jön be a dolog.
Hàt én még az ingyenes tanfolyamról nem hallottam semmit,pedig sokáig au-pairkedtem és ki ismerem màr magam az au-pairkedéssel!
Az meg barátkozz össze németekkel,az nem olyan egyszerű,a németek elég zárkózottak,tapasztalatból tudom,az iskola meg nem egész nap,hanem heti 2-szer 2 óra!
Itt válaszolok egyúttal ALEX bejegyzésére is: Az EU-ban minden nagyvárosban vannak az EU által finanszírozott ingyenes tanfolyamok, bár nem voltam még Németországban, de nagy a valószínűsége, hogy ott is van vm hasonló. Nézz ennek utána.
LILLA: A legtöbb aupair jár nyelvtanfolyamra, én vagyok az egyetlen hülye kb, aki nem. Én is hasonlóképp gondolkozok, számomra tényleg fontosabb a napi beszélt nyelv gyakorlása, mintsem egy kurzuson üljek. Az én host családom a korábbi aupaireknek fizette a nyelvtanfolyamot, de velem kapcsolatban ez már fel se merült, mert eleve úgy jöttem ide, hogy már elég jól beszéltem a nyelvet. Te tudod, hogy mennyire megy, ha írásban jó vagy, csak beszédgyakorlatra lenne szükséged, akkor ne fizess feleslegesen tanfolyamért. Inkább haverkodj anyanyelvűekkel, vegyél aktívan részt a család életében stb. Nekem baválik:) Ha van még kérdésed, írj nyugodtan privit.
Mondd meg, h neked csak úgy felel meg ha fizetik a nyelviskolát is.
De egyébként a legtöbb család nem fizeti sajnos, erre készülj fel...
Sziasztok
véleményket kérnék ha lehet. Jelentkezett egy család Drezdából egy 5 éves fiúra kellene vigyáznom, 260 eurót fizetnek. + a buszbérletet amivel a gyereket kellene oviba vinni. Beszéltem családdal skypen, szimpatikusk , apa német anya indiai. Azonban nekem a nyelvtanulsá a legfontosabb, viszont ők megírták, hogy a kiutazás ktg ét valamint a nyeltanulsát magamnak kell fizetnem. Meg is néztem a kinti költségeket és hát jóval több mint ami zsebpénzt kapnék. Annyival több pénzt viszont nem tudok vinni. Kérdezzek rá hogy miért nem fizetik?? És ha nem akkor hagyjam őket?? Egy év lenne szerődést akarnak írni. Nem tudom, mit csináljak. először mennék ki. köszi