Anyukák Erdélyből (beszélgetés)
Babaolajjal kapcsolatban jól befürödtem a napokban...Elmentünk Jankával sampont venni neki,én le akartam venni a polcról egy Johnsont,mire Janka rámszólt,hogy neki csibés kell.Odanéztem,és valóban volt egy olyan-sampon és fürdető egyben-aminek a flakonján egy csibe van.Mondom,jó,egye-fene,felőlem vehetünk olyat is...Még rákérdeztem,hogy zöldet vagy sárgát kérsz?Mondja zöldet...lekaptam a zöldet,be a kosárba,majd otthon derült ki,hogy az nem sampon,hanem babaolaj.Másnap visszamentem,és megnéztem,hogy ennyire hülye vagyok,hogy nem tudok olvasni,de nem,a sárga tényleg sampon volt,a zöld meg olaj,amúgy tök egyforma flakon.
Úgyhogy most van egy fölösleges babaolajunk:)
Akkor a megfelelő helyen kopogtattam infóért :D Azért kérdeztem, mert már régóta zavart engem is az, hogy annyi ízfokozót, tartósítószert stb. tartalmaz, szerettem volna valami természetesebbel helyettesíteni. Az általad említett terméket még nem láttam boltokban, de az is lehet, hogy egyszerűen elsiklottam felette, mivel nem tudtam, hogy ilyesmi is van. A Sano Vita cég termékeit egyébként ismerem, tőlük vásárolom a magokat a kenyérhez, mivel azokat nyersen, só és adalékanyagoktól mentesen árulják.
A múltkor olvastam egy nagyon érdekes cikket valamelyik folyóiratban, akkor döbbentem rá, hogy még a babaápoló termékekben is mennyi káros adalékanyag van (pl. a babaolajok ásványi olajat tartalmaznak, ami bőrrákot okozhat, igaz, sokkal nagyobb adagoknál, de akkor is!)
Sajnos nálunk is szakad az eső:(Már egy hete ez van:( Utálom!!!
Le akartuk festeni ma a hintát,amit csináltattunk,de egyfolytában esik az eső.
Megyek,vigaszképpen sütök valamit...
Kösz szépen ezt én is megprobálom beszerezni.
Nálunk szakad az esö ki akartunk menni grillezni a sogornömékkel egyet a telekre de a hust betettem a fagyasztóba és várjuk a jó idöt.
Létezik!Én már régóta csak olyat használok.Lehet,mániákus vagyok,de nem vagyok hajlandó pénzt adni,és az ételembe tenni olyasmit,aminek 70%-a só,20%-a ízfokozó,és csak a maradék 10% a szárított zöldség.Pedig a családomban mindenki előszeretettel használja a leveskockákat,vegetákat,"fix"-eket:) Kicsit hülyének is néznek:)))
Szóval bioboltban biztos kapsz.Én Magyarországon szoktam venni,mert a közelünkben nincs biobolt,és Vegamix a neve.De legutóbb itt is kaptam sima mezei abc-ben,románt.Nem bio,de nincs benne sem só,sem mesterséges anyagok.A "Sano Vita" cég gyártja,és csak simán az van ráírva,hogy "Amestec de legume uscate".
Na, újra csak ketten maradtunk Gabival? Sehol senki?
Gabi, ha már sárgarépát, banánt, almát... megeszik, akkor már nincs gond. Miért is mondod, hogy nem eszik nyers gyümölcsöt-zöldséget a lányod? :D
Van valakinek ötlete, hogy honnan lehetne beszerezni olyan vegettát / delikátot, amiben nincsen tartósítószer? Egyáltalán létezik ilyen?
Én is pont zöldséglevest főztem ma,és persze nekem is volt "segítségem":)
Az egyetlen kivétel a nyers zöldségek alól a répa.Azt Janka is szereti nyersen is,de főve meg egyenesen imádja.Engem az bosszant,hogy soha meg nem kóstolna egy paradicsomot,uborkát,paprikát,retket.Hiába bizonygatom,hogy milyen finom,és milyen erős és nagy lesz tőle,kóstolás nélkül kijelenti,hogy nem szereti.A gyümölcsökkel ugyanez a helyzet,kivétel a banán,és mostmár néha egy kis alma.
Az én vigaszom az,hogy főtt kajákban viszont nem válogatós,szinte mindent megeszik.Csakhát azokban már nincs annyi vitamin...:(
Tudom, tudom, csak néha, amikor egész napos nyűgölés megy, elfárad az ember és elkeseredik, hogy mi van ezzel a gyerekkel?!. Aztán jön egy jobb nap, amikor szót értünk, s minden elfelejtve :)
Egyébként visszatérve arra a témára, hogy Janka nem eszik gyümölcsöt vagy zöldséget nyersen: Ági ilyen szempontból egy "mintagyerek", mindent megeszik. Pont az előbb főztem egy zöldséglevest, s ő is ott téblábolt a konyhában: minden zöldséget meg akart ő is kóstolni (murok, paprika...), mert látta, hogy én is el-elrágcsálok valamit. Legalább ez vigasztaló, hogy jól eszik és alszik, ha már a hisztiből így kijút nekem. Igaz, ez nagyrészt természet kérdése is szerintem, de mit számit, legalább megvigasztal :D
Sziasztok, üdvözlöm az új fórumtagot is, sajnálom, hogy neked is gondjaid voltak a babavárás terén, remélem minden megoldódik :)
Én brassói vagyok amúgy.
Üdvözlöm az ujakat.
Nagyon szomorú dolgon mentetek keresztül nekem mindkét gyerek egyből összejött és zökkenömentes terhességem volt kivánom, hogy nektek is összejöjjön minél elöbb, mert ezt az érzést minden nö át kell éljen. Csodás dolog anyának lenni.
Jajj,dehogy vallottál kudarcot!Ezen mindenki átesik,és az érzésen is szerintem,legalábbis én is sűrűn szoktam ilyesmit érezni.De mikor más anyukától is hallom,hogy hisztis a gyerek,vagy esetleg látok az utcán hisztiző gyereket,mindig megnyugszok,hogy nem velem van a baj,sőt még csak nem is Jankával,hanem egyszerűen ez életkori sajátosság.Próbálgatják a határokat,ami teljesen természetes.Dehát ezt te is nagyon jól tudod:)
Janka pl már elég ritkán hisztizik-de azért még előfordul-,viszont mostanában olyan szelektív lett a hallása:)Ha mondok neki valamit,játsza a süketet.Mintha a falnak beszélnék!Csak akkor csinálja meg,amit mondok,ha már fenyegetésre kerül sor,pedig azt annyira nem szeretném:( De mikor már 20.-ra mondok el neki valamit hiába,már egyszerűen nem tudok mást kitalálni.
Sziasztok!
Üdvözlöm az új tagokat:) Mindenkinek örülünk,akár anyuka,akár nem!
Sajnálom,ami veletek történt és drukkolok,hogy mielőbb a kezetekbe foghassatok egy kis babócát!
Köszönjük szépen:)
Ti merről vagytok?
Szia.
Udvozzolek
Sok sikert kivanok nektek is a babahoz:)