Anyukák Erdélyből (beszélgetés)
Lányok sikerült az elsö kalácsom!Nagyon fincsi lett!Ma megyünk Dávid után és szeretnék mamának vinni kalácsot is és kenyeret is.
Anyu a tegnap mondta, hogy Dávid el kezdett köhögni a légcsöve kihült.Lementek az unokatesómhoz Dávid kért vizet és anyu mondta mennyen be és Melinda ad. Melinda adott is csak a jéghideg pincéböl jéghideg vizet.Az ök gyerekük egyfolytába antibiotikumot szed és vajon miért beteg örökké?Nagyon felháborodtam!
Griet Ági beszolása a kakival az tényleg csucs, Na de Janka se semmi kiscsaj a cumi kereséssel.
A nyávogás Jankára is nagyon jellemző.Szoktam is neki mondani,hogy "ne nyávogj,nem vagy te kiscica":)
Úgy vettem észre,hogy hiszti meg nyávogás is akkor jelentkezik inkább,mikor fáradt,álmos.
Közben elmentem Jankáért,kicsit játszótereztünk,megebédeltettem,elaltattam,kisütöttem 2 darab lángost magunknak(Apának majd este),most meg megyek teregetni...
Én alapprogramon szoktam sütni a kalácsot is,bár van a gépemen édeskenyér program is.
Vajat vagy olajat én is szoktam tenni a kenyérbe,de tojást még nem próbáltam.Az is javítja az állagát?
Köszi szépen.A leirásba az édes kenyér jelenti a kalácsot? ahoz van programon de azt hittem nem kalács.Kicsit balfék vagyok.
Az adóbevallást a mühelynek kell leadjam az auto szerelö möhelynek.Karcsi igy müködik.
Nem tudom, milyen típusú kenyérsütő géped van, általában a kalácshoz és az édes kenyerekhez van egy külön program. Ha a tieden nincs, szerintem nyugodtan sütheted a fehér kenyér programon, biztosan megkel a tészta úgy is.
Egy bevált tipp a kenyerekhez: ahhoz, hogy puha legyen és ne morzsálódjon, valamint ne szikkadjon meg túl hamar, én mindig teszek az alaprecepthez két kiskanál vajat és egy tojást. Nagyon finom és tartalmas lesz tőle a kenyér.
Apropó: te miért kell leadj adóbevallást? Azt hittem szülésin vagy.
Na igen,ő mostanában éri el azt az időt,amit dackorszaknak hívnak,lassan 2 éves lesz a kicsi lány!
Hát ezen túl kell esni,mindenhol azt írják,hogy nem lehet megúszni.Én is azt hittem,hogy nálunk már vége,erre az este is levágott egy hisztit a kisasszony,mert nem akart kiszállni a vízből.És még hallgassak,mert nálunk olyan nagy "földönfetrengős" hisztik nem is voltak.Remélem,már nem is lesznek:)
Ne izgulj, Ági sem éppen egy tündérke. Most éppen javában tombol a dackorszak nála, mindenre a válasz: "nem akarom".
Brassó nagyon szép és hangulatos város, főleg a központ, a régi épületekkel és a parkjaival. Amit még nagyon szeretek az, hogy gondozzák is, valamint az, hogy folyton szerveznek valami eseményt, fesztivált, vásárt...
:)
Pont ez hiányzik neked!:))) Két pici gyerek mellé még egy harmadik is,aki ráadásul kitesz 5-t!:)Meg főzni egy csomó éhes szájra!:)
Egyébként köszönöm...sosem lehet tudni...egyszer talán még erre is lesz alkalom.
Mondjuk,Brassóban még soha nem jártam,a képeid alapján szép városnak tűnik.
Mert ha a gyereknek jó,akkor nekünk is jó:)
Fehérkenyérhez én 000-ás lisztet használok,magyarországi liszteknél ez a BL55-ös.
Márkákat nem igazán szoktam nézni,mindig azt veszem,amelyik a legolcsóbb:) Van kimondottan kenyérsütéshez való liszt,ennek az is a neve,hogy "kenyérliszt",ez picivel drágább,mint a sima,de őszinténszólva én nem vettem észre,hogy abból szebb kenyér sülne.
Szokták a simalisztet keverni rétesliszttel is,úgy is jó.
De amiből a legszebb kenyereim sültek,az egy olyan liszt volt,amit anyámtól kaptam,malomban őröltették búzából!Szóval,ha esetleg van a közelben malom,ahonnan lehet lisztet vásárolni,érdemes azt is kipróbálni.
Isten hozott a "kenyérsütők" klubjába :) Nyugodtan kérdezz, nekem már van egy bevált receptem fehér kenyérre is, ha gondolod, majd megírom.
A panziós dolgot még megfontolom, megtörténhet, hogy arrafele is elnézünk majd az idén. De azért én szívesen elmennék a tengerpartra is, imádok úszni.
A kenyérsütéssel kapcsolatosan nem értek semmit még, de majd rájövök remélem.Nézegetem a te kenyereidet a lisztet kell megvegyem és akkor ki is probálom.Azért megsughatod melyik a legjobb liszt fehér kenyér sütéshez.
A kirándulással kapcsolatba nincs nagy elvárásod csupán azt szeretnéd ami a gyereknek jó mi is olyan helyre szeretnénk menni ahol a gyerekeknek a legjobb.
Szia!Jó,hogy jelentkeztél!Hiányoltunk!
Egyébként ez jó,hogy mindenki azért nem ír,mert látja,hogy a másik sem :)
Na,akkor sütheted te is a fincsi kenyereket,kalácsokat!Csak nyugodtan kérdezz,ha valamit nem tudsz.
Én még csak egyszer voltam a tengeren,úgyhogy nem unom,de az idén valahogy mégsem vágyom oda.Valami olyan helyre szeretnék menni,ahol a gyereket szabadjára lehet engedni a mezőn,hadd szaladgáljon,ahol van egy kis játszótér,gyerekmedence,esetleg állatok,amiket simogathat,ahol pihenhetek,olvasgathatok,nem nekem kell főzni.Ja és nincs túlságosan messze és aránylag olcsó.
Nem is vagyok olyan igényes,ugye?!:)))
Azt hiszem,adok én még ebből lejjebb!:)
Lányok köszönöm szépen a jeleket és a névnapi köszöntést.
Örülök hogy megkerültetek én be-be néztem de láttam sehol senki Gabi meg irta hogy sok a munka ezért nem irtam.Amugy hétvégén mi is el voltunk utazva.Dávid Etéden van a mamájával Dórával vagyunk itthon de annyi dolgom volt le kelett adjam a jövedelem ado bevallást és persze mindig tudom a határidöt és mindig felfogadom hogy az idén nem hagyom utolso percre de sose sikerül betartani.
Lényok a tegnap névnapomra kaptam egy kenyérsütö gépet Karcsitól annyira örülök.Beleolvasgatok miket is irtatok rola és megnézem a recepteket,hogy ne kérdezösködjek ha már volt szó rola.
Huhh...túléltem egy kisebb hisztit,ami a fürdés körül adódott,vagyis a vízből való kijövetelnél:)
Nem igazán szoktam román tévét nézni,bár egyiket sem sűrűn nézem.Az egyedüli biztos pont a Barátok közt:)Azon kívül inkább csak háttérzaj.
Régebben néztem valamelyik román csatornán(talán az Antena 1-en,de nem biztos) egy ilyen öltözködős műsort.Az volt a címe,hogy Shoppingul,pasiunea mea.Azt szerettem,mert mindig egy adott témában illetve alkalomra kellett felöltözzenek a csajok,adott összegből,meghatározott idő alatt,és profi divattervezők,stylistok mondták el a véleményüket,és zsűrizték őket.Sok öltözködési tanácsot lehetett belőle tanulni,meg mindig elképzeltem,hogy én hogy öltöznék fel a témához,aztán kíváncsian vártam,hogy ők mit ajánlanak.
Talán a Romanticán, valamikor délután 4 óra körül adják. Nem vagyok biztos az órában, mert véletlenszerűen szoktam nézni, ha éppen bekapcsolom a tévét, ami nálam eléggé ritka dolog.
Azt hiszem én is megyek lassan s elteszem magam holnapra.
Mónikák, tessék jelentkezni!