Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Au pair munka? fórum

Au pair munka? (beszélgetés)

❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
8899. Julianne (válaszként erre: 8898. - Csupicsu)
2013. jan. 30. 20:30
persze, kuldj uzenetet privatban itt. Ma kerdeztem az anyukat, meg nem "keltek" el, de kapcsolatban van nehany lannyal. Ha tenyleg erdekel, irj minel hamarabb, hogy fel tudjatok venni a kapcsolatot, szerintem nagyon jok a feltetelek!!! varom az uzeneted es kerdeseid! :)
8898. csupicsu
2013. jan. 30. 14:36

Szia Julianne!

Tudnánk valahol privátban beszélni? Érdekelne lehet az a francia család...

8897. arrival (válaszként erre: 8896. - 21Lina21)
2013. jan. 30. 10:35
Szia, irhatsz nyugodtan privatot
8896. 21Lina21
2013. jan. 30. 10:17

Sziasztok!

Keresek egy Angliában au pairkedő lányt/fiút, aki tud nekem segíteni egy kicsit privátban! Lenne egy pár kérdésem az ottani helyzetről, mert van egy londoni család, aki érdeklődik irántam(hűű, ez most, de furán hangzik :D).

Előre is köszi!

8895. Julianne (válaszként erre: 8893. - Csupicsu)
2013. jan. 29. 21:35

Egyetertek Gabidoval! Semmikepp ne add fel, nem azert vagtal bele, hogy egy ilyen "nagyszeru" host anyuka elvegye a kedved! ( Na azt hiszem az ilyen magyarok miatt vannak sokszor rossz velemennyel rolunk, magyarokrol, na de ez most mindegy.)

A szerzodest azert kerdeztem, mert ha irtatok, akkor hivatkozhatsz ra fozes, takaritas, idobeosztas ugyeben.

En azt javaslom, hogy kezdj el csaladot keresni, inkabb minthogy haza menj, ha mar egyszer kimentel, ugy konnyebb. Szolj, ha tudok segiteni valamiben! :) Egyebent tudom, hogy Nemetorszagban vagy, de itt a szomszed csalad epp au pairt keres! :D (Francio., Annecy)

8894. Gabido (válaszként erre: 8893. - Csupicsu)
2013. jan. 29. 16:15

Kedves csupicsu,

Ha így viselkednek,ne gondolkozz tovább,mert jobb nem lesz. Az autó mindig olyan jól hangzik,de utánna azzal jönnének,hogy drága a benzin vagy,hogy csak az iskolába mehetsz vele.

Ha már itt vagy,akkor keress egy másik családot,nem minden család ilyen.

Ha egy 7-8 éves kislány bepisil az iskolában az nem normális,ott valami nincs rendben.

8893. csupicsu
2013. jan. 29. 15:43

Kedves Julianne!

Az anyuka magyar, így vele szoktam többet beszélni...most amellett döntöttek, hogy eladják az autót, persze egyik reggel az anyuka elkezdte mondani, hogy miért nem szóltam, hogy ennyire rosszul vezetek és hogy hogyan kaphattam így jogosítványt, meg hogy ők nem hajlandók fizetni, ha tönkreteszem az autót meg balesetet okozok...nem akartam mondani, hogy ÉN egy szóval nem mondtam, hogy nekem autó KELL... és most én érzem magam kényelmetlenül, hogy 3 hét után eladják...most reggel írt egy levelet, hogy rakjam el a játékokat a földről mert ha rálépünk akkor tönkre mennek, eddig arról volt szó, hogy a gyerekek maguk után pakolnak el én csak felügyelem... ma pedig főztem, mostam stb...és nem tudtam felvenni a telefont és hívtak hogy a 7 éves gyerek bepisilt az iskolában, és csak akkor tudtam meg mikor odaértem, kíváncsi vagyok, hogy erről mit fog mondani, hogy nem rohantam azonnal (a gyereknek van a suliban váltóruhája).Most azon gondolkodom, hogy haza megyek, viszont 1. valószínűleg már nem tudnám kifizetni a repülőt, 2. nem lenne pofám megkérni őket, hogy vigyenek el a reptérre...padhelyzetben vagyok plusz jól jönne ez a kis pénz (260 €/hó).Egyébként igen, írtunk szerződést. Miért kérdezed?

8892. Julianne (válaszként erre: 8885. - Csupicsu)
2013. jan. 28. 20:21

Kedves csupicsu! Nem hangzik tul jol, amit leirtal. En azt gondolom, hogy szedd ossze a gondolataidat ( akar le is irhatod oket) es beszelj a problemakrol a szulokkel. Az anyuka vagy az apuka magyar? Kivel beszelsz tobbet?

Ha igertek a berletet, de az auto vasarlas mellett dontottek, az az o bajuk. Nekik biztositaniuk kell szamodra a kozlekedesi lehetoseget barmilyen formaban is!

Az is eleg szomoru, hogy az anyuka teged hibaztat a nevelesi hianyossagai miatt. Ha ket kislany ennyire nem tud bekessegben lenni egymassal, ott baj van...

Szoval, amit en tanacsolok, nyilan beszelj veluk a problemakrol. Ha nem hasznal, egy pillanatig se felj uj csaladot keresni. A nemeted anyanyelvi kornyezetben szuperintenziven fog fejlodni, max. a kezdetekben okozhat nemi nehezseget, de ha mar beszelsz valamennyire, az nem lehet baj, senki sem tolmacsot var, mindenki tudja, hogy az au-pairek elsodleges celja a nyelvtanulas.

Ja meg egy kerdes. Szerzodest irtatok?

8891. Alex911
2013. jan. 28. 15:17

Sziasztok

Talán mégis van remény. Bejelöltem egy ausztriai családot és visszaigazoltak hogy szimpatikus vagyok nekik. Ők Bécs mellett laknak 2 gyerek lán y és fiú. Mivel én Nyugat magyarországi vagyk így tökéletes lenne. Jár hozzájuk takarítónő, így házimunka nem lenne sok. 300 eur / hó. Remélem lesz belőle valami. Üdv

8890. timi19911
2013. jan. 28. 14:10

De amúgy hogy ne csak rosszat mondjak, nagyon büszke rá hogy a kislány 'bálványként' tekint rám, úgy beszél mint én, azokat a mondatokat használja mint én, olyan ruhát akar mint én, szóval úgy tekint rám mint a nővérére! Ha valamit nem akar megcsinálni, enni, vagy felöltözni, csak annyit mondok neki hogy imádom ezt az ételt, vagy ez a ruha nagyon cuki, és rögtön eszik-felveszi, könnyen tudok rá hatni. :D

A barátnőmet akivel kijöttem, szó nélkül befogadta és kimenekítette, mikor au-pair-ként egy egyedülálló apuka zaklatta, a másik családtól pedig kidobták, majd próbálták visszakönyörögni. Ezért a mai napig hálás vagyok, a kislány barátnőmet is imádja aki itt lakik velünk, dolgozik, fizet lakbért + bevásárol, de tényleg ilyet 100000 emberből 1 tenne meg szerintem.

Nyáron szeretnék leköltözni Bristolba arra gyűjtök

barátnőmmel, de mondta hogy ha később továbbtanulnék (mert szeretnék Edinbe :D ) nyugodtan visszamehetek hozzájuk akkor már úgyis sulis lesz a kiscsaj. Szóval van itt hideg is meleg is, ezektől eltekintve nagyon megszerettem őket! :)

8889. Gabido (válaszként erre: 8888. - Timi19911)
2013. jan. 28. 13:59
Ne törődj vele,ha azt mondja,hogy nem szereted a gyereket,ez olyan érzelmi zsarolás! Jogod van,ahhoz hogy bezárhasd a szobád és kész,ha ők nem segítenek,próbálj meg egyet egyedül felszerelni. Ez normális,hogy ha az nem szereted,ha a gyerek a dolgaidat tönkreteszi. Beszélj az anyukával,ha nem szerel ő fel egy zárat,akkor fel fogsz te egyet szerelni. És ha nem tetszik neki az ő baja! Csak határozottan mondd meg neki :-)
8888. timi19911 (válaszként erre: 8887. - Gabido)
2013. jan. 28. 13:53

Persze ha nagyon elegem van feljövök a szobámba, nem érdekel, mert tényleg elviselhetetlen a gyerek mikor az anyjával van, de ezért is beszólt, hogyha mindig feljövök akkor a gyerek azt fogja hinni hogy nem szeretem...szóval ez is az én hibám.

Mindentől eltekintenék, csak ez a szabad ki-be járás a szobámba, amit tudok eldugok a gyerek elől, már gondolta rá hogy felszerelek zárat.. volt hogy arra jöttem haza a városból hogy a szobámban a játékai bent, cuccaim elmozdítva, a földön.. gondolok én magamra, csak nála egyenlő a valamit nem engedek meg = nem szeretem a gyereket! :/

8887. Gabido (válaszként erre: 8886. - Timi19911)
2013. jan. 28. 13:45

Kedves Timi,szerintem aranyos,hogy ennyire foglalkozol a családdal,de ne felejtsd el,hogy a kis csaj nem a te gyereked. Fontos,hogy hallgasson rád,de nem neked kell nevelned,az a szülők dolga. Próbálj meg másképp venni a dolgokat,megvannak a szabályaid és ez jó így,mert ha valami történik a te felelősséged,de ha az anyja van vele,akkor ne foglalkozz vele mit csinálnak.

A szabadnapokon azt csinalsz,amit akarsz ez jár neked,ha megsértődik az ő baja. Magadra is kell gondolod.

8886. timi19911
2013. jan. 28. 13:27

Sziasztok! Már korábban írtam ide a 3 éves kislánnyal kapcsolatban akire vigyázok, pár dolog még most sem változott! :( Februárban leszek itt 1 éve, de maradok még nyárig, viszont el kéne beszélgetnem az anyukával pár dologról.

A kiscsaj mióta itt vagyok folyamat bemegy a szobámban mikor nem vagyok itthon, vagy nem vagyok az emeleten, kilop számomra értékes dolgokat, volt hogy a pénztárcámmal játszott, vagy pénz volt nála és nem tudtam eldönteni hogy az enyém, vagy máshol találta?! Az anyukánál már utaltam rá, hogy ez nincs rendben, próbáltam udvarias lenni hogy mikor bent vagyok nem gond ha bejön, de elég kicsi a szobám, az asztalom tele van cuccokkal amit könnyedén elér...de semmi sem változott. + Úgy érzem még ő van megsértődve, hogy ilyet merek mondani, és hogy nem szeretem 'eléggé' a kislányt, ami nem igaz :(((

Plusz úgy érzem hogy ez, hogy ő MINDENT megenged a kiscsajnak, nálam pedig azért van egy-két kisebb szabály, ami nem árt neki hanem védi (ne nyúljon ollóhoz, együtt játékosan pakolunk össze, nincs verekedés, ordibálás) a kicsiben is azt az érzetet kelti hogy én nem szeretem annyira mint az anyja, csak mert nem engedek meg mindent :((

Nagyon rosszul esik, sokszor már sírásig idegelem magam, mert hiába bármi utalás, semmi változás nincs...

Korábban írtam hogy éjfél, egykor fekszik le a kislány...nem fürdött hosszú ideig.. felajánlottam hogy lefürdetem minden nap, mert nálam nem hisztizik, meg nem fektetem le napközben hogy beálljon az alvási periódusa. Ez mind NEKEM volt plusz munka, de úgy voltam vele ha 8-kor lefekszik, és nem lesz minden nap kóma a gyerek megéri.. de agybajt tudok kapni mikor ő van vele, és lefekteti délutánonként 2-3 órára, utána persze fent kukorékol éjfélig a kislány..mintha semmibe venné a 'munkámat'!

Üljek le határozottan vele beszélni, vagy mit tegyek? Próbálok mindenben a kedvébe járni, de azért is rosszal ha szabadnapomon nem játszok a kiscsajjal, vagy fent vagyok a szobában! :(

8885. csupicsu
2013. jan. 28. 08:32

Sziasztok!

Már egy ideje olvasgatom ezt a fórumot, mert érdekel mindenki tapasztalata. Én pár nap múltán 1 hónapja vagyok itt kint Németországban, egy német-magyar családnál. Az elején minden szép, jó volt. Kedvesek voltak, minden... nem azt mondom, hogy most nem azok, de kezdem észrevenni a rejtett üzeneteket, hogy nem vagyok számukra elég jó. Az anyuka folyamatosan beleszól a munkámba, és hát senki nem szereti ezt gondolom, különösen én nem. Próbálom mosolyogva mondani, hogy megértettem,de egyre nehezebb. Amikor a gyerekek (2 lány 7 és 8 évesek) veszekednek utána mindig engem von felelősségre az anyuka, hogy miért nem lépek közbe (mikor ő itthon sincs és nem látja, hogy mennyit köszködök azért, hogy nyugalom legyen)az elején úgy beszéltük meg, hogy csak néha kell főzni, ehelyett már minden nap én főzök, kivéve hétvégén. Amikor ide kerültem előtte nem sokkal jöttem össze a mostani barátommal és elmondtam nekik, hogy mivel foglalkozik, erre lecisszegték, hogy az itt semmit nem ér... :S nekem a szerődésembe benne volt, hogy fizetik a bérletemet de ők kitalálták, hogy inkább vesznek egy használtautót (hozzá kell tennem, hogy olyan hangnemben mondták, hogy ez az ÖVÉK de én is használhatom...)most pedig, eddig 2x vezettem azt az autót bejelentették, hogy nem vezethetem, mert hogy miért nem mondtam, hogy ilyen rosszul vezetek és hogy adhattak nekem jogosítványt... hát nem tudom otthon a sokkal jobb autónkat érdekes módon vezethetem és soha nem mondtak nekem ilyet... de biztos nekik van igazuk akik még 1 hónapja se ismernek... szóval kezd betelni a pohár az ilyen és hasonló megjegyzéseikkel úgy hogy mindezt mosolyogva adják elő... gondolkodom rajta, hogy keresek új családot de nem olyan szuper a németem, nem tudom most mit tegyek! Szívesen fogadom a megjegyzéseket észrevételeket, bármit, tapasztalt au-paireketől!!!

8884. magicmag25 (válaszként erre: 8882. - Angel16)
2013. jan. 27. 20:57

Szia!

Én az Echinacea termékeket ajánlom, nagyon jó immunerősitő és van kapszulában is vagy folyadékban amit almalével célszerü bevenni.

A gyereket meg meg kell tanítani arra,hogy gyakran mosson kezet és a karjára tüsszentsen ne a kezébe.sok sikert!

Ja,és szedj C vitamint naponta minimum 1000mgot.

8883. Julianne (válaszként erre: 8880. - Breezy)
2013. jan. 27. 13:58
En Nemetorszagba akartam menni, de az aupairworld-on tobb orszagot is megjeloltem, hogy szivesen mennek. Tobb csaladdal is leveleztem, de a vege mindig az lett, hogy "tulkoros" vagyok, vagyis elmultam 24 (egy korabbi beszelgetes temaja ez itt a forumon, hogy mi a korhatar Nemetorszagban..), igy gondoltam mas orszag utan nezek. Es amint ezen gondolkodtam kaptam egy levelet egy francia csaladtol es most itt vagyok. :) Szamomra ok a tokeletes csalad, nagyon szerencses voltam. A regisztraciomtol szamitva alig 3 het elteltevel mar itt voltam. Persze neha ez tobb idot vesz igenybe. Ha barmi kerdesed van, csak szolj (csaladnak irando levelekkel kapcsolatban pl. stb.) :)
8882. angel16
2013. jan. 25. 11:31

Másnak is ennyire beteg a gyereke mint nekem? Már hetek óta köhög, meg van fázva, minden baja van, és mivel a kezét nem igen teszi a szája elé (és rendszerint a kajámba köhög mikor az asztalnál ülünk:S) és mindent összefogdos miután a tenyerébe tüsszent így én is egyfolytában beteg vagyok. A baj csak az, hogy idekint (angliában) az orvosok nem igen adnak antibiotikumot, hiába megyek el a dokihoz tüdő-és vesefájdalommal meg magas lázzal, azt mondják, hogy nincs szükségem rá és nem adnak receptet. Így viszont nem igen fogok kigyógyulni az egy hónapja tartó betegségeimből, mert amint egy picit jobban leszek, rögtön visszaesem a gyermeknek hála(akit meg nem visznek orvoshoz)..

Arrival: még pár éve írtad itt a fórumon, hogy szedsz valamilyen immunerősítőt és nem voltál beteg már évek óta ennek köszönhetően. Megírnád a nevét a terméknek? Vagy ha valaki tud hasonlót, légyszi írjatok!:)

2013. jan. 24. 15:54

sziaztok, mielőtt kiutaztok a családhoz, előtte a levelezések közepette beszéltek telefonon is?

köszi

8880. breezy (válaszként erre: 8841. - Julianne)
2013. jan. 24. 14:18

Köszi a választ!:))

Hát én áprilistól tervezem, hogy kimennék júliusig! És magadnak hogy tudtad megszervezni?:) Ismerős révén vagy neten találtál magadnak családot?

8879. Anda-27
2013. jan. 24. 14:08

A findaupair.com egy nagyon jo oldal,nekem mindig sikerult ott jo csaladokat talalnom...mindnekinek ajanlom es ne adjatok fel!! Nem szabad olyan csaladnal maradni, aki kihasznal vagy csicskakent kezel,ez a munka nem arrol szol,rabszolgakorszaknak vege, nagyon reg ota!

Gyerekek nagyon aranyosak tudnak lenni, par honap alatt leterkepezik kinel hol a tureshatar es onnantol kezdve tudjak meddig mehetnek el.

Nem szabad nagyon szigorunak lenni veluk,de tul engedekenynek sem!meg mindig az aupairkedes a legpraktikusabb modja a nyelvtanulasnak es az ingyen elesnek,mig valaki egy kis tartalekot kapar ossze a tovabblepeshez,celkent es kihivaskent tekintsetek ra,nem mint valami cseledmunkara!Sok sikert mindenkinek!

8878. Gabido (válaszként erre: 8871. - Koriander)
2013. jan. 23. 11:20
Ne a családdal foglalkozz,hanem azzal,hogy minél hamarabb megtanuld a nyelvet,és ez a legfontosabb. A többi csak mellékes,takarítani nem szégyen,sokan csinalják és az sem olyan jó élet,ha 2-3 elkényeztetett gyerek neked üvölt. Ha megkapod a szabad napokat és nem reggeltől-estelig dolgozol,akkor meg rendben van,mert ez nem egy olyan dolog,amit életed végéig kell csinàlnod,hanem csak átmeneti,és gondolj mindig erre.
2013. jan. 22. 22:55
Sziasztok. Veletlenul talaltam ra erre az oldalra. Ha valakit erdekel au-pair munka angliaban irjon. Reszleteket nem tudok, egy baratnom szolt par hete hogy egy ismerose keres au-pairt. Del angliarol van szo. Ha valakit erdekel utana erdeklodom es privatban irok reszleteket.
8876. Gabido (válaszként erre: 8874. - Mnikkix)
2013. jan. 22. 22:24

Szerintem hagyd,amíg megnyugszik,aztán játsz vele tovább :-)

De ha bizonytalan vagy,kérdezd meg az anyukáját :-)

8875. arrival (válaszként erre: 8874. - Mnikkix)
2013. jan. 22. 21:20
Megsertodni egy 4 evesre??? Ugye ez nem komoly kerdes volt?
8874. mnikkix
2013. jan. 22. 20:23

*nem issza meg mindet

ű

lenne egy kérdésem,azokhoz,akik értik a kisebb gyerekek lelkivilágát:)

szóval,a legkisebbem (4éves) elég hangulatember.

néha tök jól elvagyunk,máskor meg egyből sír,ha hozzáérek,főleg,ha a játékaihoz.

mit csináljak ilyenkor? hagyjam,sértődjek meg én is,vagy mi?:DD

8873. Julianne (válaszként erre: 8871. - Koriander)
2013. jan. 22. 20:21
Te jo eg, ez szornyen hangzik. Ne varj egy percet se szerintem, kezdj el keresni! Nem lehet nagy baj az angoloddal, ha mar au-pairkent dolgozol es az elmondasod alapjan sokat nem fog fejlodni a nyelvtudasod ennel a csaladnal! Mindenkepp angol nyelvterulet erdekel? (csak mert egy csalad nagyon surgosen keres au-pairt Fr.o.ban :) )
8872. mnikkix (válaszként erre: 8871. - Koriander)
2013. jan. 22. 20:19

haha,ezen én is szoktam csodálkozni,h anyuka megkér, narancsléből ne igyak sokat,mert az drága.de ő kitölti a gyereknek a nagy pohárba,aki issza meg mindet,aztán önti is a mosogatóba:D

lehet,hogy nem is baj,hogy nem vagy sokat a gyerekkel.

az előző családommal én is megszívtam,de ezek a gyerekek nagyon-nagyon jók,szeretek velük lenni:)

keress barátokat,akikkel tudsz beszélgetni,hogy

fejlődhess.

8871. koriander
2013. jan. 22. 19:38

Köszönöm a biztató szavakat!:-) Nagyon kedves tőletek!

Igen, én is menni akarok innen, amint egy kicsit fejlődik az angolom! Különben az még nem is mondtam, hogy ugyan azt mondják, hogy a család része vagyok, mégis folyton azt lesik, mennyit eszek, mit veszek ki a hűtőből, mit melegítek meg a mikróban, stb...(Pedig nem vagyok kövér: 53 kiló vagyok!) Hát, ennyit, mint itt már rég éheztem és fáztam!!! (...pedig pénzük van bőven!)

8870. Julianne (válaszként erre: 8864. - Koriander)
2013. jan. 22. 18:15
En is azt gondolom, hogy masik csaladot kellene keresned. Nem kotelezo ott maradni, sok csalad keres au-pairt es hidd el, hogy vannak nagyon-nagyon korrekt csaladok is! Ne vegye el a kedved, hogy nem epp a megfelelot talaltad meg!
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook