Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯
8869. Gabido (válaszként erre: 8866. - Koriander)
2013. jan. 22. 16:40
Jó a takarítás hozzá tartozik,persze mindenek van határa. De közben kereshetsz te más családot is,ahol jobban érzed magad.
8868. arrival (válaszként erre: 8864. - Koriander)
2013. jan. 22. 16:36

Ezzel nem vagy egyedul...

Eleg altalanos dolog.

Nekem az elso csaladomnal 2005 ben ugyanez volt.

Nagy , tizeneves gyerekek voltak, en nem is lattam oket egesz heten.

Takaritonak es kutyasetaltatonak kellettem.

De a nyelvet igy is jobban tanulod, hisz cak anyanyelvi kornyezetben vagy, eljarhatsz iskolaba, hetvegen, kulfoldi baratokkal beszelgetsz, angol tvt nezel stb.

8867. koriander (válaszként erre: 8866. - Koriander)
2013. jan. 22. 16:33
...de takarítani eddig is tudtam!:(
8866. koriander (válaszként erre: 8865. - Gabido)
2013. jan. 22. 16:32
Azért a kevés pénzért! Otthon majdnem egy évig nem találtam munkát! Ugy gondoltam au-pair-ként megtanulom a nyelvet, és keresek más munkát...Hát, ennyi...
8865. Gabido (válaszként erre: 8864. - Koriander)
2013. jan. 22. 16:27
Akkor miért csinálod?
8864. koriander (válaszként erre: 8863. - Alex911)
2013. jan. 22. 16:21
Hát, ja! Ez az au-pair kedés az én estemben pl. egyáltalán nem a nyelvtanulásról szól! Nem kicsit átvertek! Szinte csak és kizárólag házimunkát végzek nap, mint nap, a gyrekekhez annyi közöm van, hogy reggel megcsinálom nekik a szendvicset, délután meg a kakaót! Hol itt a nyelvtanulás! Cseléd vagyok, semmi más! Ennyi!
8863. Alex911 (válaszként erre: 8855. - Mammuska)
2013. jan. 21. 21:40

Szia

16 év azért nagy idő, sok víz lefolyt azóta a Dunán :), de komolyra fordítva, legtöbb család eleve kijelenti, hogy nem nagyon akar áldozni a nyelvkurzusra,ma már nem is kötelező nekik fizetni a nyelvtanfolyamot, míg ausztriában az 50%-át nekik úgy vélem, ( bár szubjektív vélemény) olcsón kell egy segítő otthonra, akivel bármit meg lehet csináltatni. Szerintem nem kell szépíteni a dolgot. Persze én is mindent elvállalnék, mert nem vagyok kényes,de nem tudok vinni magammal több 100 eurót hogy nyelvsulit fizessek, ha ennyi pénzem lenne akkor itthon is járhatnék órákra. a VHS is nézegettem + egy ismerősöm aki néhány éve volt kinnt szintén őket ajánlotta, de akkor sokkal pénztárcabarátabbak voltak az árak. Úgy gondolom hogy nekem már Németország nem fog összejönni. Most még maradt Ausztria, ha lesz lesz ha nem nem.

8862. au pair lany (válaszként erre: 8861. - Rabyn)
2013. jan. 21. 16:24
Ha egyéb felmondási időt nem kötöttetek ki, egy hónappal hamarabb ideálisnak tűnik. Azalatt lehet találni mást.
8861. Rabyn
2013. jan. 21. 14:15
Ti mikor beszéltétek meg a családdal, hogy hazamentek? Én április 30 körül szeretnék hazaköltözni, de nem tudom, hogy erről mikor érdemes beszélni a szülőkkel. (májusban van a nyelvvizsgám, és sok elintéznivalóm van még addig otthon).
8860. Julianne (válaszként erre: 8859. - Au pair lany)
2013. jan. 20. 16:00
Teljesen igazad van azokkal kapcsolatban amiket leirtal en csak azt mondom, hogy az a tisztessegtelen, ha valaki lefixal egy evet, holott mar jo elore tudja, hogy csak 2-3 honapot marad. Ez minden.
2013. jan. 20. 15:33

Még mielőtt valaki azt gondolná, milyen gonosz aupair lányka vagyok, csak közlöm: velem fordítva történt a dolog. 1 évre beszéltem meg a családdal, hogy maradok, és indokolatlanul kidobtak. Én pedig már berendezkedtem, hogy egy évig maradok stb. Ezek után én is megtenném ugyanezt. De ez csak egy személyes sztori.

Vannak ennek is fokozatai: sztem nem szemétség ha hamarabb elmentek és elég gyakran meg is történik az aupairek között. Lehet hogy a host családod nem tetszik, pl túl sok a munka, nem jutottok közös nevezőre stb, de lehet hogy otthon adódik vm probléma a saját családoddal pl betegség, vagy esetleg adódik vm visszautasíthatatlan munkalehetőség, a család részéről pedig nem tudnak tovább fizetni vmilyen okból vagy már nincs szükség aupairre. Szerintem ezekkel számolnia kell az aupairnek és a családnak is. Persze mind2 félnek illik korrektül kezelni a helyzetet, azaz a felmondási időt betartani és addig tisztességesen végezni a munkát ill a családnak bért fizetnie.

Sok aupairrel előfordult már a világtörténelemben. Azért javaslom, ha még el is vagytok keseredve, de tisztességesen kezeljétek a helyzetet. Én is hallottam olyan aupairről, aki úgy hagyta ott a családját, hogy lefektette ebéd után a gyereket és felügyelet nélkül hagyva összepakolt és elment. Nem értek vele egyet, mert ha gond is van a családban, nem a gyerek tehet róla, ellenben azzal az aupairrel se értek egyet, aki hagyja magát minden szarnak kitenni a fogadó családban.

8858. vica1212
2013. jan. 19. 22:54

Sziasztok!

Én Írországba készülnék menni április közepétől, most még dolgozom és márciusban jár le a munkaszerződésem.

Van valaki ebből az országból, itt a fórumon?

Köszi

8857. Gabido (válaszként erre: 8852. - Au pair lany)
2013. jan. 19. 15:28
Hát igen, vannak rossz családok is,de vannak alkalmatlan au-pairok is! Egy család számol azzal,hogy az au-pair egy évet marad,persze valami mindig történhet az ok,da ha már az elején tudod,hogy nem akarsz sokáig maradni az tényleg durva.
8856. Julianne
2013. jan. 19. 11:15

Het a reggeli hozzaszolasom utan pont egy aktualis hir fogadott. Egy kozelben levo csalad au-pair-je minden szo nelkul lelepett a csaladtol. A lany 27 eves, angol. Az anyuka holnap utazik minkaugyben egy hetre, az apuka is dolgozik. Eleg kellemetlen a helyzet es eleg tisztessegtelen az eljaras....

SZOVAL: Ha valaki esetleg szeretne Franciaorszagba jonni, egy kedves csaladhoz, az irjon nekem privatban. A feltetelek szerintem nagyon jok, de ha erdekel titetek, irjatok priviben! :)

8855. mammuska (válaszként erre: 8843. - Alex911)
2013. jan. 19. 08:27
Szio! Mi is Bajororszägban èlünk, ès a vhs en,ugy hïvjäk nèmetül hogy volkshochschule vannak nèmet nyelvtanfolyamok, igaz nem 20 ora hetente de extra külföldiekre spezializält..ès sokkal olcsobbak..èn 16 èvvel ezelött kezdtem itt aupairkènt, nem tudom hogy mennyit vältoztak azota a dolgok,annak idejèn ha hivatalosan jött ki az ember akkor a csalädnak kötelesège volt biztosïtani a nyeqlvtanfolyamot...hiszen ez is a cèlja a kimenetelnek..
8854. mammuska (válaszként erre: 8843. - Alex911)
2013. jan. 19. 08:25
Szio! Mi is Bajororszägban èlünk, ès a vhs en,ugy hïvjäk nèmetül hogy volkshochschule vannak nèmet nyelvtanfolyamok, igaz nem 20 ora hetente de extra külföldiekre spezializält..ès sokkal olcsobbak..èn 16 èvvel ezelött kezdtem itt aupairkènt, nem tudom hogy mennyit vältoztak azota a dolgok,annak idejèn ha hivatalosan jött ki az ember akkor a csalädnak kötelesège volt biztosïtani a nyeqlvtanfolqyamqot
8853. Julianne (válaszként erre: 8852. - Au pair lany)
2013. jan. 19. 08:10
Hat en nem ertek egyet. Valoszinu nem e legszerencsesebb csaladokat talaltad meg, de szerintem igenis tisztessegtelen ilyt csinalni. Egy csalad azert keres au-pairt, mert szuksege van ra. Te meg 2 honappal az udautazasod utan kozlod, hogy lelepsz?! Es szerinted ez nem tisztessegtelen? Epp amikor mar kezdesz beilleszkedni, amikor a gyerekek kezdenek megszokni?! At kene ezt meg egyszer gondolni....
2013. jan. 19. 00:28
Azoknak írom, akik a "jajj mi van ha én csak 1-2 hónapra szeretnék" problémával küszküdnek: a legtöbb helyen valóban egy évre várják az aupaireket, na és? Azt mondod, hogy egy év, és elmész, amikor akarsz, nem vagy odaragasztva sehova. Mivel menet közben is bármi történhet ami miatt haza kell utaznod, szerintem ez nem tisztességtelen. De ha mégis az lenne, még mindig a családok viszik a prímet e téren, mert még mindig több a szélhámos, tisztességtelen család mint aupair...higgyétek el :)) Én is így kezdtem az aupairkedést, hogy "oh csak a család érdekeit kell hogy nézzem", de azóta elég távol állok ettől:D
8851. 974fd84f37 (válaszként erre: 8850. - 21Lina21)
2013. jan. 18. 07:54
Köszi az információt, én még várok egy kiscit, hátha történik valami "csoda" :)
8850. 21Lina21 (válaszként erre: 8849. - 974fd84f37)
2013. jan. 17. 09:45

Én épp tegnap töröltem magam az oldalról, mert nem sok esélyt láttam, hogy majd itt találok egy családot. Küldtem felkérést 1-2 embernek, de semmi reagálás nem történt, így hagytam.

Ajánlom neked a findaupair.com-ot. "Kicsit" lemaradt a weblapfejlesztésben az oldal, de rengeteg család van fent. :)

2013. jan. 17. 09:09
Regisztráltam a web-aupair.net lapra. Eddig a kontakt oda-vissza jelöléseken kívül nem történt semmi. Van család, akinek 40, sőt, 200 kontaktja is van már. Az a cél, hogy "ki tud több komtaktot összegyűjteni"? :)
8848. Gabido (válaszként erre: 8846. - Kutyaimádólány)
2013. jan. 16. 20:24
Ha valaki beszélni akar veled,megfog érteni :-)
8847. Gabido (válaszként erre: 8846. - Kutyaimádólány)
2013. jan. 16. 20:23
Én nem voltam Ausztriában,de szerintem hochdeutsch-ot oktatnak. De lehet,hogy kisebb eltérés van. Ez az osztrák német olyan, mint a tájszólás Németországban :-) ha egy rendes bajor elkezd beszélni,az sem lehet megérteni :-)
2013. jan. 16. 16:04

Ausztriában élő au pairek!

Ausztriában német nyelvtanfolyamokon a hochdeutsch-ot oktatják vagy az osztrák németet? Nagyon más az osztrák német, mint a németországi? Én No-ban voltam au pair, de még a német német sem megy nagyon jól, így félek, hogy Ausztriában mennyire fogok boldogulni, mennyire fogom az osztrákokat megérteni, vagy ők mennyire értenek majd engem.

2013. jan. 16. 14:12

Sziasztok,

ismeritek a Helpfamily Kft-t? Mi a véleményetek róla?

köszi

8844. Julianne (válaszként erre: 8843. - Alex911)
2013. jan. 16. 13:55
Hmm, pontosan meg tudlak erteni, nekem is ugyanez volt a problemam amikor elkezdtem ezt az egeszet, de voltam olyan szerencses, hogy sikerult olyan csaladot talalnom, ahol meg tudtuk ezt oldani (kicsit tobb munka, kicsit tobb fizetes, igy reszt tudtam venni egy intenziv nyelvkurzuson es most mar ott tartok, hogy beszelek franciaul, holott augusztusban a Bonjour volt az osszes tudasom):). En szemely szerint inkabb nagyobb varost ajanlanek, ott joval tobb a lehetoseg es nem feltetlenul kell reszt venni egy hiper-szuperintenziv nyelvkurzuson, elegendo egy het 2-3 alkalmas, ha mar valamennyire beszeled a nyelvet, a tobbi ugyis a szorgalmadon mulik... Plusz egy nagyobb varosban tobb eselyed van mas au-paireket megismerni, baratokat szerezni stb. Semmikepp se add fel, ha tenyleg szeretnel menni, keress kitartoan! Tenyleg sok csalad keres au-pairt. :) Nylivan nagyobb a "valasztek" augusztus-szeptembertol, de most sem eselytelen.
8843. Alex911 (válaszként erre: 8842. - Julianne)
2013. jan. 16. 10:17
Szia egy német család Bayernban közel a Cseh határhoz, állítólag 3500 lakosu település de két nagyobb város is a közelben van autót adnának ha kell, azt irták hogy 680 eur/hó/ 20 óra ( intensiv kurs) azt írták, hogy megegyezhetünk abban hogy esetleg fizetik az első 4 hetet, . Az a gondom vele hogy ha nem járok rendszeresen nyelvsuliba akkor minek kinnt lenni, mert oké hogy valamit a konyhanyelvből i fejlődök de azért az nem ugyanaz, viszont ha ilyenek a költségek akkor azt nem tudom finanszírozni, eleve utazás, meg néhány dolog, meg azért mindíg legyen az embernél valamennyi tartalék pénz, szóval nem fog ez össze jönni. NAgyon keveset akarnak fizetni mindenhol, nem gazdagodni akar az ember, csak pl a nyelvsulit 100% ig fizetni belőle vagy ilyesmi.
8842. Julianne (válaszként erre: 8838. - Alex911)
2013. jan. 15. 21:12
nem tudom hova mennel, de 680 euro/ho egy kicsit borsos ar... Mit ad az a nyelvsuli? Heti hany ora? Gondold ezt at jol es ha nagyvarosba mesz, akkor biztosan akad mas nyelviskola is...
8841. Julianne (válaszként erre: 8836. - Breezy)
2013. jan. 15. 21:10

Szia, mint en eddig mindig, en az aupairworld. net-et ajanlom, de biztosan van mas jo website is, nekem ez jott be, igenyes, konnyen attekintheto stb. De ha olvasgatod a forumot eleg sok mas ajanlatot is talalhatsz....

Szerintem is van eselyed 4 honapra egy csaladhoz menni. Mikortol szeretnel kezdeni?

A kozvetito cegekkel nincs tapasztalatom, en magamnak szerveztem. :)

8840. reka24
2013. jan. 15. 20:38

sziasztok lányok!

a családom a helyemre áprilistól új au-pairt keres Ausztiába, Tirol tartományba.

akit érdekel esetleg vagy ismerős keres családot, írjon üzenetet bátran a stel.reka@gmail.com e-mail címre! :)

❮❮ ... 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook