Anyajegy eltávolítás (beszélgetés)
Ma már egyértelműen meg lehet mondani, hogy melyik anyajegyet kell eltávolítani és melyiket nem. Ennek módja az, hogy az anyajegyeket - az összeset rögzíteni kell speciális kamerákkal egy adott időpillanatban, majd rizikótól függően fél-egy év múlva újra - és amelyik asszimetrikusan változik, nő, azt kell eltávolítani.
Én megértem, hogy ez a technológia drága, de ne mondjuk azt, hogy nem lehet. Így pontosan lehet követni az anyajegyeket és ez az a módszer, amivel a legkorábbi melanomákat is meg lehet fogni.
HA sima, vagy csak egy picit kiemelkedő anyajegyeim lettek volna akkor eszembe se jutott volna levetetni.
A barna pöttyök nem zavarnak)olyan van még egy pár), de a nagy kiálló +lógósak már igen.
Kedves Elkeseredett,
Az 1-es ponttal egyetértek, viszont, ha valóban igaz, hogy a 2. állítást a bőrgyógyász mondta, akkor az komoly gáz. Egyszerűen nem igaz.
Különben is nehezen hiszem, hogy a "megbolygatás" szót szakember használná.
Egyébként megmondanád, hogy mit értesz megbolygatáson?
Sziasztok!
Segítsetek nekem legyetek szívesek, ha tudtok. 4 hete távolítottak el lézerrel az államról egy festékes anyajegyet. (Gondolom, ha gázos lett volna, a bőrgyógyász nem lézerrel csinálta volna). A sebem nagyon szépen gyógyul, már csak egy halvány rózsaszín folt látszik, viszont a bőröm alatt érzek egy kis csomót az eltávolított anyajegyem helyén. Mi lehet ez? Idővel elmúlik? Volt már másnak is ilyen? Segítségeteket előre is köszönöm.
Tegnap olvastam egy vichy dermablend nevűről,ami kiválóan elfedi az anyajegyeket is.Hallottatok már róla?
Egyben kérdezem dermdoktól,hogy az anyajegyek károsodnak-e,ha minden nap korrektorral fedjük őket?ha már ugye eltávolításuk rizikós...
Abban viszont lécci segítsetek,hogy mivel tudnám az arcomon lévőeket elfedni???sos.
köszi
hát...nem tudom mit csináljak.A bőrgyógyászom,aki több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik,azt javasolja,ne bolygassuk semmiképp az anyajegyeket,két okból sem:
1.Igaz hogy az arc gyorsabban gyógyul,de LEHETETLEN,hogy utána ne maradjon heg,még ha az atyaúristen is végzi a műtétet.
2.Ha ép anyajegyeket megbolygatsz,növeled a bőrrák esélyét.Csak azokat szabad eltávolíttatni,amik rizikósak...mondjuk nekem ilyenek is vannak.
15-én megyek teljes szűrésre,kíváncsi vagyok ott mit mondanak...
OK, látom, két különböző dologról beszélünk.
Korábbi hozzászólásomban az ellen tiltakoztam, amikor egy orvos ennyi anyjaegy eltávolítását javasolja, mint pl. veszélyes anyajegyekét. Erre vontakozott az előző hozzászólásom.
Amiről ti írtok az a kozmetikai célú eltávolítás. Ebben az esetben azt fontoljátok meg, hogy mi lesz kedvezőbb: az eredeti anyajegy, vagy helyette egy heg.
Először érdemes csak egy-kettőt levetetni, megnézni, hogy milyen a bőrötök gyógyhajlama, egyáltalán hogyan néz ki egy heg és ha tetszik, amit láttok, csak után a belemenni a többibe.
Elolvastam mégegyszer a hozzászólásod
Most mivel nem értesz egyett?
az a gond, hogy egyszerre
"aki egyszerre 2, maximum 3 anyajegynél "
vagy az hogy összesen
"még nem láttam olyan pácienst, ahol valóban indokolt lett volna 2-3-nál több anyajegy eltávolítása."
Különben ha jól emlékszem kb. 5 olyan helyen volt amit a melltartópánt vagy a nyaklánc dörzsölt.
Igaz nem azért vetettem le de az ugye szerinted is elfogadható indok? :)
Ugyanmár.
Az esztétikai indok Nálad nem indok?
Sziasztok,
Attól az orvostól (bőrgyógyász vagy sebész), aki egyszerre 2, maximum 3 anyajegynél több eltávolítását vállalja, na onnan gyorsan távozzatok.
Több, mint 15 éves eddigi pályafutásom során még nem láttam olyan pácienst, ahol valóban indokolt lett volna 2-3-nál több anyajegy eltávolítása.
Miért akarod lealapozni az anyajegyet?
Mert ugyebár arcon egy kis barna alapozóval simán le lehet fedni, persze függ a méretőtől és szinétől, de a testen szerintem fölösleges.
Nekem szerencsém volt mert catefériába kaptunk eg.pénztárra pénzt, és abból csináltattam meg
Ja és 2005-ben még nem voltak ilyen horror árak
na jó, persze, biztos kényelmesebb a magánrendelésen megcsináltatni.
Csak gondoltam ez segítség azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak olyan jól.
Sajnos én inkább várakozom kicsit, mert nekem sok a 20 ezer/db. :-((
Az összeset? Miért hányat lehet leszedetni összesen egyszerre?
Akkor én szerencsésebb vagyok, mert elmegyek a sebészetre, ott kapok időpontot a mútétre ( tény, hogy jó pár hét múlva van csak időpont). A mútét napján besétálok, s pont időben be is hivnak. De biztos mindenhol más ezek szerint.
További ajánlott fórumok:
- Anyajegy eltávolítás tapasztalatai
- Anyajegy eltávolítása után mikor tudom folytatni a szokásos teendőimet?
- Anyajegy eltávolítás! Hol?
- Ha anyajegyet szeretnék eltávolíttatni, milyen szakorvoshoz forduljak?
- Anyajegy eltávolítása
- Az anyajegyeket el lehet bármivel távolitani a bőrről, a szikés, lézeres eltávolításon kívül?