Anyukák mélyponton (beszélgetés)
Na nálunk meg pont a dokinál nincs hiszti, sőt ő egyből vonulna is be. Felül az asztalra, mindent enged dokinéninek (nagy köztük a szerelem), mindent megcsinál. Nem is érti hogy mért mondom hogy néha rossz meg eleven a gyerek.
Na a védőnő azt tudja mert ő ugye látja otthon is. A múltkor is itt pörgött neki ezerrel vagy fél órán keresztül, alig tudta megcsinálni a 2 éves felmérést.
Mi a bocsánat kérés helyett azt használjuk hogy "Megpróbálom..." Tehát a bünti előtt elmondom mért kapja és a végén meg megbeszéljük és akkor megkérdezem hogy: "Megpróbálhatnánk hogy többet nem téped a virágot?" Szerintem ezt a kicsik jobban megértik mint azt hogy sajnálom. De persze ez is gyerekfüggő.
Igen sok mindenben mázlista vagyok, csak tudnám akkor néha mégis mért ilyen szar az egész????
Igen, de sokra megyek vele...
A boltos dologra láttam a szuperdadás műsorban egy jó ötletet.
Csináltak a gyerekeknek egy bevásárlólistát (ott több gyerek is volt). Mindegyikén kis rajzok voltak, és azért az élelmiszerért ők voltak a felelősek. Figyelniük kellett, miközben járkáltak körbe, hogy mikor látnak meg valamit a listájukról, és így tök jól elvoltak. (Remélem, érthetően írtam le.)
Kicsit macerás, de lehetne valami hasonlót csinálni. Rajzolás helyett esetleg a szórólapos katalógusokból kivágni képeket, tej, kenyér, virsli, joghurt, stb., nem muszáj persze mindent, csak néhány szükséges dolgot. És ha valamit megtalált, azt kipipálhatja a listáján.
Én nagy mázlista vagyok mert a szüleim 5 percre laknak és anyu már nyugdíjas. Na meg az alsó szomszédaink a legjobb barátaink. És a házban lakik még tesóm barátnője is. Bár ők már csak nyár végéig mert akkor költöznek tesómhoz Pestre. Így azért általában van kihez szólnom.
Már én is érzem hogy teljesen el vagyok butulva. Nem jutnak eszembe szavak, már nem tudok fejben összeadni, semmi nem megy olyan gyorsan mint régen. Persze nem panasz csak ténymegállapítás.
Egyébként nekem nincs olyan nap hogy csak itthon vagyok, vagy ha igen akkor jön anyum, barátnőm a kicsivel vagy ilyesmi. Egyébként mindig megyünk valamerre. Még szerencse hogy apum elég kötetlen munkaidőben van, most meg még vizsgaidőszak is van úgyhogy anyuval mindig kitaláljuk hova fuvarozzon. Ha meg jó az idő akkor kert, pálya, játszótér.
Igen, igen.A barátok elkopnak, ha megy a nagy családi élet, főleg, hogy nem egyszerre szül az ember a barátnőjével, mert ha úgy lenne milyen jó is lenne összejárni.De neki bizots tündéri késlánya lenne és nem tudna mit kezdeni az én kisördög fiacskámmal:-)))
Ma tuti megint front van.Bunkó voltam, hazajött a férjem, és azt mondtam neki, hogy ha annyira akartad a gyereket, menjetek el valahova mert én már megőrülök.Amíg vécén voltam, kiment az udvarra, mert nem zártam be az ajtót, a kint hagyott kávésbögrémet földhöz vágta, és felborította a mézeshordót, szerencsére nem esett rá.Szóval a mi lakhelyünk nem gyerekbiztos, az biztos.:-))))
Megőrülök, hogy max a boltban találkozok felnőtt emberekkel, hogy akkor is azt kell néznem melyik Kinder tojást roppantja össze, vagy ott van-e még amíg fizetek, mert rendszerint kimegy az utcára és ott nagy a forgalom.Szóval a tettek mezejére kell lépnem, nem testi fenyítéssel, valami sarokbaállítási módszerral, de a boltban ott mondjuk nincs sarok:-))majd arra is kitalálok valamit.
Én ma maegint mélyponton vagyok.Ez a hoxa az egyetlen, ami kizökkent , mert időm másra nincs.
Ki hogy dolgozza fel, aki gyesen van, vagy gyeden, hogy minden napja egyforma éveken át?
baccus.éveken át minden nap:mosogatás, főzés, bevásárlás, rendrakás, kuka, kutya, cica, takarítás, begyújtás, kert, és nem utolsósorban a gyerekek és hogy tudjátok kikapcsolni az agyatokat, mert én már úgy érzem leépülök szellemileg, az egész napos autózástól és a többi kicsiknek való játéktól ami 1-2 órán át szórakoztató, de egész nap, éveken át, már kiakasztó.
A nem magától jövő bocsánatkérést én nem tartom jó módszernek. Mivel inkább kimondja csak had szabaduljon. Előbb azt kell megtanulni hogy sajnálja is a dolgot. De szerintem az meg csak nagyobb korban jön el.
Egyébként ez egy nagyon jól működő rendszer, láttam én is a tv-ben többször is sőt keresztfiaméknál nagyon bevált. A bocsánatkérést kihagyva.
Csak hát én egy percre nem tudom leültetni mert az neki már fizikailag fáj.
Sziasztok!
Itt egy cikk arról, amiről a büntetés kapcsán beszéltünk, hátha segít:
Arra nagyon kell figyelni szerintem, hogy a cikkben említett pontokat következetesen betartsuk. Nálunk pl. a bocsánatkérés kimaradt eddig, de kipróbálom majd így.
Tegnap kicsit átalakítottam a konyhát és elpakoltam a sok felesleges cart.
Nem is tudtam hogy ettől is milyen jó kedve lehet az embernek. Most tök jó a konyhára nézni :-)
Én meg ezerrel keresek munkát, de nem találok. A legtöbb helyről még csak vissza se jeleznek hogy nem kellesz te hülye... szomorú