Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Anyatej mizéria fórum

Anyatej mizéria (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Anyatej mizéria

1 2 3 4 5 6
2011. szept. 19. 09:56
ez is csak egy üzlet azért folyik még a csapból is a téma :) van sok tejed? vegyél mellszívót, tárolópoharat. nem elég a tejed? vegyél homeós bogyót, tejserkentő teát, mellszívót. nincs tejed? vegyél tápszert, cumisüveget, tejitalt, tejpépet. nem ezen múlik hogy milyen ember lesz belőle, ez csak egy kis része egy baba életének. nem ettől lesz depressziós később mert nem tudtad szoptatni, ettől az anyák érzik sz.rul magukat, mert ezt sulykolja a média mindenhonnan
2011. szept. 19. 09:54

Kedves cikk író!

A tápszer nem méreg és nem kell miatta tönkretenni az érzelmi világod mert nem megy a szopiztatás.Nekem van tejem de kell egy kis pótlást adni.Először én is lelkiismeret furdalással adtam neki a tápit.Aztán olvastam valahol hogy ez nem méreg és Amerikában a legtöbb kórház már ezzel indít mert az anyukák nem akarnak szoptatni. (Mondjuk erről meg van a véleményem.Mert akinek van az igenis adja a babának.)A lényeg hogy ők is felnőttek.Az a lényeg hogy a tápszert is ugyanolyan nagy szívvel add neki mintha szoptatnád.Ha az a gondod hogy nincs meg az a testi kontaktus ami a szopizásnál akkor vegyél egy szoptanít készüléket ami a Medelának van.Ez olyan hatást ad mintha szopizna mert a mellbimbódra tudod rakni.

És ne rágd magad ezen.Aki meg ez miatt megszól annak mond meg hogy nem biztos hogy ő 2 éves koráig tudja szoptatni és akkor te is vesd majd a szemére ha 2 hónap után elapad a teje.Mert elő fordúlhat.......

10. helge (válaszként erre: 8. - Kingi7)
2011. szept. 19. 09:51

Amit írtál, jó volt olvasni....valahol megnyugtatott, talán ezzel nekem is könnyebb lesz

Az én picurom 7 hónapos, első 6 hétben tudott szopizni, keveset, mert nem indult be...mire beindult volna, párom itthagyott 2 hetes babával. Utána 1 hónapig fejtem , volt, hogy napi 6-7 órát, sebesre...

Végül megbeszéltem magammal, hogy picuromnak talán nagyobb szüksége van egy jókedvű anyukára, mint arra a napi 30-40 ml tejre, ami végül lejött.

Szomorú, és tudom, nálam lelki okok is közrejátszottak.

Küzdöttem, mindent kipróbáltam ( eü-s vagyok), de be kellett látnom, nem megy.

De itt mászkál mellettem életem értelme, és ez a fontos!!!

9. anyucika3 (válaszként erre: 1. - Anya11)
2011. szept. 19. 09:42

Szerintem ezzel,hogy ekkora problémaként éled meg,hogy nem tudsz tudtál szoptatni,ezzel ártasz legtöbbet magatoknak.Nagyon jó az anyatej,a legtökéletesebb egy kisbaba számára(de szerintem is csak a saját tej,én sem adtam volna másét)szerencsés aki tud szoptatni,de túl van ez mostanság misztifikálva,túl nagy jelentőséget tulajdonítanak a szoptatásnak.Fel van fújva mint a lufi.És igaza van az orvosoknak,sok gyerek nőtt fel már tápszeren,és épek egészségesek.És sok beteg van azok között is,akik sokáig szopiztak.

Verd ki a fejedből,hogy tragédia ez,hogy nem szoptattál!Nálatok így alakult,örülj az egészséges gyerekednek,és ne csinálj magadnak problémát feleslegesen.

2011. szept. 19. 09:34

Csatlakoznék az előttem szólókhoz :)

Való igaz, mindenhol azt sugározzák, szoptass, mindenki képes rá, a nők 98%! Nem is vagy anya, ha nem tudsz szoptatni!

Ne foglalkozz velük :) Nekem most a második gyermekem 6 hetes, ő sem szopik,mint az első, csak 1 hónapig valamennyit.

Sokat vívódtam, stresszeltem rajta...

Ronda dolgot fogok írni, de egy kicsit megnyugtató, aki szoptat elítél érte, de úgy gondolom van benne valami...

Gondolj bele, mennyi szemetet eszünk, vegyszerek, növekedési hormon, E betűk...stb, régen nem volt ilyen, valóban a legjobb táplálék volt! Tovább nem ragozom,már ezért is sokan megköveznek ezért... Én depis voltam az elsőnél, hogy nem megy, pedig súlykolták, olyan nincs...

Hajrá, a lényeg,hogy egészségesek vagytok!

7. gera175 (válaszként erre: 1. - Anya11)
2011. szept. 19. 09:31

Kicsordultak a könnyek a szememből a cikket olvasva!

Sajnálom, és sajnállak, sajnálom magam is. 3 hónapos kisfiamat tudtam szoptatni, de alig-alig. 1 hetes kora óta tápszer van az anyatejjel együtt. Örökös lelkifurdalás, hogy nekem miért nincs annyi mint másnak? Pár napja egy csepp sincs... én meg majd belepusztulok csendben, senkinek el nem mondva, hogy nem tudom táplálni a csemetémet. Mert én is lépten nyomon azt hallom és olvasom, mennyire kell nekik az anyatej.

Néha kegyetlen a sors és a természet: megfogad egy kis élet bennünk, a vérünkkel tápláljuk őt, világra hozzuk. És utána????? Elpusztulna ha nem lenne a tápszer, mert a szervezetünk tovább nem "akarja" a szerepét betölteni!!!!

2011. szept. 19. 09:29

Nagyon sajnálom, azt jobb helyeken elmondják, hogy az anyukák egy icipici százaléka nem tud szoptatni. Genetika, hormon, tejcsatornák... ki tudja.

A doki könnyen beszél. A tápszeres receptekből megy el nyaralni szép helyekre.

Azért az elosztó helyről, védőnőn keresztül érdemes lenne következő babánál megpróbálni egészséges anyától tejcsit szerezni, hiszen nagyon sok anyának áll anyatej a hűtőjében. Másrészről tudod milyen követelmények vannak ahhoz, hogy valaki le tudjon adni tejet ilyen állomásokon? Én konkrétan haragszom arra, aki azt mondta, hogy dohányfüstös tejet kapnál. :S Mert kellenek orvosi leletek, és védőnő tudja igazolni, hogy nem alkesz és dohányos az anya.

Másrészről ne okold magadat. Ettől még nem vagy rossz anya. Talán jobb abban hinni, hogy minden okkal történik. És való igaz, sokan nőttek fel tápszeren. Viszont az, hogy milyen betegségei lesznek vagy sem, azért nagyon sokat az élet folyamán "tesz" az ember. Még mindig meg van a lehetőséged, hogy innentől megkeresed a mai világban lehető legegészségesebb módokat, amivel majd nevelgeted a gyermekedet. Teljesen nem lehet kiszűrni minden káros dolgot. De ki lehet hozni minden helyzetből a legjobbat!

És remélem megkönnyebbült a Lelked, hogy kiírtad magadból ezt a fájó dolgot. Hidd el, nem vagy egyedül, és senkinek nincs joga elítélni Téged.

Gratulálok a gyermekedhez, és jó egészséget kívánok Nektek!

Szia!

Én ugyanígy jártam és teljes mértékben egyetértek veled,én is írhattam volna a cikket!

Ne emészd magad,bár én is ezt tettem, azt hittem nem vagyok jó anya stb..

De hidd el sokkal fontosabb, hogy egy nyugodt,kiegyensúlyozott anyukája legyen a babádnak,és az a közelséget,meghittséget ugyanúgy meg tudod adni neki, miközben üvegből eteted mintha szoptatnád!!

Attól én is féltem, nem lesz e beteges,elhízott,de szerencsére a 13 hónap alatt 3x volt beteg,lázas még sose volt és nem elhízott gyönyörű,egészséges, formás baba.Miközben nagyon sok ismerősöm aki csak szoptat,szoptatott 2 hetente ül az orvosnál a gyerkőcével.

Szia! Először gratulálok a kislányodhoz. Csodás érzés édesanyának lenni.

Sajnos, anno nekem sem indult be teljesen a tej, így amikor haza mentünk a kórházból, már pótlást kapott a fiam. A nagyobbikkal 2 hónapig, míg a kisebbikkel 3 hónapig volt immel-ámmal tejem (50 ml). (Mellékesen jegyzem meg, tönkre is tettem a mellem az állandó fejéssel.) Nálam, még az is probléma volt, hogy engem idegesített a szoptatás (?), pedig mások azt mondták, hogy milyen csodás érzés.

Szerintem ne stresszelj emiatt, pótlással is egészséges lesz a kislányod. Élvezd az anyaság örömeit. Jó egészséget kívánok, és sok boldogságot nektek.

3. 432d0af620 (válaszként erre: 2. - 98ec496afb)
egyetértek. ez nem olyan nagy probléma, Nekem se volt tejem, ilyen hülyeséget meg hogy sírtál cumival a kezedben...ha valamivel, akkor azzal ártasz a gyereknek, hogy ezen stresszeled magad. Ez van, Én lányom is felnőtt a tápszeren, nem lett kövér, nem lett kevésbé anyás, stb...azzal kell törődni, annak kell örülni ami van. Másoknak meg van teje, de nincs kinek adni, na azt képzeld el milyen lehet...
2011. szept. 19. 09:24
Kedves cikkíró! Kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb problémád az életben és az életetekben - azt hiszem, ettől többet kár is mondani.
2011. szept. 19. 09:20
Féléves lett a kislányom.
Lekopogom: egészséges, gyönyörű, vidám, aktív.
Én viszont születése óta nem tudok megnyugodni, őrlődöm, sajnálkozom és sajnálnak.
Biztosan nem vagyok ezzel egyedül.
Utálom, hogy sajnálnak, mert nincs tejem, nem tudtam szoptatni a kis Drágámat a kezdetektől fogva.
Nem tudom anyatejjel táplálni.

Ugrás a teljes írásra: Anyatej mizéria
1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook