Anyukák Erdélyből (beszélgetés)
Nekem ebbol ketto mehen kivuli volt igaz de mindenik terhesegel volt verzesem ami ugye eleg nagy baj.Na de mar nem akkarok ujra ra gondolni most mar csak a jovo a fontos es vidam vagyok ujra mint reggen.
Legyen szep napotok tovabbra is:)
Négyszer??? Juj! Nagyon sajnálom.
Vrnék valamit, remélem nem érted félre vagy nem sértelek meg: én nem vagyok orvos, de véleményem szerint nem a cigi okozta, hiszen annyian cigiznek, még a terhességük alatt is (sajnos). S neked már van egy egészséges, szép kisfiad.
Szerintem keress egy jó nőgyógyászt és kérjél egy teljes kivizsgálást, analízisekkel, mert már hallottam olyan esetről, hogy az első terhesség után valamiféle fertőzést kapott az anya, ami miatt a következő terhességei nem maradtak meg. Kikezelték és most kell megszülessen hamarosan a kislánya :)
Sziasztok!
Igen en is megjartam ezt az utatt sajnos es nem egyszer hanem negyszer volt spontan vetelesem ami elege megviselt lelkileg es nagyon nehez volt.Nem mondtak meg nekem igy nem tudom mitol lehetett az oka en a cigire gondolok akkor bizony rendesen dohanyoztam.Lasan egy eve ,hogy mar nem dohanyzom ra nemsokara az utolso vetelemnek le is tettem mert azt mondtam en babat szeretnek es nem eri meg igy tovabb kinlodni szenvedni.Mindig ugyan az a mozdulat es fajdalom a korhazban meg felelem....nem volt konyu de eros vagyok es felalttam tovabb leptem mert kel es akarok.Nem jo elcsugedni vagy folyton ra gonbdolni mert akkor csak magamot emesztettem.Igen ugylatszik mindenkinek vannak gondjai bajai csak nem egyforman,bizunk es higyunk benne hogy sikerulni fog.
Legyen vidam szep napotok:)
Fenyőszirupot én is szoktam adni Áginak, anyósom készíti, mert állítólag nagyon hosszú a főzési ideje, amíg annyira besűrűsödik, hogy szirup legyen belőle?!
A játszóteret ne is mondd, én a két gyerekkel egyedül nem merek kimenni, mert Ági rohangálna mindenfele, visít, ha haza akarjuk hozni, Robit nem tudnám felügyelni, úgyhogy marad nekünk az udvar, meg esetleg egy kis séta a közelben.
Ki vagyok készülve ettől a "dackorszaktól", remélem lassan kilábalunk belőle vagy valahogy megtanulom kezelni, mert már kezdem úgy érezni, kudarcot vallottam az egész gyerekneveléssel :(
Sziasztok! Inas, hát persze, hogy befogadunk, gyere nyugodtan :)
Sajnálom, ha te is keresztülmentél egy terhesség elvesztésén, nem is tudtam. Azt tudom, hogy van egy kisfiad, néha még be-bekukkantok a naplódba, amikor időm engedi.
Inas, Kandyka, mondták már nektek orvosok, hogy mi okozta a vetélést?
Sziasztok!
Szia K.andyka!
Sajnalom ami veled tortent es megertem mi mindenen mentel keresztul nekem is volt reszem benne sajnos.De ne add fel az almod akkor fog jonni amikor nem is varjatok es amikor a legmegfelellob mindenkinek meglatod.Szep estet kivanok mindenkinek.
Sajnos a lekvárt sem szereti:( Én még ilyen gyereket nem is láttam!Ma is nagyon nagy rábeszélések meg zsarolások árán etettem vele vagy 3-4 pici harapás zöldhagymát.Tudom,hogy evés terén nem a legjobb megoldás a zsarolás meg a figyelem elterelés meg jutalmazás,de én most úgy vagyok vele,hogy a cél szentesíti az eszközt:)
A jó az,hogy főve viszont szinte mindent megeszik,ma pl imádta a cukkinikrémlevest és a töltött karalábét is.
Gabi olvastam, hogy Janka most sem szereti a gyümölcsöket, a lekvárt szereti?
Nekem a kenyérsütö gépemen van olyan program ami friss gyümölcsből lekvárt készit, ha szereti a lekvárt akkor ugy is jó csak valamilyen formába megegye nem?
Üdv.K.andyka!Gyere máskor is én Udvarhelyről vagyok.
Lányok ma egész nap a játszotéren voltunk annyira kifárasztott a két gyerek, hogy csak beugrottam lássam nálatok minden rendbe vane és megyek is lefeküdni.Egyik erre szaladt, a másik arra sokan is voltak többet nem viszem egyedül a játszóra nem birok velük, mindkettö olyan mozgékony.
Igazad van Gabi nálatok nincs fenyö, nekem olyan természetes volt, hogy megyünk kirándulni és közbe rügyeket szedegetünk szirupnak, meg is feledkeztem, hogy nincs a közeledbe fenyves.
A legjobb légcsö gyuladásra én minden évbe csinálok és nagyon jó hatása van.
Szia K.andyka! Nagyon sajnálom,ami történt.Nem az a lényeg,hogy terveztétek-e,hanem hogy örültetek neki és vártátok.Ne adjátok fel,biztos hamarosan babázni fogsz!
Ha kedved van,nyugodtan csatlakozz hozzánk,mindenkit szívesen látunk!
Üdv köztünk, K.andyka! Most olvastam a naplód, nagyon sajnálom, ami veled történt, megrázó lehetett. De gondolom rövidesen majd babázhatsz újra!
Nézz be nyugodtan ide máskor is, mesélj egy kicsit magadról, ha van kedved :)
Sziasztok!
Ma csúcsforgalom volt nálunk délelőtt,aztán meg manikűr-pedikűrön voltam.Közben sütöttem-főztem,meg Janka is itthon volt,így főként ő bitorolta a gépet,legalábbis ha meglátta,hogy én ideülök,akkor egyből ő is játszani akart:)
Griet,légyszi írd majd le a receptet.Nem is kell semmi extra,mindig az egyszerű receptek a legjobbak.
Lakberendezési lapom nekem is van egy csomó.Mikor megvettük a házat,akkor vettem őket halomra.Akkor még álmodoztam,hogy egyszer majd nekem is hasonló lakásom-házam lesz,mára már felébredtem:)
Na, megvettem ma a Paragrippet, remélem használni fog. Annyira szeretném elkerülni az antibiotikumot és társait!
Hogy vagytok, lányok? Nálam ma hangulat és ihlethiány :( Ebben az idő is közrejátszik, nagyon lóg az eső lába. Antikváriumban vettem ma 4 lakberendezési lapot, hátha az feldob egy kicsit, meg egy koffeinmentes kávé... Két nagy hobbim :)
Mónika, köszi a tippet, ma ki fogom próbálni a paragrippet Ágin, mert még mindig erősen taknyol és most már mintha Robi is kezdené picit :( Gondolom homeopatikus gyógyszer, nem?
A rahátos kalács rettenetesen finomra sikerül általában, én is elég gyakran szoktam készíteni és mindig hamar elfogy nálunk :)
Gabi: Endrétől kaptam egy kenyérsütőgéphez való receptes könyvet, abban van egy fehérkenyér- és egy barnakenyér receptem, azt szoktam felhasználni. Ehhez adom hozzá mindig a tojást, ami a receptben nem szerepel ugyan, de nem rontja el, sőt...
Akkor kipróbálom majd én is tojással,csak gondolom,akkor kevesebb folyadék kell bele.
Te milyen recept alapján sütöd?
Igen,az én ízlésem szerint is elbírna még egy kis cukrot,de mikor többet tettem bele,tényleg nem nőtt fel.A rahát jó ötlet!
Vagy esetleg azt lehet még csinálni,hogy a gépben csak dagasztani,keleszteni,sütni viszont hagyományos módon,lerben.Már az is nagy segítség,ha bedagasztja helyettünk:)
Tegnap milyen kalácsrecept alapján sütöttél?
Hát ebben van valami, mert ma is sütöttem és alig várom, hogy még valamit kiprobálhassak.Gabi ma megsütöttem a gépi foszlos kalácsot egy kicsi cukrot én is tennék még bele, de azt irtad nem nött fel ezért következökor rahátot teszek és az annyira édes, hogy pont jó lessz, amugy nagyon fincsi.
Egy ora mulva indulunk Etédre Dávidért jaj alig várom, hogy megölelhessem, és megpuszilgassam.Ma a negyedik nap, hogy nem láttam beszéltünk többször is telefonon de az nem olyan.
Gratula a kalácshoz :)
Ami a kis hülést illeti, sajnos nem nagyon lehet elkerülni, Áginak is kicsit csorog az orra két napja, szerencsére semmiféle más tünet nincs. Az idő is olyan, hogy hol rettenetes hőség van, hol meg fúj a szél...
Igen, Áginak lassan kezdenek ilyen beszólásai lenni, sokszor gondolkodom el róla, hogy vajon honnan veszi őket?