Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyukák Erdélyből fórum

Anyukák Erdélyből (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
3012. gabilive (válaszként erre: 3011. - B088f4f736)
2010. máj. 4. 21:04

Janka is most fürdik...az apjával.Én meg várom,hogy befejezzék a pancsolást:)

Én is csak onnan tudtam meg a névnapokat,hogy benéztem az iwiw-re,ott meg kiírja az ismerősök születés- és névnapját.

Melyik csatornán van ez a műsor?

Na,megyek,mert már hívnak a fürdőszobából:)

2010. máj. 4. 20:55

Na, közben eltűntem, mert hazajött Endre és kiruccantunk egyet a két gyerekkel. Most meg hulla vagyok, mire mindkettőt megfürösztöttem, megetettem, ágyba tettem semmire sem maradt erőm.

A két Mónikának boldog névnapot akkor, lehet nem is tudják, hogy ma névnapjuk van, én pl. mindig megfeledkezem az enyémről :).

Már rég kérdezni akartam, Gabi, csak mindig közbejött valami: az egyik csatornán szokott menni délutánonként egy "dizájneres-varrós" műsor, egész érdekes, te szoktad követni? Szerintem neked ez még érdekesebb, mint az ilyen amatőröknek, mint én.

3010. gabilive
2010. máj. 4. 16:31

Most jöttem rá,hogy a Mónikáinknak névnapjuk van:)

Imoncsinak és Málnásimónikának is nagyon boldog névnapot!!!

2010. máj. 4. 15:39
Hajajjj, én már várom a "feloldozást", hogy végre fürödhessek egy jót, addig marad a tusolás :)
3008. gabilive (válaszként erre: 3004. - B088f4f736)
2010. máj. 4. 15:30
Abszolut így vagyok vele!Én szeretem,ha megfoghatom a könyvet,bevihetem magammal a kádba vagy az ágyba:).
3007. gabilive (válaszként erre: 3005. - B088f4f736)
2010. máj. 4. 15:28

Bizony-bizony:( Ez benne a szomorú...azt gondolnám,hogy 1 évnyi fórumozás és naplóolvasás után már ismer annyira,hogy nem képzeli rólam,hogy szándékosan bántani akarom.Hát tévedtem:(

Itt a fórumon is írtam már többször arról,hogy mennyire rosszul esik,hogy anyám nem vállalja éjszakára Jankát.Ezért nem is értem,miért értette ennyire félre!Hogy jutott arra a következtetésre,hogy nekem az ő szórakozása fáj???

3006. gabilive (válaszként erre: 3003. - B088f4f736)
2010. máj. 4. 15:23

Később már megbántam,hogy töröltem,de akkor ez tűnt a legjobb megoldásnak,mert azt hittem,priviben sikerül tisztázzuk,hogy teljesen fordítva értelmezte a dolgot.De sajnos nincs kivel tisztázni.Mindegy...

Így van,Robi még olyan pici,hogy neki még "joga" van annyiszor ébredni,ahányszor akar:)

2010. máj. 4. 15:18
Jééé, én most már sejtem kivel volt a félreértés, hogy olvasgatom a naplókat...ne már, lányok :(((
3004. b088f4f736 (válaszként erre: 3002. - Gabilive)
2010. máj. 4. 15:14

Biztosan sokan olvassák :) Egyébként az interneten is megtalálható online formában, de angolul van. Amúgy nekem meg nem lenne türelmem úgy végigolvasni, még soha nem olvastam ki egy könyvet on-line. Szerintem egy könyv úgy az igazi, ha megfoghatod, olvasgathatod, leheveredhetsz vele az ágyra, kávézgathatsz mellette..

Antikváriumokban nagy az esélyed hogy megtaláld, rengeteg példány szokott lenni belőle.

3003. b088f4f736 (válaszként erre: 3001. - Gabilive)
2010. máj. 4. 15:09

Akkor jó sűrűn irkálhatnánk a priviket egymásnak :)

Igen, olvastam a naplódat, láttam, hogy valami félreértés történt, biztos vagyok benne, hogy nem rosszindulatból írtad, amit írtál (az eredeti bejegyzést én nem olvastam, addigra már törölted), remélem sikerül mégiscsak tisztázni a dolgokat...

Robi azért nem mindig olyan jó alvó, de ott kivételesen szerencsénk volt, szerintem a sok levegőztetés volt az oka. Igaz, annyira nem kell panaszkodnom egyelőre, mert itthon is 2x-3x költ általában éjszaka, enni, s elvégre még olyan pici baba :)

3002. gabilive
2010. máj. 4. 15:00
Ja,képzeld,már hetek óta a Forsyte Saga-t keresem a könyvtárban,de soha nem találom bent!
3001. gabilive (válaszként erre: 3000. - B088f4f736)
2010. máj. 4. 14:55

Na,ne már!!!

Én még itt vagyok,bár ha csak ketten beszélgetünk,azt megtehetjük priviben is.Málnásimónika hova tűnt?

Tegnap nekem is elment egy kicsit a kedvem a hoxázástól,de aludtam rá egyet,és nem hagyom,hogy 1 ember elvegye a kedvem.

Láttam ám,milyen jó kis hétvégétek volt!:) (Csak nehogy te is félreértsd!) Szép hely ez a Szováta!

Én is épp a múlt héten nézegettem,hogy hova menjünk nyáron nyaralni.Valami hasonló helyet képzelnék el,ahol kiszolgálnak,meg ahol a gyereknek is lehet programot találni.

De hogy ti milyen mázlisták vagytok,hogy Robi is jó alvó baba!:) Azon röhögtünk Jancsival az este,hogy minket Jankával kizavartak volna a szállodából,mert 1 hónapos korában még végigüvöltözte az éjszakát,hiába ringattam,meg csináltam akármit!:)

Azért én is mázlista vagyok,hiszen van egy gyönyörű,okos,egészséges lányom!Igaz,hogy egy kicsit rossz alvó,de hát istenem...én is az vagyok:)))

2010. máj. 4. 11:52

3000. hozzászólás: Itt a vége, fuss el véle! Mivel látom, hogy nagyon megcsappantunk, mindenki elfoglalt, egyesek eltűntek, haldoklik a fórum....., úgy gondoltam megkegyelmezek neki, véget vetek a szenvedésének :(

Azért jó volt itt cseverészni :)

2010. máj. 3. 18:47

Sziasztok. El voltam tűnve egy időre, mert elutaztunk, ma pedig annyi dolgom volt, hogy nem láttam ki a fejemből. Nem volt nagy mozgás errefele...

Na, beleolvasgatok a naplókba, lássam ki mit csinált :)

2998. gabilive
2010. ápr. 30. 07:23

Sziasztok!

Látom,nagyon "alszik" a fórum...Ilyen kellemes időben meg is értem.

Én is szívesebben vagyok kint,mint gép előtt,csak este ülök ide,vagy ilyenkor reggel,pár percre.

Bár mostanában az internetünk is rossz volt,munkám meg sok,azért voltam keveset.

Remélem,jól vagytok!Hétvégére a kirándulóknak jó időt és jó szórakozást kívánok!

2010. ápr. 28. 10:30
Sziasztok, én is vagyok néha-néha, de most, hogy ennyire szép az idő, inkább kint vagyunk a levegőn, kevesebbet a gép előtt. A hétvégén biztosan nem leszek, mert megyünk kirándulni.
2996. gabilive (válaszként erre: 2995. - Malnasimonika)
2010. ápr. 27. 22:23

Sziasztok!

Nekem elég sok munkám van a hétre.Néha benézek,de nincs túl sok időm,hogy írjak is.Ráadásul az internetünk is vacakol,ma is csak percekre adták meg.De jövök,amint tudok.Jövő héten már biztos lazább hetem lesz,na meg a hétvégén is több időm lesz.

2010. ápr. 27. 21:23
Sziasztok lányok mi van veletek ugy eltüntetek? Mi a hétvégén a barátnöm kislányát kereszteltük, nagyon hamar eltelt a hétvége.Dávidnak és Dórának is még mindig folyik az orra de jol vannak.Ti hogy vagytok?
2994. b088f4f736 (válaszként erre: 2993. - Gabilive)
2010. ápr. 23. 17:33

Igen, rájöttem :)

Igen, akkoriban pl. a mi utcánkban összesen volt vagy 2-3 autó, úgyhogy játszodhattunk akár az út közepén is, ha úgy volt kedvünk, nem kellett izgulni, hogy elütnek. Most pedig, ha kimegyünk sétálni, állandóan izgulnom kell, hogy Ági ne engedje el a kezem, ne szaladjon el mellőlem, annyi az autó mindenfele. És ez csak egy dolog, ami változott...

2993. gabilive (válaszként erre: 2992. - B088f4f736)
2010. ápr. 22. 15:03

Régebben olvasgattam itt a Hoxán egy arab világról szóló fórumot(csak úgy "titokban"),ott sok érdekességet írtak.Olyan magyar nők,akiknek arab a férjük,többek között Inas is.Csak aztán elkezdődött a mocskolódás és nem olvastam tovább.Ezért változtatott Inas is nevet,tudod ő volt régebben Virág.

Mi is tipikus "kulcsos gyerekek" voltunk.Amíg a szüleim dolgoztak,mi a többi utcabeli gyerekkel együtt az utcán játszottunk.Néha ránk nézett egy -egy otthon lévő nagymama,de egész nap kint voltunk,főleg a nyári vakációban.Mégsem lett belőlünk csavargó vagy bűnöző,sem drogos vagy alkoholista,sőt még csak nem is dohányzunk.

De azért akkor más világ volt.Ma már nem biztos,hogy ezt meg lehetne engedni,talán még falun...

2010. ápr. 22. 10:22

Valószínű, hogy ezek a dolgok szélsőséges esetek, legalábbis nagyon remélem. Feltételezem, hogy az anyai/apai ösztön mindehol a Földön hasonló...

Ami a csadort, fátylat stb. illeti, nem igazán tudnék véleményt nyilvánítani, de lehet, hogy ők nem érzik olyan dolognak, ami ellen lázadni kellene, hiszen egyféle "hagyományos" viselet ez náluk. Legalábbis a többsége, az idősebb generáció nem érzi annak... Fogalmam sincs, ez csak egy vélemény, én nem látok bele az ő világukba, hiszen még mindig nagyon zárt közösséget képeznek ők számunkra. Apropó, erről Inas_ többet tudna valószínűleg írni.

Mónika, én is csak most érzem át, mennyire nehéz "elengedni" a gyerekeket. Annakidején, amikor kirándulni vagy buliba mentem, csak nevettem anyám aggodalmain, nem értettem sehogy sem miért félt ennyire, hiszen "felnőtt" lány vagyok már. Most már kezdem én is érteni :)

Az érdekes viszont az, hogy én úgy érzem, mi szabadabbak voltunk, simán eljátszodtam pl. kint az udvaron más gyerekekkel napestig, anélkül, hogy anyám kint ült volna vagy minden percemet felvigyázta volna. Még ha szerette volna, sem lett volna rá lehetősége, mert dolgozott s ezer más dolga volt.

Na, ez jó hosszú bejegyzés volt.

2991. gabilive
2010. ápr. 22. 09:55

Málnásimónika,olvasom,hogy tanulgatod "elengedni" Dávidot.

Bizony nehéz dolog ez!Emlékszem,régen,mikor dolgozni jártam,volt egy kolléganőm,aki egyszer azon vacillált,hogy az 5 éves lányát elengedje-e az óvodával a tengerre 1 hétre nyaralni.Végül nem engedte,és én csodálkoztam,és nem értettem,hogy miért fosztja meg a gyermeket ilyen élményektől,hiszen valószínűleg nagyon vigyázni fognak rá.

Na,mostmár megértem!!!:)

Szerintem 5 évesen én sem engedném el olyan messze,olyan sok időre,idegenekkel.

2990. gabilive (válaszként erre: 2989. - B088f4f736)
2010. ápr. 22. 09:48

Igen,szörnyű dolgok ezek,és nekem is ez jutott eszembe,hogy nálunk is történnek hasonló borzalmak.Egyébként az arab nők-akik meg vannak elégedve a sorsukkal-is ezzel szoktak példálózni.A különbség csak annyi,hogy náluk mindezt legálisan,büntetés nélkül teszik,legalábbis a könyv szerint.Sőt még meg is dícsérik érte az apákat,hogy milyen példásan megbüntette a lányát!

Azért én remélem,hogy ott is csak szélsőséges esetekben történnek ilyenek,a vallási fanatikusoknál.És remélem,hogy manapság már egyre ritkábban.

Viszont a csador,a fátyol,a poligámia és a nők elnyomása ma is teljesen létező dolog,és engem az akaszt ki,hogy miért nem tesznek ellene semmit?!Dehát gondolom azért,mert a többség elfogadja ezt az életmódot,sőt egyet is ért vele,mert talán számukra ez "kényelmesebb".Nekem ez derült ki a könyvből is.

2010. ápr. 21. 12:47
Gabi, a könnyvel kapcsolatban, amit olvastál...nemrég olvastam az egyik újságban, hogy Törökországban egy apa élve temette el a 14 éves lányát, mert flörtölt egy sráccal. Segített neki ebben a lány nagyapja is. Két éjszaka rémálmaim voltak ezután :( Egyszerűen hihetetlen számunkra, hogy ilyesmi megtörténhet. S most nemcsak az arab világra gondolok, hiszen van ilyesmi sajnos a "civilizált" Európában is (lásd a 2 éve hatalmas felhördülést okozó német "apát", aki a saját lányát zárta pincébe évekre s gyerekeik is születtek...)
2988. b088f4f736 (válaszként erre: 2987. - Gabilive)
2010. ápr. 21. 12:42

Elhiszem, mindent megtennénk ezekért az aprócskákért :)

Végre, kimehettünk levegőzni! Másfél órát voltunk ma kinn, nagyon jól esett. Főleg, hogy az éjjel elég rosszul aludtam, sokat görcsölt Robi pocija :( Most éppen kávézom, muszáj meginnom kivételesen még egy kávét, aztán az éjjel lehet pont ez bosszulja meg majd újra magát...

2987. gabilive
2010. ápr. 21. 11:32
Azért azt hozzáteszem,hogy ezt az egészet-a szülést és ami utána következett-minden nehézség és kín ellenére 100-szor is újracsinálnám Jankáért!:)
2986. gabilive
2010. ápr. 21. 11:29

Nekem is mindenki mondta,hogy fagyasszam le a tejet,mert milyen jó lesz az később!De valahogy én is idegenkedtem tőle,pedig minimum 1 litert minden nap a lefolyóba öntöttem.Nem tudtam elképzelni,hogy ha most ilyen rengeteg tejem van,akkor ne lenne elég addig,amíg szükség van rá.És igazam is lett,hiszem majdnem 2,5 éves koráig szoptattam Jankát.

A mellgyulladásom is valószínű a sok tej miatt volt.Hiába szoptattam igény szerint és hiába fejtem le a felesleget,mégis elzáródtak a tejcsatornák.Hááát...az ellenségemnek sem kívánom azt a fájdalmat!Ha csak a hálóing hozzáért,már folytak a könnyeim,és így kellett szoptassak és méginkább fejjem,hogy nehogy orvoshoz kerüljek vele.

2985. b088f4f736 (válaszként erre: 2983. - Malnasimonika)
2010. ápr. 21. 08:30
:) Az az érzésem, én sem fogok fagyasztgatni...
2984. malnasimonika (válaszként erre: 2978. - Gabilive)
2010. ápr. 20. 14:44
Köszi szépen elvittem Dórát dokihoz nics nagy baj a torka nem piros csak hülés, homeopátiás gyogyszert irt fel.Dávidnak is azt adom azonkivül mézet citrommal, de a kisasszony nem hajlandó meginni.
2983. malnasimonika (válaszként erre: 2980. - B088f4f736)
2010. ápr. 20. 14:41
Én nagyon szorgalmasan fagyasztottam el a tejcsit de Dávidot sikerült 11 honapig szoptatni, az elsö krumlipürét a fagyasztott tejcsiböl készitettem de mikor melegitettem fel annyira büdös volt, hogy az egészet kidobtam.Nekem is mindig az volt az eszembe, hogy biztos nem elég steril, ezért a fagyaztót kiüritettem.
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook