APEH Bírság! (beszélgetés)
Hagymácska c rajzfilm:
Hagymafaluban elkezdték bevezetni az adót.
Erre, arra, aztán már mindenük adóba ment, akkor kivonult a hivatal, kiszámolták ki mennyi levegőt fogyaszt naponta.
Pár éves voltam, de nagyon emléxem erre a jelenetre. Kicsi ovis fejemmel azon gondolkodtam, miért félhetnek ettől annyira? Mi a rossz ebben?
....már nem ovis vagyok.
Amióta nem a nemzet napszámosa vagyok, hanem pénzből élek, s lassan az alagutat is meglátom, s van esélyem, h 10 év alatt 0-ra feljussak, már kapok hitelt is...
De valahogyan nem esik jól ez a hitelesdi.
Jut eszembe!
Rajtam kívül emléxik még vki a HAGYMÁCSKA című rajzfilmre? Az előző rendszerben nyomták szombaton elrettentésül, hogy gonosz katipistiéknél micsoda nyomasztó dolog ez az adó...
Nem adnak nekem hitelt merthitelképtelen vokkk.
Én nagyon nagyon nagyon kevésből élek és pedig nem csalok adót.
Akkor veszek fel rá adósságrendező hitelt...
Vagy nem ezt akarják???
A történetem az adóval: VIGYÁZAT, IGAZ TÖRTÉNET!!!
Egyik évben másik városba költöztünk, s akkor pont benne voltunk egy lakásépítésben.
44 lakásos társasház egyik lakása. A pénzt 100%-os készültségre fizettük be, 3 részletben. A lakás természetesen nem nagyon akart épülni, ezt ma lakásépítő maffiának hívják.(Végül kb 55%-os készültségnél, amikor az OTP, a Földhivatal és a város óriási összegek befizetését kérte, mert meghiúsulni látszott az építkezés, bemehettünk és lakhatási engedély érdekében elvégezhettük a saját lakásunkban azt a munkát, amit már kifizettünk előtte.)
De felvettük a 3 gyerekre a szocpolt, stb.
Mindegy, végre el tudtuk adni, s ez novemberben volt. Új városunkban akkor kúszott fel a lakások ára annyira, hogy pont nem tudtunk venni lakást belőle, s hiányzott 200 000Ft a legalacsonyabb árhoz. Ekkor vettünk egy telket, amire építeni akartunk.
A fentmaradó pénzből 20% adót kellett fizetnünk!
KB 320 000 Ft-ot. A bevalláshoz mellékeltünk egy magyarázkodó levelet, hogy miféle maffia áldozatai lettünk, s hogy ebből a pénzből akarunk lakást venni, s méltányosságból engedjék el, vagy mérsékeljék az összeget.
(Nagyon kedves APEH dolgozó az irodában világosított fel erről is és az aranyszabályról is:
--a 8 napon belül azt jelenti, h 8 napon belül reagáljak, írjak levelet, stb...)
Vártam a válaszukat, de nem jött. S akkor jött az apitól egy levél, hogy 8 napon belül fizessem be... A 8. napon befizettem...
Aztán a 9.napon kaptam egy levelet, hogy az enyémet elengedik, mivel GYES-en vagyok, a férjemét 5800Ft-ra mérséklik. Akkor azonnal telefon, s mondtam, hogy tegnap fizettem be.
Apikánk válasza: Akkor sajnos nem tudja visszafizetni... Ezt most elbuktuk. Nem kellett volna annyira sietni azzal a befizetéssel.
Szerintem akkor, ha felkeresek egy pszichiátert a történeteimmel, már szívinfarktust kapott volna, mellékhatásként.
Tehát bizonygatnom kell, hogy szegény vagyok?
Vegyek mindent hitelre?
Lehetőleg késve fizessem be a csekkjeimet, hogy lássák, erre nekem nem nagyon futja?
Éljek egy kicsi lakásban, hogy ne tudjanak mibe belekötni?
Ennyire parázni kellene?
én hétfőn megyek ügyvédhez úg yis.
6 év még nincs de 5 már asszem van de nem évült el semmi.
mivel fizetésképtelen vagyok ezért nyilván átadnám a zálogot valahogy csak nem akarok még megint fizetni utána mert nekem sincs miből.
nem egyszerű a dolog.
Most lesz per belőle pont emiatt.
Kölcsönadott,megvettem belőle a telket(úgy volt hogy a hasznon majd felezünk)eladni nemtudtuk eltelt 5 év.De nem ajándékozhatom neki mert nekem az illeték,ő meg már köldte a fizetési felszólítáést.Hétfőn megyek ügyvédhez hogy hogy tudom neki a zálogot átadni hogy ne kelljen illetékelnem még megint.Elkég volt egyszer kinyögnöm.
Komoylan ?
Nekem van egy telkem de az tulajdonképp nem az enyém csak a nevemen van,annak az árából akarom kifizetni az egymilles tartozásomat.
Bicskanyitogató! Kapom a fizum.Veszek anyunak mondjuk egy tv-t , plusz adjam még borítékban a készülék árának 25 %-át,hogy fizesse be adóba. Kész röhej!!
Ki az a brom,aki ezt megtszi? Plusz az adókártyám is legyen nálam a műszaki áruházban. Legközelebb az AIDS negatív tesztemet is vinnem kell??
Ez okos!!
Ezen még nem is háborogtunk, de nagyon jogos!
Hali!
elmehetnek a jó büdös...!
Az anyukájuk bukszáját vizslassák, ne a miénket!
A másik: minden közösségi portálról vegyetek le autót,motort,nyaralót, jachtot :) stb. Ezek a dögök azokat pásztázzák és utána mennek ellenőrzni! Ezt lehet annak hívni?Esküszöm lassan visszasírom a régit! ....