Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyatej mizéria fórum

Anyatej mizéria (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Anyatej mizéria

1 2 3 4 5 6
102. kozmami (válaszként erre: 89. - Tothdiana)
2011. szept. 19. 23:09

Ez a kedvencem! Mikor kezditek a megértéssel, hogy hát persze, hogy nem mindenkinek sikerül, DE....és itt jön az észosztás, és kiderül, mégiscsak egy nyomorult hülye vagyok, mert nem tettem meg mindent!

Most várom a második babámat, most is úgy indulok neki, hogy őt szoptatni fogom, de hogy akkora lekiismereti problémát nem fogok csinálni belőle, ha mégsem sikerül, az biztos!

Inkább egy tápszeres, kiegyensúlyozott, egészséges baba, mint egy éheztetett, lesoványodott. Sokáig azért volt lekiismikém, mert nem ment a szopizás, most már inkább azért van, ha eszembe is jut, mert hagytam egy hónapig éhezni, mert MINDENT bevetettem, amit csak lehetett és amit tanácsoltak! Mindent, csak tápszerhez nem nyúltam! Én hülye!

101. kingi7
2011. szept. 19. 22:11
Sterilizálás... a gyereket milyen időközönként sterilizáljátok? No meg magatokat, ruháját, ágyát, a szobát a teraszt? :)
100. fildus
2011. szept. 19. 21:58

Az első kislányomat nem tudtam én se szoptatni egyéb okok miatt. Sokáig bántott a dolog, de szépen lassan elfogadtam a dolgot, hogy tápszeres baba.

Most a másodikkal szerencsém volt, már ott a szülőszobán szopizott, mai napig ( 4hós) csak anyatejet kap.

A mai tápszerek már olyan fejlettek, hogy minden meg van benne, ami egy babának kell. Ne legyen lelkiismeret furdalásod, majd a következő babádnál sikerül!

99. sysy66
2011. szept. 19. 21:44
SZIA, ÉN IS IGY VOLTAM A MAI NAPIG NEM TUDTAM HOGY MIÉRT ÉS SOSE TUDOM MEG. MI HOZATTUK A TEJET A TEJÁLLOMÁSROL HÁROM HONAPIG. AZOTA MÁR 7 HONAPOS 75 CM ÉS 9 ÉS FÉL KILO. NAGYON SZÉPEN FEJLODIK. DE ENGEM IS BÁNT MÁR CSAK AZÉRT IS MERT HA MÉGEGSZER TEHERBE ESNÉK EZEN AGYALNÉK HOGY VAJON SIKERULNE E? FEL A FEJJEL NE LÉGY SZOMORU:)
2011. szept. 19. 21:34

Szia!

Te nem tehetsz arról,hogy nem volt tejed és ezért ne is hibáztasd magad!A kislányod egészséges és ez a legfontosabb!Nekem is csak a 6.napon indult be a tejem,addig a kisfiam több mint 500gr-ot fogyott,haza sem akartak engedni a kórházból..sajnos itthon sem lett valami jó,hiába a teák meg stb.,alig 3 hónapig szopizott,a híg,átlátszó tejem (láttam másét,sárga színű,zsír ült ki a tetején,nekem víz),állandóan sírt,tápszert is kellett adni neki.

De volt két szobatársam,akiknek volt tejük,de nem voltak hajlandóak szoptatni,3 nap után gyerek nélkül kisétáltak a kórházból..

Szóval te biztos mindent megtettél,de azért,mert most "divat" a szoptatás,ne hibáztasd magad,hogy ebből kimaradtál!

97. Progcic (válaszként erre: 1. - Anya11)
2011. szept. 19. 21:24

Gyönyörű a cikked, megsirattál! :(

Nekem 16 hónapos lesz a kisfiam, és - bár már egyre kevesebbet, de még mindig - cicizik.

Megható nagyon számomra, hogy ennyire szíveden viseled ezt a dolgot, de tényleg hidd el, NEM VAGY ETTŐL ROSSZ ANYA, SŐT!!!

Én több olyat is ismerek, akinek lett volna teje, szoptathatott volna, de nem tette...kényelemből, mert a tápit bárki odaadhatja a gyereknek...szóval ez más kategória... :(

Egyébként megértelek, mert én sokáig azért küzdöttem ilyen önmarcangolással, mert császárral szültem...

Szeretettel ölellek!

96. camillavica (válaszként erre: 87. - Tothdiana)
2011. szept. 19. 20:40
Szia! Én például több segítséget is kértem, és egy szoptatási tanácsadó sem tudott segíteni... beszedtem több doboz Moremilk-et, megittam tonna laktoherbet, óránként tettem mellre a kisfiamat, de semmi... és mindeközben a mellemben összecsomósodtak a tejmirigyek annyi van belőlük, de mind üres volt!!! Egyszerűen genetikailag így alakult, én sem szoptattam a kicsikémet.. A szülés utáni depresszión is túlestem/nagyrészt emiatt/, de attól még hiszem, jó anya vagyok. Én is tápszeren nőttem fel, és semmi bajom nem lett. Sokan mondják a tápszeres babák betegesek lesznek, gyenge lesz az immunrendszerük.. hát nem hiszem! Kisfiam még sosem volt beteg, az oltásoktól sem lett semmi baja, most hogy a foga jön, 1x volt lázas!!!11 hónapos lesz. Kinőtte a koraszülöttségét nagyon hamar, 2 hónapos kora óta átalussza az éjszakát, teljesen egészséges! Szóval azt javaslom mindenkinek: ha nem megy, nem kell erőltetni! Utána csak a lelkiismeret furdalás marad... és saját magunkon kívül, ne hallgassunk senkire!!!!!!!!!!!!!!!!!!
95. Ildenc
2011. szept. 19. 16:48

Szia!

Nekem most a 2. kisbabámmal csak 5 hónapig volt tejem és nekem is lelkiismeret furdalást okozott.

Sajnos elapadt.

:(

Megértelek!

94. Titánia83 (válaszként erre: 89. - Tothdiana)
2011. szept. 19. 16:03

Szerintem sem szabad általánosítani, meg tényleg még az lll-től sem vallja mindenki, hogy minden nő tud szoptatni.

Viszont, az is igaz, hogy sokszor a negatív történetek is befolyásolják az anyukákat abban, hogy talán elkönyvelik magukat is úgy, hogy ha nem indul be eddig a tejem, akkor már nem is fog. És feladják. Néha csak egy kicsit kell tovább küzdeni, és néha tényleg fel kell adni, mert esélytelen. Ezt az anyának ösztönből kell éreznie, és nem egóból. Vagy sajna orvosilag megerősítődik, és akkor nincs mese.

Húgom sógornője az én példaképen, 6 hétig küzdött, és meg lett az eredmény. Tehát ha úgy adódik, hat hétig én is fogok küzdeni, mert nekem ő a példa, hogy addig még van remény. (Kivéve ha genetikai, vagy hormon problémám lesz.)

Mondjuk másik érdekes példa, hogy xy ismerős megcsináltatta a mellét, és féltette a szilikon cicijét, így még a kórházban leállíttatta a tejcsit. Őt sem szabad elítélni. De azé a babácskát sajnálom, hogy nem kapott tejcsit. Viszont egészséges baba, és azóta már van két testvére is.

Amúgy viszont arra figyelni kell, hogy a RR torna lehet nem pont szülés után a legideálisabb. Én azt hallottam, hogy sokaknak elapadt a tejük a nem túl lájtos tornától. Na de hát kinek mi a fontos...

93. Pen80 (válaszként erre: 89. - Tothdiana)
2011. szept. 19. 15:59

Szakember? Többet tudtam, mint az LLL-es szakértők. Beszélni én is tudok, az nekem is jól megy.

Miért nem értitek meg, miért nem látjátok a valóságot? Miért kell ezzel a demagóg dumával jönni állandóan?

A fórumnak nem ez volt a témája, a kérdése. Nem kért senki szoptatási tanácsot. Főleg nem azoktól, akiknek ezek az anyák nagyrészt köszönhetik, hogy lelkileg ilyen állapotba kerülnek.

92. Cippora (válaszként erre: 90. - Titánia83)
2011. szept. 19. 15:56
Ezzel az eggyel sose volt gondom,pedig rémisztgettek,hogy majd terhesség alatt elromlanak,de még akkor sem :)
91. Titánia83 (válaszként erre: 85. - Anyucika3)
2011. szept. 19. 15:55

Igen, azt mondják az a leghatásosabb gyógymód egy császár után, ha nem hagyod el magadat.

Jaj, nekem a Férjem szerencsére nagyon profi a takarításban. Sokszor együtt vágjuk rendbe a lakást. Most nem fogom sajnálni, hogy kicsit rá leszek utalva. Én minden segítséget hálásan fogok fogadni, a beszólókat meg elküldöm.

A gyermekágy is olyan, mint a szoptatás. Ki hogy kezeli. Van, aki együtt pihen a babával, más meg, mint te, bármit véghez visz.

Én még most úgy gondolom, hogy az elején szeretnék vele sokat pihengetni. Aztán meg jól megtanuljuk a kendő használatát, és mi is megváltjuk a világot. :D

90. Titánia83 (válaszként erre: 80. - Cippora)
2011. szept. 19. 15:51
Ha nincs szuvas fogad, akkor nem gáz. Fogdoki mondta, hogy a szuvas fogakért felelős bacik így átjutnak. Mázlista vagy, hogy ennyi idősen jók a fogaid. :D
89. tothdiana (válaszként erre: 88. - Pen80)
2011. szept. 19. 15:46
Tudom, hogy sokan mérgesek azért, és arra, aki ezt mondja: bárki tud szoptatni. Valójában csak azért, mert nekik, és talán neked sem sikerült. De nagy valószínűséggel nem a te hibád, hogy így alakult. Nagyon sok kismama van a környezetemben, aki inkább hisz az anyukájának, rokonnak, a falu pletykafészkének, mint egy szakembernek. Mert a régi rossz gyakorlat erősebb a helyes információnál. Az első babánál meg az ember annyira bizonytalan, hogy bárkinek bármit elhisz. Ezért kell a korrekt info mellett a megfelelő támogatás is a család részéről. Ha velük is meg kell küzdeni, az nagyon nehéz. De olyan ismerősöm is van, aki folyton veszekszik az anyjával, mert nem hajlandó tápszerezni a babáját. Becsülöm őt, mert kitartó a család mindennemű rosszallása mellett. És még mindig szoptat. És kitartok amellett, hogy sokkal többen tudnának szoptatni, mint hiszik. Csak ehhez kitartás is kell, mert a babamagazinok és egyéb könyvek ellenére a szoptatás nem mindig örömforrás, ha probléma van. Amennyiben a problémákat orvosolni tudjuk, a szoptatás tényleg csodálatos dolog. De az eredeti témára visszatérve: nem az egyetlen ismérve a jó anyának.
88. Pen80 (válaszként erre: 87. - Tothdiana)
2011. szept. 19. 15:37

Érdekes, nekem ők sem segítettek.

A szinte mindenki tud szoptatni-szöveget meg jó lenne már elfelejteni.

2011. szept. 19. 15:33

Szia!

Ne aggódj emiatt, egy anya nem attól jó anya, ha szoptat. Millió más tényező is van, ami miatt a legjobb lehetsz. Ölelni és szeretni kell a picit, nem a szoptatás az egyetlen kritériuma a jó anyaságnak. Ezt fogadd el. Amíg gyötröd magad, addig a kisbabád is érezni fogja ezt.

Másik dolog: szinte mindenki tud szoptatni, ha megkapja a helyes és korrekt információkat és a kellő bíztatást. A "nincs tejem" problémára a legjobb megoldás: minél gyakrabb szoptatás, akár óránként is. És megindul. Mert a szopizás által kiváltott inger termeli a tejet (prolaktin nevű hormon). És a legfontosabb: bárkinek bármilyen problémája van (akár a legapróbb, leghülyébb probléma) szoptatással kapcsolatban, hívjon fel szoptatási tanácsadót. Ingyenes telefonos segítség: elérhetőségek: www.lll.hu, www.ibclc.hu

Itt nem csak tanácsadók elérhetőségeit kapjátok meg, hanem nagyon hasznos, helyes információkat is.

Én a 18 hónapos kislányomat még mindig szoptatom (a kis pocaklakó sem zavarja őt), pedig az első fél évben szinte az összes szoptatási problémával találkoztam (nincs tejem, fél évis sebes, véres, szétrepedt mellbimbó, 3-4 mellgyulladás, szopási sztrájk, érgörcs, stb.) Mindent megoldottam, mert szoptatni akartam, és szakembert kérdeztem. Nem tudott nekem segíteni sem a nőgyógyászom, sem a védőnő, sem a gyerekorvos, sem a szomszéd, sem rokon (aki rutinos szoptató), stb. Senki. CSak a szoptatási tanácsadó. Életem végéig hálás leszek neki, nekik, mert segítettek. Testileg, lelkileg.

Ha nem tudod feldolgozni, hívj fel egyet!

És lépj túl ezen! nagyon jó anya lehetsz.

Üdv.

86. Pen80 (válaszként erre: 85. - Anyucika3)
2011. szept. 19. 15:33

:))

Nekem tudnak. Nekem mindegy, csak valaki csinálja meg :))

85. anyucika3 (válaszként erre: 81. - Pen80)
2011. szept. 19. 15:30

Az az igazság,hogy ezügyben nekem nem tudnak a kedvemre tenni;)Nem is szeretem ha a férjem a konyhában lábatlankodik,vagy takarítani akar segíteni.Úgyis utána csinálok mindent.Nem volt sosem rendetlenség,de akkor is azzal kezdtem,hogy elaludt a baba,én meg portörlés,porszívózás,felmosás az egész lakásba,konyhatakarítás:-)))))Közbe főzés.

Én nem bírok a seggemen maradni sosem.A harmadik babánál nem is volt gond,mert jól éreztem maga,de a középsőnél szövődmények lettek a császár után,azt hittem majd egy évig,hogy meg sem maradok.Talán pont az állandó nemnyughatomságom tartott életben:D

84. Cippora (válaszként erre: 82. - Pen80)
2011. szept. 19. 15:30
Szimbiózis,így van!Tökéletes megfogalmazás :)
83. Cippora (válaszként erre: 77. - Pen80)
2011. szept. 19. 15:28

Mélységesen egyetértek.Tudod anyukámnak rengeteg teje volt,meg jó pár mellgyulladása is.Napi 1 litert fejt le amellett hogy szoptatott.Ő sem akarta elhinni,hogy nekem nincs,hogy pár hét alatt egyszerűen elapadt,aztán látta,és beismerte.

Nagyon rosszul esik nekem is a mai napig,amikor azzal jönnek,hogy biztos nem próbáltam meg mindent.Nem a fittyfenét,csak nem verem nagydobra,azt hogy egy selejtnek éreztem magam emiatt,mert nem akartam magam támadásnak kitenni.A "minden nő tud szoptatni csak akarni kell" típusu megmondókkal meg hagy ne mondjam mit csinálnék.

82. Pen80 (válaszként erre: 80. - Cippora)
2011. szept. 19. 15:25
Ezzel azért értek egyet, mert amúgy is gyakorlatilag szimbiózisban élek a babával. Amit én elkapok, elkapja ő is és fordítva. Ha lenyaltam a cumiját, ha nem.
81. Pen80 (válaszként erre: 76. - Anyucika3)
2011. szept. 19. 15:24

Jesszus! :)

Én most várom a másodikat, de nekem rend legyen, amikor hazajövünk, én ugyan nem állok neki takarítani :))

80. Cippora (válaszként erre: 72. - Titánia83)
2011. szept. 19. 15:24

Én nyaltam már le,mi baja lett tőle?Semmi!Van az a helyzet mikor nincs más.Miért lenne ez baj?Ilyen alapon meg se pusziljam,hiszen a bacik akkor is átjutnak.Nem féltem agyon,vigyázok rá,de csak ésszerű határokon belül.A mai világban,és körülmények között nem lehet sajnos sok egészségtelen dolgot kiszűrni.Az én nyálam semmi ahhoz képest amit összeszedhet egy gyerek ha csak az utcára viszem akkor is!

És nincs szuvas fogam,sem aftám,sem herpeszem,sem semmim,természetesen!

79. Pen80 (válaszként erre: 75. - Anyucika3)
2011. szept. 19. 15:23
A különböző ki-tudja-milyen összetételű kémiai anyagok használata újszülött esetében miért baj? Nekem nem baj, amíg nem én fizetem a következményeit, akár anyagilag, akár más formában. :)
78. anyucika3 (válaszként erre: 77. - Pen80)
2011. szept. 19. 15:23
Így van.
77. Pen80 (válaszként erre: 74. - Anyucika3)
2011. szept. 19. 15:21

Szerintem sem lehet két nőt összehasonlítani. Ezért nem értem, hogy azok, akik szerint az a szoptatási nehézség, amikor egy alkalommal a baba véletlenül 10 ml-vel kevesebbett szopizott, milyen alapon törnek pálcát azok felett, akik tudják, hogy valójában mi a szoptatási nehézség és mindent megpróbálnak, mégsem sikerül nekik.

Az, hogy a fórumindító ilyen lelkiállapotban van, nemcsak a médiának köszönhető, hanem főként azoknak az anyáknak, akik minden empátiát nélkülöznek, és fogalmuk sincs a dolgokról, csak van a nagy szájuk, mert nekik éppen szerencséjük volt és bár 90%-ban semmit nem tettek érte (legalábbis a tizedét sem annak, amit a többiek), nekik sikerült.

76. anyucika3 (válaszként erre: 72. - Titánia83)
2011. szept. 19. 15:20
Ezt jónak mondod,a családom szerint rend,és takarítási mániám van.Szerintem meg csak simán szeretem a rendezett tiszta otthont.És a 2 és 3 babámnál senki segítségem nem volt,pedig császárosok voltak.Takarítással főzéssel,mosással kezdtem,amint hazamentünk a kórházból.
75. anyucika3 (válaszként erre: 70. - Pen80)
2011. szept. 19. 15:17
Biztosan bele.Mivel direkt erre van kifejlesztve.Én sem használtam sosem,de akinek ez szimpatikus,miért lenne baj?
74. anyucika3 (válaszként erre: 68. - Titánia83)
2011. szept. 19. 15:16
Erről van szó,semmi tapasztalat.Sőt,ha van,akkor sem lehet 2 nőt összehasonlítani.Sőt,még egy nőnek sem biztos,hogy minden gyerekkel egyformán van teje.Az élethelyzetek is mások.Ami a könyvekben van az egy dolog,meg más a valóság is.Mindenkinek mások a tapasztalatai.Van akinek könnyen megy,másnak nehezebben,és van akinek sehogyan.Akkor tudomásul kell venni,és nem gyötrődni miatta.Nekem a középső alig 3 hónapig szopizott,a naggyal meg annyi tejem volt,azt sem tudtam hová tegyem,pedig adtam másnak is.Semmit nem csináltam máshogy.Egyszerűen idősebb voltam,más élethelyzetben voltunk.Sok minden befolyásolja ezt,és mindenkire érvényes tanács nincs.Az én szemem nem szúrod,ez egy fórum,csak nem tudod még miről beszélsz.Ennyi:D
73. Titánia83 (válaszként erre: 70. - Pen80)
2011. szept. 19. 15:11
A folyadékról nekem is ez a véleményem. Ki tudja milyen összetevői vannak. Ahogy egyes babaápolási cuccoknak is... Vagyis sajna én tudom, hogy egyes termékekben mik vannak. :S
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook