Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyukák Erdélyből fórum

Anyukák Erdélyből (beszélgetés)

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
2010. ápr. 7. 21:10

Sziasztok én is itt vagyok csak az ünnepek alatt vagy vendégeink voltak, vagy mi nem voltunk itthon.

Griet nagyon szép babád van.Elolvasom én is a történetet már nagyon kiváncsi vagyok.

Gabi Janka örült-e a locsoloknak?

2921. gabilive (válaszként erre: 2920. - B088f4f736)
2010. ápr. 7. 17:20

Sziasztok!

Griet,hihetetlen,hogy már el is telt egy hét!Olvastam a blogon a szülésbeszámolódat.Teljesen meghatódtam.Remélem,nem sértődsz meg,ha azt mondom,hogy szerintem Robika tiszta apja:)

Többiek?

2010. ápr. 7. 16:06

Sziasztok, mi ez a pangás? Eltűnik az ember egy hétre és meghal a fórum :(

Köszönjük szépen a jókívánságokat :)

2010. ápr. 5. 10:30
Csatlakozom...nagyon edes Robibaba:-)
2918. gabilive (válaszként erre: 2915. - B088f4f736)
2010. ápr. 4. 23:59

Sziaaaa!!!Jaj,de jó,hogy írtál!

Nagyon aranyos a kis Robi,mutattam Jancsinak is:)

Később,ha lesz egy kis időd,írj még róla,meg az átélt élményekről,meg arról,hogy Ági mit szólt a kistesóhoz,de mindenekelőtt most pihenjetek,ismerkedjetek,szokjátok egymást:)

2010. ápr. 4. 21:24

Griet gyönyörü kisfiad van, olyan mintha három honapos lenne, olyan dundinak látszik a képen.

Nálatok is teljes a család.

2916. malnasimonika (válaszként erre: 2915. - B088f4f736)
2010. ápr. 4. 21:21
Nagyon örülök, hogy jelentkeztél és föleg, hogy jól vagytok.Várunk vissza.
2010. ápr. 4. 11:20

Sziasztok, gyors bekukk. Köszönjük a jeleket és a priviket, jól vagyunk, a tegnap reggel már hazaengedtek a kórházból, most ismerkedünk egymással, szokjuk az életet négyesben :)

Kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket, majd jövök én is, amikor lesz egy kis időm.

2914. malnasimonika (válaszként erre: 2913. - Gabilive)
2010. ápr. 3. 09:00
Nálunk is ennyiből áll a locsolkodás. Etéden mamámnál végigjárják a falut, hogy melyik lány engedi be a locsolokat és a legények zenészeket fogadnak és a zenésszekkel együtt mennek a lányhoz ott táncolnak, kinálgatnak itallal és sütivel, nagyon szép szokás csak kicsit költséges ugy a lánynak mint fiuknak.
2913. gabilive (válaszként erre: 2912. - Malnasimonika)
2010. ápr. 2. 22:03

Mi szoktunk tojást festeni,szerintem ez hozzátartozik az ünnephez,olyan,mint Karácsonykor a karácsonyfa:)

Locsolni inkább a gyerekek járnak,a felnőtt pasik csak a szűk rokonsághoz,akihez nagyon muszáj,meg az apukák kísérik a kisfiukat.

Viszont az ajándékozás nálunk egyáltalán nem divat,csak a locsolkodó kisfiúknak szoktak pénzt adni.

2010. ápr. 2. 21:23

Kellemes husvéti ünnepeket kivánok mindenkinek!

Nálatok divat a locsolás, tojásfestés?

2911. katika23
2010. ápr. 2. 21:19
sziasztok! kellemes husveti unnepeket kivanok mindenkinek!
2910. malnasimonika (válaszként erre: 2908. - Lmoncsi)
2010. ápr. 2. 21:01
Kellemes húsvétot kivánok nektek is, de ha tudsz irj egy kicsit még magadrol milyen a munka, hogy van a fiad ugy eltüntél?
2909. gabilive (válaszként erre: 2908. - Lmoncsi)
2010. ápr. 2. 16:54

Szia Imoncsi!De jó,hogy jelentkeztél!:)Veletek mi újság?Most is olyan sokat dolgozol?Patrick jól van?

Mindenkinek kellemes ünnepet!(Azért még majd benézek:))

2908. lmoncsi
2010. ápr. 2. 15:20

Sziasztok.De rég jártam nálatok.

Gratulálok Andinak .Jó egészséget nekik.Milyen hamar eltelt ez a pár hónap ,még nemrég újságolta ,hogy újra babát vár:).

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánok.

2907. 127f14054c (válaszként erre: 2905. - Malnasimonika)
2010. ápr. 2. 08:37

Nem tudom, hogy van a csaszarosoknal...a korhazban ahol en szultem ott 5 napot tartjak okat..de Andi mashol van.A sima szulesnel 3 nap...en vasarnap delben szultem es szerda delben mar otthon voltam.

Vegulis mindegy.....otthon lesznek vasarnap vagy hetfon..az mar lenyegtelen:-)

2906. malnasimonika (válaszként erre: 2901. - Gabilive)
2010. ápr. 2. 07:20
Köszi rákeresek a töltött tojásra.
2905. malnasimonika (válaszként erre: 2902. - 127f14054c)
2010. ápr. 2. 07:19
Köszi az infót.Itt nálunk aki kedden szül pénteken ki is engedik ha minden rendbe van husvétra biztos öket is hazaengedik.Ennél szebb husvéti ajándék nincs is.
2904. malnasimonika (válaszként erre: 2900. - Bebe83)
2010. ápr. 2. 07:17

A sajtos karajt egyszerü elkésziteni kiklaffolom a hust, füszerezem,és két hus közé teszek egy szelet sajtot jol összenyomkodom a széleit lisztbe, tojásba, és prézlibe forgatom, megsütöm.

A töltött fasirt. Megkészitem a hust mintha rendes fasirtat készitenék kalács sütö tepsibe rakom felét 4-5 fött tojást egybe rárakok hosszába és beboritom a többi hussal.Tetejét felvert tojással megkenem és a sütöbe megsütöm.

2903. gabilive (válaszként erre: 2902. - 127f14054c)
2010. ápr. 1. 17:06

Köszönjük a híreket:)

Húsvétra,gondolom haza is engedik őket...

2010. ápr. 1. 16:27

Sziasztok

Andiek jol vannak....nem kap mar fajdalomcsillapitot igy gondolom nem kellemesek a fajasok:-(.

Tejcsije beindult meg a tegnap....az apuka szerint szepen szopizik.

Mondjuk Agival se volt gondja:-)

2901. gabilive
2010. ápr. 1. 11:54

Sziasztok!

A töltött tojást én is hasonlóképpen csinálom,ahogy lentebb a csajok leírták.De ha utánanézel a neten,biztos lehet más variációkat is találni.Én is találtam a napokban egy jópofa töltött tojás-tálat,mindjárt meg is keresem.

Na,meg is van: [link]

(Remélem,ez nem számít reklámnak:)

A Havas háztetőre is rákerestem,hogy hátha találok egy képet róla,találtam is.Nagyon jópofa,mutatós süti!Lehet,én is kipróbálom.

Régen itt is divat volt,hogy főtt ételt is visznek babalátogatóba,de mostanában már nem szoktak,esetleg a nagyon közeli rokonok:szülő,nagyszülő,testvér.

Inkább csak babaholmikat szoktak vinni,ruhát,játékot,pelenkát,ilyesmit.

2900. Bebe83
2010. ápr. 1. 09:05

Sziasztok!

Felenk a toltott tojas: A toltelek tojassargaja fove, majpastetom, fuszer es keves majonez hogy simabb legyen.

Nagyon jol hangzik a menud, erdekelne hogy csinalod a sajtos karajt es a toltott fasirtot.

Leirod legyszi?

2010. ápr. 1. 08:57

Sziasztok

Andirol nem tudok semmit..esetleg ha Bombi mond valamit a ferjemnek.Nem akarom oket zavarni telefonnal...gondolom van eleg baja most.

Toltott tojast...en a megszokott tolteleket csinalom altalaban..tojassargaja kemenyen, mustar, majpastetom,(hazi vagy uzleti) fuszerek, petrelyzselyem.Habar mellozom mostanaban a majonezet hiszen nyers tojasbol van...

2010. ápr. 1. 06:39

Közben kigondoltam a husvéti menünket.Husleves, töltelékes káposzta, sajtos karaj, majonézes krumpli, töltött tojás, és töltött fasirt.

Ti, hogy szoktátok a töltött tojást milyen töltelékkel?

2897. malnasimonika (válaszként erre: 2896. - Gabilive)
2010. ápr. 1. 06:32

Itt nálunk mindent visznek-viszünk sütit, ruhákat, italt, virágot.Itt ez a divat.Etéden még ételt is, itt szerencsére kiment divatból a kaja.

A háztetöt torta helyett viszem, mert nagyon szép tortának is elmegy.

Tészta.

50 dkg liszt, 7 dkg zsir, 20 dkg porcukor (én nem porcukrot tettem), 2 drb tojás, 1 kk.szódapor, 4-5 kanál tej, 1 kanál olvasztott méz.

A tojást, a porcukrot, a zsirt, a mézet habosra kavarjuk, hozzáadjuk a szodaport és a lisztet.

A tésztát megfelezzük egyik felébe kakaot teszünk, és 12 rudat sütünk.Ezeket a tepsi hátára szoktam tenni és ott csinálom a rudakat, hogy egyformák legyenek, olyan hosszuak kell legyenek mint a tepsi.A fehér tésztából két lapot sütünk, és melegen hosszába három felé vágjuk.

Krém.

3 csomag vaniliás pudingot 7 dcl tejben megfözzük, 1 drb. vajat (én margarinnal csináltam), 20 dkg porcukorral göz felett simára kavarjuk ,mikor kihült a pudinggal összevegyitjük.

Összerakás.

2 háztetö lessz belöle.

1 lap-krém-3 rúd-krém-2 rud-krém-1 rúd

A két lappal háztetö formába megboritsuk.Tetejére kakaomázat öntünk és megszorjuk kokusz reszelékkel.Ugy néz ki mint egy téli , havas háztetö.Nagyon mutatos nehézkesnek tünik de nem nehéz.

2896. gabilive (válaszként erre: 2894. - Malnasimonika)
2010. márc. 31. 23:42

Ezt a "Háztető"-t nem ismerem,ha lesz időd,írd majd le,légyszi.

Én még valami diósra gondoltam,mert dióm van bőven.Még Karácsony előtt vett Jancsi a piacon vagy 3 kilót egy öreg nénitől.Szinte féláron adta,csak vigye el az egészet.

A babalátógatóba szerintem nagyon jó ötlet,hogy sütit viszel.Nekem is hoztak annak idején a barátnőim,mikor jöttek,és annyira örültem neki,mert finom házi süti volt,nekem meg akkor nem volt sem energiám,sem időm sütni,csak boltit ettünk.Jobban örültem,mint a ruhácskáknak:)

2895. malnasimonika (válaszként erre: 2892. - Gabilive)
2010. márc. 31. 21:26
Alig várom valami hirt halljak felölük Kinga ha valamit hallassz légyszi ozd meg velünk is.
2894. malnasimonika (válaszként erre: 2893. - Gabilive)
2010. márc. 31. 21:24
Én is csináltam már Raffaelót de nem olcso mulatság.Én kokuszkockát és háztetöt sütök, a háztetönek az egyik felét szeretném elvinni babalátogatóba a másikat meg Husvétra hagyom.Ismered, sütted már meg nagyon mutatós tészta?
2893. gabilive (válaszként erre: 2891. - Malnasimonika)
2010. márc. 31. 14:12

Én is így érzek,elvégre már olyan hosszú ideje "beszélgetünk" itt a Hoxán,végigkísértük az egész terhességét...úgy tűnik,mintha régi jó ismerősök lennénk:)

A kókuszkocka nekem is eszembe jutott,csak nálunk nemrég,a Janka szülinapján is az volt,azért vetettem el.Most valami kókuszgolyóval "szemezek",vagy házi Raffaelló-golyóval,csak ebbe az utóbbiba elég drága a tejpor.Egyszer valaki kiszámolta,hogy mire mindent beleteszel,majdnem annyiba kerül mint a bolti.

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook