Anyukák Erdélyből (beszélgetés)
Sziasztok én is itt vagyok csak az ünnepek alatt vagy vendégeink voltak, vagy mi nem voltunk itthon.
Griet nagyon szép babád van.Elolvasom én is a történetet már nagyon kiváncsi vagyok.
Gabi Janka örült-e a locsoloknak?
Sziasztok!
Griet,hihetetlen,hogy már el is telt egy hét!Olvastam a blogon a szülésbeszámolódat.Teljesen meghatódtam.Remélem,nem sértődsz meg,ha azt mondom,hogy szerintem Robika tiszta apja:)
Többiek?
Sziasztok, mi ez a pangás? Eltűnik az ember egy hétre és meghal a fórum :(
Köszönjük szépen a jókívánságokat :)
Sziaaaa!!!Jaj,de jó,hogy írtál!
Nagyon aranyos a kis Robi,mutattam Jancsinak is:)
Később,ha lesz egy kis időd,írj még róla,meg az átélt élményekről,meg arról,hogy Ági mit szólt a kistesóhoz,de mindenekelőtt most pihenjetek,ismerkedjetek,szokjátok egymást:)
Griet gyönyörü kisfiad van, olyan mintha három honapos lenne, olyan dundinak látszik a képen.
Nálatok is teljes a család.
Sziasztok, gyors bekukk. Köszönjük a jeleket és a priviket, jól vagyunk, a tegnap reggel már hazaengedtek a kórházból, most ismerkedünk egymással, szokjuk az életet négyesben :)
Kívánok mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket, majd jövök én is, amikor lesz egy kis időm.
Mi szoktunk tojást festeni,szerintem ez hozzátartozik az ünnephez,olyan,mint Karácsonykor a karácsonyfa:)
Locsolni inkább a gyerekek járnak,a felnőtt pasik csak a szűk rokonsághoz,akihez nagyon muszáj,meg az apukák kísérik a kisfiukat.
Viszont az ajándékozás nálunk egyáltalán nem divat,csak a locsolkodó kisfiúknak szoktak pénzt adni.
Kellemes husvéti ünnepeket kivánok mindenkinek!
Nálatok divat a locsolás, tojásfestés?
Szia Imoncsi!De jó,hogy jelentkeztél!:)Veletek mi újság?Most is olyan sokat dolgozol?Patrick jól van?
Mindenkinek kellemes ünnepet!(Azért még majd benézek:))
Sziasztok.De rég jártam nálatok.
Gratulálok Andinak .Jó egészséget nekik.Milyen hamar eltelt ez a pár hónap ,még nemrég újságolta ,hogy újra babát vár:).
Mindenkinek kellemes húsvétot kívánok.
Nem tudom, hogy van a csaszarosoknal...a korhazban ahol en szultem ott 5 napot tartjak okat..de Andi mashol van.A sima szulesnel 3 nap...en vasarnap delben szultem es szerda delben mar otthon voltam.
Vegulis mindegy.....otthon lesznek vasarnap vagy hetfon..az mar lenyegtelen:-)
A sajtos karajt egyszerü elkésziteni kiklaffolom a hust, füszerezem,és két hus közé teszek egy szelet sajtot jol összenyomkodom a széleit lisztbe, tojásba, és prézlibe forgatom, megsütöm.
A töltött fasirt. Megkészitem a hust mintha rendes fasirtat készitenék kalács sütö tepsibe rakom felét 4-5 fött tojást egybe rárakok hosszába és beboritom a többi hussal.Tetejét felvert tojással megkenem és a sütöbe megsütöm.
Köszönjük a híreket:)
Húsvétra,gondolom haza is engedik őket...
Sziasztok
Andiek jol vannak....nem kap mar fajdalomcsillapitot igy gondolom nem kellemesek a fajasok:-(.
Tejcsije beindult meg a tegnap....az apuka szerint szepen szopizik.
Mondjuk Agival se volt gondja:-)
Sziasztok!
A töltött tojást én is hasonlóképpen csinálom,ahogy lentebb a csajok leírták.De ha utánanézel a neten,biztos lehet más variációkat is találni.Én is találtam a napokban egy jópofa töltött tojás-tálat,mindjárt meg is keresem.
Na,meg is van: [link]
(Remélem,ez nem számít reklámnak:)
A Havas háztetőre is rákerestem,hogy hátha találok egy képet róla,találtam is.Nagyon jópofa,mutatós süti!Lehet,én is kipróbálom.
Régen itt is divat volt,hogy főtt ételt is visznek babalátogatóba,de mostanában már nem szoktak,esetleg a nagyon közeli rokonok:szülő,nagyszülő,testvér.
Inkább csak babaholmikat szoktak vinni,ruhát,játékot,pelenkát,ilyesmit.
Sziasztok!
Felenk a toltott tojas: A toltelek tojassargaja fove, majpastetom, fuszer es keves majonez hogy simabb legyen.
Nagyon jol hangzik a menud, erdekelne hogy csinalod a sajtos karajt es a toltott fasirtot.
Leirod legyszi?
Sziasztok
Andirol nem tudok semmit..esetleg ha Bombi mond valamit a ferjemnek.Nem akarom oket zavarni telefonnal...gondolom van eleg baja most.
Toltott tojast...en a megszokott tolteleket csinalom altalaban..tojassargaja kemenyen, mustar, majpastetom,(hazi vagy uzleti) fuszerek, petrelyzselyem.Habar mellozom mostanaban a majonezet hiszen nyers tojasbol van...
Közben kigondoltam a husvéti menünket.Husleves, töltelékes káposzta, sajtos karaj, majonézes krumpli, töltött tojás, és töltött fasirt.
Ti, hogy szoktátok a töltött tojást milyen töltelékkel?
Itt nálunk mindent visznek-viszünk sütit, ruhákat, italt, virágot.Itt ez a divat.Etéden még ételt is, itt szerencsére kiment divatból a kaja.
A háztetöt torta helyett viszem, mert nagyon szép tortának is elmegy.
Tészta.
50 dkg liszt, 7 dkg zsir, 20 dkg porcukor (én nem porcukrot tettem), 2 drb tojás, 1 kk.szódapor, 4-5 kanál tej, 1 kanál olvasztott méz.
A tojást, a porcukrot, a zsirt, a mézet habosra kavarjuk, hozzáadjuk a szodaport és a lisztet.
A tésztát megfelezzük egyik felébe kakaot teszünk, és 12 rudat sütünk.Ezeket a tepsi hátára szoktam tenni és ott csinálom a rudakat, hogy egyformák legyenek, olyan hosszuak kell legyenek mint a tepsi.A fehér tésztából két lapot sütünk, és melegen hosszába három felé vágjuk.
Krém.
3 csomag vaniliás pudingot 7 dcl tejben megfözzük, 1 drb. vajat (én margarinnal csináltam), 20 dkg porcukorral göz felett simára kavarjuk ,mikor kihült a pudinggal összevegyitjük.
Összerakás.
2 háztetö lessz belöle.
1 lap-krém-3 rúd-krém-2 rud-krém-1 rúd
A két lappal háztetö formába megboritsuk.Tetejére kakaomázat öntünk és megszorjuk kokusz reszelékkel.Ugy néz ki mint egy téli , havas háztetö.Nagyon mutatos nehézkesnek tünik de nem nehéz.
Ezt a "Háztető"-t nem ismerem,ha lesz időd,írd majd le,légyszi.
Én még valami diósra gondoltam,mert dióm van bőven.Még Karácsony előtt vett Jancsi a piacon vagy 3 kilót egy öreg nénitől.Szinte féláron adta,csak vigye el az egészet.
A babalátógatóba szerintem nagyon jó ötlet,hogy sütit viszel.Nekem is hoztak annak idején a barátnőim,mikor jöttek,és annyira örültem neki,mert finom házi süti volt,nekem meg akkor nem volt sem energiám,sem időm sütni,csak boltit ettünk.Jobban örültem,mint a ruhácskáknak:)
Én is így érzek,elvégre már olyan hosszú ideje "beszélgetünk" itt a Hoxán,végigkísértük az egész terhességét...úgy tűnik,mintha régi jó ismerősök lennénk:)
A kókuszkocka nekem is eszembe jutott,csak nálunk nemrég,a Janka szülinapján is az volt,azért vetettem el.Most valami kókuszgolyóval "szemezek",vagy házi Raffaelló-golyóval,csak ebbe az utóbbiba elég drága a tejpor.Egyszer valaki kiszámolta,hogy mire mindent beleteszel,majdnem annyiba kerül mint a bolti.