Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyukák Erdélyből fórum

Anyukák Erdélyből (beszélgetés)

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯
2010. máj. 6. 07:24

Lányok sikerült az elsö kalácsom!Nagyon fincsi lett!Ma megyünk Dávid után és szeretnék mamának vinni kalácsot is és kenyeret is.

Anyu a tegnap mondta, hogy Dávid el kezdett köhögni a légcsöve kihült.Lementek az unokatesómhoz Dávid kért vizet és anyu mondta mennyen be és Melinda ad. Melinda adott is csak a jéghideg pincéböl jéghideg vizet.Az ök gyerekük egyfolytába antibiotikumot szed és vajon miért beteg örökké?Nagyon felháborodtam!

Griet Ági beszolása a kakival az tényleg csucs, Na de Janka se semmi kiscsaj a cumi kereséssel.

3041. gabilive (válaszként erre: 3040. - Gabilive)
2010. máj. 5. 22:08
Ezt Grietnek szántam:)
3040. gabilive
2010. máj. 5. 22:07
Jujj,de jók!:)))Az "asszem,kakálok egyet" a csúcs!Nagyon jót mulattam!:)))
3039. b088f4f736 (válaszként erre: 3035. - Gabilive)
2010. máj. 5. 18:58
Igen, a tojás összefogja a hozzávalókat és a kenyér puha, rugalmas lesz tőle, de nem morzsálódik. Na, meg nem is szárad meg olyan hamar, legalábbis nekem ez a tapasztalatom.
3038. b088f4f736 (válaszként erre: 3033. - Malnasimonika)
2010. máj. 5. 18:57
Az édes kenyér általában fehér kenyeret jelent tulajdonképpen valami édes hozzávalóval (szárított gyümölcsdarabkák, csokidarabok stb.). Kellene legyen egy külön kalácsprogram is, de ha nincs, beválik az édes kenyeres program is.
3037. gabilive (válaszként erre: 3026. - B088f4f736)
2010. máj. 5. 14:38

A nyávogás Jankára is nagyon jellemző.Szoktam is neki mondani,hogy "ne nyávogj,nem vagy te kiscica":)

Úgy vettem észre,hogy hiszti meg nyávogás is akkor jelentkezik inkább,mikor fáradt,álmos.

3036. gabilive (válaszként erre: 3030. - Malnasimonika)
2010. máj. 5. 14:35
Szerintem Dávidnál így nyilvánul meg a dackorszak.Biztos elmúlik ez is majd,mind a hiszti.
3035. gabilive
2010. máj. 5. 14:33

Közben elmentem Jankáért,kicsit játszótereztünk,megebédeltettem,elaltattam,kisütöttem 2 darab lángost magunknak(Apának majd este),most meg megyek teregetni...

Én alapprogramon szoktam sütni a kalácsot is,bár van a gépemen édeskenyér program is.

Vajat vagy olajat én is szoktam tenni a kenyérbe,de tojást még nem próbáltam.Az is javítja az állagát?

2010. máj. 5. 12:40
A naplomba a gyerekek képe olyan nagy lett, hogy tudjam lekicsinyiteni?Én nem csináltam semmit nem tudom mitöl lett akkora.
3033. malnasimonika (válaszként erre: 3032. - B088f4f736)
2010. máj. 5. 12:38

Köszi szépen.A leirásba az édes kenyér jelenti a kalácsot? ahoz van programon de azt hittem nem kalács.Kicsit balfék vagyok.

Az adóbevallást a mühelynek kell leadjam az auto szerelö möhelynek.Karcsi igy müködik.

3032. b088f4f736 (válaszként erre: 3031. - Malnasimonika)
2010. máj. 5. 12:22

Nem tudom, milyen típusú kenyérsütő géped van, általában a kalácshoz és az édes kenyerekhez van egy külön program. Ha a tieden nincs, szerintem nyugodtan sütheted a fehér kenyér programon, biztosan megkel a tészta úgy is.

Egy bevált tipp a kenyerekhez: ahhoz, hogy puha legyen és ne morzsálódjon, valamint ne szikkadjon meg túl hamar, én mindig teszek az alaprecepthez két kiskanál vajat és egy tojást. Nagyon finom és tartalmas lesz tőle a kenyér.

Apropó: te miért kell leadj adóbevallást? Azt hittem szülésin vagy.

2010. máj. 5. 12:11
Ha itt vagytok légyszi irjátok meg hogy a kalácsot is olyan fokozaton sütitek mint a kanyeret?Az elsö sütésem egy kalács lessz, ha sikerül.
2010. máj. 5. 12:09
Pl, Ha megszidom csak lazán annyit mond anya nem látod milyen fáradt vagyok mit beszélsz már annyit.Ettöl falra mászok.Amig kisebb volt ez még jopofás dolog volt, de ahogy most elöadja megbolondulok.
3029. malnasimonika (válaszként erre: 3027. - B088f4f736)
2010. máj. 5. 12:07
Nálunk a hisztit Dóra kezte el.Dávid nem hisztis, de ez annál is rosszab felesel és ami engem nagyon idegesit olyan neveletlennek tünik mintha se annya, se apja nem volna és nem lett volna tanitva semmire.
2010. máj. 5. 12:04
Brasso igazán szép város kicsi koromban sokat nyaraltam ott, ott laknak az unokatestvéreim.A nagyszüleim Zsomboriak voltak (Brasso megye) sajnos már meghaltak és oda is sokat voltunk ott van egy szétrombolt vár de ami tetszik nagyon. hogy a falut fenyves veszi körül.Réggebb a vár környékén volt egy tüdöszanatorium azt mesélték a mamák.
2010. máj. 5. 12:03
Mónika, nálatok mi a helyzet Dáviddal? Javul a dolog vagy még mindig problémázik a kissrác?
3026. b088f4f736 (válaszként erre: 3025. - Gabilive)
2010. máj. 5. 12:02
Egyelőre még Ági sem veri magát a földhöz (ámbár, ha irányítani szeretnbe valamerre vagy elfárad, akkor "rongybabát" játszik), de van egy idegesítő szokása: mindenért nyávog. Csúnya szó, de másképp nem lehet kifejezni: nyávog és nyivog, hogy ez kell, meg az kell, meg ez nem kell, az nem kell, ezt nem akarom... Néha van türelmem és tudom kezelni a dolgokat, de néha szakad nálam is a cérna, olyankor legszívesebben magamra zárnám a szobaajtót úgy öt percre, hogy csend legyen :)
3025. gabilive (válaszként erre: 3024. - B088f4f736)
2010. máj. 5. 11:54

Na igen,ő mostanában éri el azt az időt,amit dackorszaknak hívnak,lassan 2 éves lesz a kicsi lány!

Hát ezen túl kell esni,mindenhol azt írják,hogy nem lehet megúszni.Én is azt hittem,hogy nálunk már vége,erre az este is levágott egy hisztit a kisasszony,mert nem akart kiszállni a vízből.És még hallgassak,mert nálunk olyan nagy "földönfetrengős" hisztik nem is voltak.Remélem,már nem is lesznek:)

2010. máj. 5. 11:43

Ne izgulj, Ági sem éppen egy tündérke. Most éppen javában tombol a dackorszak nála, mindenre a válasz: "nem akarom".

Brassó nagyon szép és hangulatos város, főleg a központ, a régi épületekkel és a parkjaival. Amit még nagyon szeretek az, hogy gondozzák is, valamint az, hogy folyton szerveznek valami eseményt, fesztivált, vásárt...

3023. gabilive (válaszként erre: 3021. - B088f4f736)
2010. máj. 5. 11:35

:)

Pont ez hiányzik neked!:))) Két pici gyerek mellé még egy harmadik is,aki ráadásul kitesz 5-t!:)Meg főzni egy csomó éhes szájra!:)

Egyébként köszönöm...sosem lehet tudni...egyszer talán még erre is lesz alkalom.

Mondjuk,Brassóban még soha nem jártam,a képeid alapján szép városnak tűnik.

3022. gabilive (válaszként erre: 3018. - Malnasimonika)
2010. máj. 5. 11:29

Mert ha a gyereknek jó,akkor nekünk is jó:)

Fehérkenyérhez én 000-ás lisztet használok,magyarországi liszteknél ez a BL55-ös.

Márkákat nem igazán szoktam nézni,mindig azt veszem,amelyik a legolcsóbb:) Van kimondottan kenyérsütéshez való liszt,ennek az is a neve,hogy "kenyérliszt",ez picivel drágább,mint a sima,de őszinténszólva én nem vettem észre,hogy abból szebb kenyér sülne.

Szokták a simalisztet keverni rétesliszttel is,úgy is jó.

De amiből a legszebb kenyereim sültek,az egy olyan liszt volt,amit anyámtól kaptam,malomban őröltették búzából!Szóval,ha esetleg van a közelben malom,ahonnan lehet lisztet vásárolni,érdemes azt is kipróbálni.

3021. b088f4f736 (válaszként erre: 3017. - Gabilive)
2010. máj. 5. 11:24
Gabi: nálunk van mező is, játszótér is a közelben, gyerekmedence is az Aquaparkban, állataink is vannak (kutya, macska, sút, anyósom vett két tyúkot is, hogy az unokák lássanak ilyesmit is:), pihengethetsz, olvasgathatsz és főzök én. Kell ennél több? :) Úgyhogy, ha erre jártok...
3020. b088f4f736 (válaszként erre: 3015. - Malnasimonika)
2010. máj. 5. 11:21

Isten hozott a "kenyérsütők" klubjába :) Nyugodtan kérdezz, nekem már van egy bevált receptem fehér kenyérre is, ha gondolod, majd megírom.

A panziós dolgot még megfontolom, megtörténhet, hogy arrafele is elnézünk majd az idén. De azért én szívesen elmennék a tengerpartra is, imádok úszni.

3019. b088f4f736 (válaszként erre: 3014. - Gabilive)
2010. máj. 5. 11:18
Ezt a műsort én is ismerem, az Euforian csatornán adták, egy párszor megnéztem, lássam mi a trendi, ki mit vásárol, mit hord. Mostanában én már csak virtuálisan vásárolgatok :)
3018. malnasimonika (válaszként erre: 3017. - Gabilive)
2010. máj. 5. 11:05

A kenyérsütéssel kapcsolatosan nem értek semmit még, de majd rájövök remélem.Nézegetem a te kenyereidet a lisztet kell megvegyem és akkor ki is probálom.Azért megsughatod melyik a legjobb liszt fehér kenyér sütéshez.

A kirándulással kapcsolatba nincs nagy elvárásod csupán azt szeretnéd ami a gyereknek jó mi is olyan helyre szeretnénk menni ahol a gyerekeknek a legjobb.

3017. gabilive (válaszként erre: 3015. - Malnasimonika)
2010. máj. 5. 09:15

Szia!Jó,hogy jelentkeztél!Hiányoltunk!

Egyébként ez jó,hogy mindenki azért nem ír,mert látja,hogy a másik sem :)

Na,akkor sütheted te is a fincsi kenyereket,kalácsokat!Csak nyugodtan kérdezz,ha valamit nem tudsz.

Én még csak egyszer voltam a tengeren,úgyhogy nem unom,de az idén valahogy mégsem vágyom oda.Valami olyan helyre szeretnék menni,ahol a gyereket szabadjára lehet engedni a mezőn,hadd szaladgáljon,ahol van egy kis játszótér,gyerekmedence,esetleg állatok,amiket simogathat,ahol pihenhetek,olvasgathatok,nem nekem kell főzni.Ja és nincs túlságosan messze és aránylag olcsó.

Nem is vagyok olyan igényes,ugye?!:)))

Azt hiszem,adok én még ebből lejjebb!:)

2010. máj. 5. 08:00
Ha errefele szeretnétek nyaralni tudok ajálni panziokat kis házikokat.Mi a Gyimesekbe szeretnénk elmenni olyan panzioba ahol van a gyerekeknek medence, mert azt élvezik, hogy lubickoljanak.A tengert már meguntam itt ha megunjuk a fürdést elmegyünk az erdöbe.
2010. máj. 5. 07:50

Lányok köszönöm szépen a jeleket és a névnapi köszöntést.

Örülök hogy megkerültetek én be-be néztem de láttam sehol senki Gabi meg irta hogy sok a munka ezért nem irtam.Amugy hétvégén mi is el voltunk utazva.Dávid Etéden van a mamájával Dórával vagyunk itthon de annyi dolgom volt le kelett adjam a jövedelem ado bevallást és persze mindig tudom a határidöt és mindig felfogadom hogy az idén nem hagyom utolso percre de sose sikerül betartani.

Lényok a tegnap névnapomra kaptam egy kenyérsütö gépet Karcsitól annyira örülök.Beleolvasgatok miket is irtatok rola és megnézem a recepteket,hogy ne kérdezösködjek ha már volt szó rola.

3014. gabilive (válaszként erre: 3013. - B088f4f736)
2010. máj. 4. 22:51

Huhh...túléltem egy kisebb hisztit,ami a fürdés körül adódott,vagyis a vízből való kijövetelnél:)

Nem igazán szoktam román tévét nézni,bár egyiket sem sűrűn nézem.Az egyedüli biztos pont a Barátok közt:)Azon kívül inkább csak háttérzaj.

Régebben néztem valamelyik román csatornán(talán az Antena 1-en,de nem biztos) egy ilyen öltözködős műsort.Az volt a címe,hogy Shoppingul,pasiunea mea.Azt szerettem,mert mindig egy adott témában illetve alkalomra kellett felöltözzenek a csajok,adott összegből,meghatározott idő alatt,és profi divattervezők,stylistok mondták el a véleményüket,és zsűrizték őket.Sok öltözködési tanácsot lehetett belőle tanulni,meg mindig elképzeltem,hogy én hogy öltöznék fel a témához,aztán kíváncsian vártam,hogy ők mit ajánlanak.

3013. b088f4f736 (válaszként erre: 3012. - Gabilive)
2010. máj. 4. 21:10

Talán a Romanticán, valamikor délután 4 óra körül adják. Nem vagyok biztos az órában, mert véletlenszerűen szoktam nézni, ha éppen bekapcsolom a tévét, ami nálam eléggé ritka dolog.

Azt hiszem én is megyek lassan s elteszem magam holnapra.

Mónikák, tessék jelentkezni!

❮❮ ... 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook