Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Túlreagálom vagy jól látom? fórum

Túlreagálom vagy jól látom? (beszélgetős fórum)


17. libikóka (válaszként erre: 1. - Tramy22)
jún. 17. 09:51

Korod miatt kicsit gondolom kilógsz,,épp ezen okból simán féltékenyek,előítéletesek,és bunkók.

Persze ostobák hogy így kezelik a helyzetet,de ez van.

Talán van köztük normális, próbáld kiszúrni,,,,idővel meg is szoknak,,aztán minek is rontanád a hangulatod,,ne menj ha nem kell.

16. Enissa
jún. 17. 09:36

"Egyébként megjegyeznèm, hogy még a családi stàtuszomba is bele mentek"

Ilyenkor bátran mondhatod mosolyogva, nálad ez tabu téma, nem azért, mert lenne mit szégyellned rajta, de mivel őt érdekli ez a téma, szívesen meghallgatod az övét.

"Aznap este megkaptam azt is milyenek a mai fiatalok, én se véletlen egy idősebbel férfival járok, no igen mondtam is, hogy ezt minek kell indokoljam nála találtam meg azt amit keresek "


Ilyenkor csípőből kellene jönni a válasznak, hogy nem lehet általánosítani, minden kornak meg voltak a maga aranyásói, vagy szenvedő alanyai, akit a szüleik a pénzért kényszerítettek bele egy házasságba, akár nő, akár férfi volt az illető, az anyagiak miatt.

És mindig volt ez a szöveg, ezek a mai fiatalok...aztán mindenkiből a nagy számok arányában normális ember lett. Ez a szöveg mindig létezett, most is létezik, és biztos létezni is fog.


" mit tettem bele eddig a kapcsolatba?"

Jujj "Juliska néni, Béla bácsi" az anyagiak, a családom, a családi életem, teljesen tabu téma. Nem is gondoltam, hogy más ilyennel foglalkozik. 😲 csodálkozó arcot vágnék hozzá. Komolyan, én még ilyen szituációval nem is találkoztam, hogy ilyen buta kérdést tegyenek fel egy társaságban.

"Ezutàn este, kiderült pechemre, hogy pont olyan ételt készítettek amit nem szeretek…"


Ha nem ő volt a házigazda, el kellett volna engedni a füled mellett, mintha nem is hallanád.

Ha a házigazda volt, mondtam volna, azt sem szeretem, köszönöm a figyelmességét, ne fáradjon, majd otthon eszek, vagy hozatok x étteremből valamit.


Az egyetemmel sem fogod belopni ennek a furcsa társaságnak a szívébe magad, az 1000 % hidd el!

Legyél pimasz, és ami a szíveden a szádon, add ki magadból! Kerekedj föléjük!

15. Tramy22 (válaszként erre: 12. - Enissa)
jún. 17. 08:01

Nem, nem - ez egy jogos kérdès

A pàrom alap járaton nem fog senkit sem megvédeni, ezt csinálja a saját gyermekeivel is.

Ha nagyon kellemetlen a szituáció egy szemveréssel elintézi az egészet és a másik fél vagy felek/ ilyenkor lefagynak vagy csendben maradnak, ilyenkor a párom kap az alkalmon és témát vált, hogy okè akkor beszéljünk most valami értelmesebbről…

És ami a legfuribb ha megkérdezem, hogy ez mi volt, elmosolyogja magát, hogy màr megint a szívemre vettem valamit csak mert tuskó volt a másik, azt mondja inkább engedjem el neki\nekik rosszabb.

jún. 17. 00:55
allj ki magadert,mert kulonben elnyomnak!en is ezt ttem,mint korabban irtam is!kulonben azt hiszik,hogy mindent l;ehet,mert te sosem szolsz vissza!ne turj!!!!!!!!!!!
13. Regin_a (válaszként erre: 10. - Tramy22)
jún. 16. 20:05

Tudtam volna mit mondani csak illemből nem tettem."

Na ez a baj! Nyisd ki a szád és ugasd le/bocsi/ aki elkezd ekézni, beléd akadni bármi baromsággal. téged. Mit mondjon a barátod,"jaaj ne báncsátok szegényt"? Még nagyobb égés lenne


Legközelebb tereld a beszélgetést a mélyművelésű bányák szellőztetése témára. Nem sokan fognak hozzászólni :)te meg csodálkozhatsz hogy ennyxire tájékozatlanok

Figyeld meg ki mihez nem ért, nem tájékozott és olyan témát dobj be

Saját tapasztalat, de az ötletet én is loptam valahonnan

12. Enissa (válaszként erre: 10. - Tramy22)
jún. 16. 18:47

"ilyen barátai is vannak, akik többségében kellemetlenül viselkednek velem, (tapasztaltam, de nem adtam fel),gondoltam adok esélyt a dolgoknak, a mai nap is,"

Az említett napon spicces volt a párod, de más alkalmakkor sem tette szóvá. Lehet én értem félre?

jún. 16. 18:38

A kis embert nem vèletlen mondtam, nagy falat ez egy dolgos embernek , de még egy vezetőnek vagy igazgatónak is. (Mondhatni mi csak a pornép vagyunk) , hogy éljek a szavukkal…

De ennyit erről, meg róluk kiírtam , jól esett, a többi meg lényegtelen tényleg

jún. 16. 18:01

Uhhh meglepődtem mennyien írtatok, köszönöm, azonban pár dologra reagálnék.

A barátom valóban nem védett meg 2 pohár bor után, egyáltalán nem szokott inni -és kicsit elvolt pilledve, megértem, hogy nem tudott oda figyelni, de feszültséget sem akart volna úgy gondolom produkálni egy olyan helyen ahol vendégségben vagyunk.

Megvédeni-megvédtem magam csak nyilván van az a helyzet, hogy nem veszem fel a kesztyűt, van amikor nem érdemes.. Tudtam volna mit mondani csak illemből nem tettem.

Talàn nagy hiba, hogy oda mentem, de legalàbb elmondhatom, hogy álltam elébe és pozitívan viszonyultam, ehhez az egészhez,akkor és abban a pillanatban ezt tartottam helyesnek, az már más ha egyeseknek jobb inkább kellemetlennek lenni. ( Ezt a mentalitást nem is tudom felfogni a mai napig)

Jobban átgondolva a helyzetemet nem tragikus, csak rosszul esett ., friss helyzet volt, nem reagáltam le jól.

A tanultsàgomat illetően nem tétlenkedtem sok szakmám van, sok minden érdekelt meg érdekel is, körbe jártam a vilàgot nem vagyok éppenséggel egy szűk làtókörű, sok mindenhez hozzá tudok szólni, de tapasztalatból tudom, hogy a politika az egy olyan tèma, ami engem nem érdekel, véleményem van, de nem akarok sem fogok bele folyni ilyen témákba… meg van rá az alapos okom miért… (politika,vallás,covid és a foci)…

Olyan témàkhoz pedig nem tudsz hozzà szólni, amit ők anno gyerekként éltek àt, vagy olyan személyekről beszélnek, akiket te még csak nem is ismersz..

Maradsz csendben rossz esetben órákig - és nézheted a poharad-

Mint ahogy én 😂, de ez legyen a legnagyobb bajom - geljesen igazatok van-🎈

A barátom pedig a legkevésbé tehet róla, a barátai elhívtak minket, ö sem akart egyedül menni, és hát úgy gondoltuk megpróbáljuk. 😅

Aznap este leültünk otthon és megbeszéltük, azt mondta nem is hallotta, hogy ez a csajszi ilyeneket kérdezz, párszor érzékelte a helyzetemet és ö szerinte jól tettem, hogy nem szóltam, van egy szint ami alá nem kell süllyedni… Egyszerűen a csaj ilyen nyers és kész biztos meg van a miértje..

Bele gondolva igaza van.

Tanulság, dehogy megyek àt többet, eleve ha már olyan ételt akarnak letuszkolni a torkomon amit nem szeretek akkor nagyon sajnàlom , de valóban eszek inkább vajas kenyeret otthon egyedül vagy bárhol 😝

jún. 16. 08:50
Ez nem a párod barátainak a hibája! Hanem a párodé!
jún. 16. 03:30

nem konnyu szituacio ez hisz a ferfiak ezt mindig elintezik egy egyszeru mondattal!tul erzekeny vagy!pocsek erzes lehet,nagyon megertlek,mert en is voltam ilyen cipoben es bar mit tettem se volt jo.en hallgattam sokaig,de egyszer mindenki nagy meglepetesere kinyitottam a szamat!hibam/meg ez a tortenethez tartozik/parom kuldfoldi volt es en ugye magyar vagyok,s baratok is mind kuldfoldiek/azaz europaiak voltak/.


en azt szogeztem le ebbol,hogycsak a buta emberek nezik le a masikat,mert muvelt ember ezt nem teszi!.ennyi!sajnallak,mert tudom mit erzel!

jún. 16. 00:41
Párod, ezt hogyan reagálta le? Kiállt melletted? Leállította őket, vagy nevetett velük együtt? Ezt így leírtad, gondolom nem védet meg, és nem is érti talán, hogy mi a gondod. Ha ez így van, tényleg ő az igazi? Mert akit szeretsz, pláne egy férfi megvédi a nőt!
6. Bichi (válaszként erre: 1. - Tramy22)
jún. 16. 00:18

Szerintem ha a párod igazán szeretne, akkor nem hagyná, hogy így beszéljenek veled, és kimondottan büszke lenne rád, hogy 34 évesen elkezdted az egyetemet. Egyébként a tájékozottság és az intelligencia egy cseppet sem függ össze a diplomával.

Én mondjuk mindig kiállok magamért, és őszintén elmondom, hogy mi nem tetszik. Egyszer talán te is megtehetnéd, szerintem meglepődnél a reakción. Legalábbis én eddig ezt tapasztaltam... Ha meg nem, akkor én biztos nem erőltetném ezt a barátkozást...

jún. 15. 14:49
Számomra süt ebből a leírásból, hogy te magadat sem tartod sokra, ezekkel a szófordulatokkal, hogy te egyszerű kis ember vagy, ők meg nevesek és módosak meg stb. a kisebbségi komplexusodról nem ők tehetnek. Az egyetemet nagyon jól teszed, de hiába végzed el, ezen az érzésen nem fog segíteni. Ezt magadban kell átértékelned, hogy te is érsz annyit mint ezek az emberek. Meg hogy nem mindenki neked akar keresztbe tenni csak azért mert nem kedvelnek mert te nem vagy olyan "neves és módos". Ha a pároddal jól megvagytok, akkor ne foglalkozz a barátaival, nem muszáj velük összejárni. 🤷‍♀️
4. simple (válaszként erre: 1. - Tramy22)
jún. 15. 14:00
Nagyon egyszerű a megoldás, nem kell találkozni a barátaival. Minek mész oda, ahol nem látnak szívesen, és nem is érzed jól magad? Főleg, miért érdekel számodra jelentéktelen emberek véleménye? Ezen gondolkodj el.
3. Enissa (válaszként erre: 1. - Tramy22)
jún. 15. 12:44

Attól, hogy nem végeztél egyetemet, még lehetnél széleskátókörű, olvasott, akivel mindenki szívesen beszélget, akit lehet szeretni, kedvelni.

Viszont az a társaság hiába, úgymond értelmiségi, amit keírtál, abból az derül ki unintelligensek.

Lásd! Volt egy műveltségi vetélkedő, és egy portás nyerte meg, mert a szabadidejében tanult, olvasgatott a maga örömére.

Magadban keresd a miértet, miért alázhatnak? Illetve a párod , miért nem lép közbe?

jún. 15. 12:29
Túl sokat agyalsz azon, hogy mit gondolnak mások. Nem lényeges, ti ketten legyetek boldogok.
jún. 15. 12:25

Sziasztok

A véleményetekre volnék kiváncsi. Nem tudom, hogy velem van a baj vagy csak többek képzelek, mint kène, de kène egy kis megerősítés mivel a storyt nem szívesen mondanám el azt az ismerőseimnek. Nem ferdítek rajta semmit.

Szóval a párommal 8 éve járunk, boldogok vagyunk a magunk hibàival együtt, nos a pàrom szerencsés ember a szakmájàban kivételes és elismert, szenvedélye a munkája amit én azóta sem talàlok meg 🧐 viszont, a párom a szakmája által sok neves és módos embereket ismer, ilyen barátai is vannak, akik többségében kellemetlenül viselkednek velem, (tapasztaltam, de nem adtam fel),gondoltam adok esélyt a dolgoknak, a mai nap is, hátha jól is elsülhetne… Egyszerű kis emberként nem igazàn fogadnak be, lehet hülyének is néznek mert most kezdtem az egyetemet így 34 éves fejjel, na de miért is ne kezdtem volna el, az időm így is úgy is menni fog- mondta a dokim jó tanácsként anno, ebben a tàrsaságban hülye vagyok így érzem.,hogy miért, ha beszélek a szavamba vágnak, a minap reggeliztetés volt kérdeztem, segíthetek e a válasz annyi volt hogy ne làbatlankodjak az a segítség… hát jó megtette volna egy nem köszi is… Ezutàn este, kiderült pechemre, hogy pont olyan ételt készítettek amit nem szeretek… Mondtam, hogy megkostolom ettől függetlenül, de párom -barátjának a barátnője - hozzá tette, hogy majd eszik vajas kenyeret, még jó vicc is lehetett volna ha nem árulta volna el a hangsúlya, eldurrantam annyit tudtam csak mondani milyen kedves,de ne fáradjon nem esik nehezemre kicsattogni a közeli étterembe..

Aznap este megkaptam azt is milyenek a mai fiatalok, én se véletlen egy idősebbel férfival járok, no igen mondtam is, hogy ezt minek kell indokoljam nála találtam meg azt amit keresek 8 éve vagyok vele és boldogan, hagyjuk ezt, a nő nàlam 20 évvel idősebb, tanár, és csak a tömény rosszindulatot vélem felfedezni benne, megkérdezte az asztalnàl : mit tettem bele eddig a kapcsolatba? A kérdés is egy shit volt tőle nyilvàn nem akkora az anyagi hàterem, mint a páromnak, de ha már az anyagiakról van szó én is betolom a közösbe a fizum 60%-át… most mit mondjak így mérjünk dolgokat? Így néznek ràm vajon a barátai…

Nem kéne bàntania mégis pocsèk.. Próbáltam kikerülni a társaságot, de látom, hogy a páromnak fontos, hogy ott legyek és azt mondja csupán túl érzékeny vagyok az a lényeg, hogy ö szeret.. (és hogy a barátai nem ismernek igazàn mert a nők többsége valóban aranyásó, akikkel keveredtek azok is többsegèben :( (oké és akkor most mindenkit beraknak egy dobozba)? Nekem ez magas

Rettenetesen érzem magam még most is.

Egyébként megjegyeznèm, hogy még a családi stàtuszomba is bele mentek 🤢

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook