Anya, ma fejbe csapott a tanárnéni... (beszélgetés)
nézd, a tanár is ember. nála is van mikor elszakad az a bizonyos cérna. mikor pl húszor szól rá az órán beszélgető gyerekre,és akkor sem figyel.ha te ezt ennyire nehezményezed, mindenképp beszélj a tanárral is.
de lássuk be a mi időnkben azért a pedagógusnak sokkal több szabadkezet adtak, hogy a gyereket az iskolában figyelemre szoktassa,és nem volt ebből probléma otthon sem, ha a tanár esetleg körmöst adott a gyereknek ha jogos volt.
Annó minket is fejbe csapott a tanárnéni...
1-1 fejbe kólintástól nem lesz baja..
persze,ma már az megy,hogy nem szabad megütni a gyereket,másrészről ugye ha a szülő nem veri,más hogy jön ahhoz,hogy kezet emel a gyerekre.....
nagyon régen menő volt a körmös, és egyéb csúnyaságok az iskolában,nevelő célzattal..
a gyerek fejének csapkodása tényleg nem a legjobb ötlet, találjon mást a tanár,de mint mondom, 1 picitől a gyereknek sem lesz baja..le kell ülni a gyerkőccel beszélgetni, hogy órán nem szabad beszélgetni..ha megteszi,és a tanár rászól, azonnal hagyja abba,ne folytassa! ha folytatja,számoljon a következményekkel..
a tanárral is lehet persze beszélni,hogy miért is volt ez....
de lehetőség szerint ne úgy,hogy berontasz hozzá,és laposra vered,hogy mégis hogy jutott ez eszébe-ahogy ez manapság állítólag szokás :D
NINCS az a magatartás, ami egy gyerek fizikai bántalmazását legitimálná.
Az előző megjegyzésedhez: itt nem az iskolát és a tanárt, hanem a gyereket megütő tanár magatartását lehet szidni, arról volt ugyanis szó. Nem nehéz látni a differenciát, csak akarni kellene.
Gyereket pedig nem verünk. Egyszer sem. A tanár főleg nem. SOHA.
Eddig nem akartam beleszólni a témába, de ez a hozzászólásod kiverte a biztosítékot!
Neveld meg a ygerekedet, és akkor nem lesz ilyen problémád.
na azért ez nem ugyanaz!!!
A gyereket nevelni kell, ha az iskolában van, akkor a pedagógusnak, ha otthon, akkor a szülőnek.
a párod nem nevel, mert feltételezhető hogy felnőtt ember létedre meg vagy nevelve, ezért nem fog megütni.
De a gyereket még nevelni, formálni kell, meg kell tanulnia mik a szabályok és azokta be kell tartani!!!
Kezeld helyén a dolgokat!
Erősen túldramatizálod.
úgy látom a többségnél ez megengedett.....:-((((
nekem 2 dolog jut eszembe: volt már úgy , hogy a férjed/feleséged többször szólt valamiért és Te nem úgy vagy azt csináltad ahogy kérte? - hogy esne ha fejbecsapna érte???????
és ugyebár miért a gyerek fejét ütjük????? mert ülve azt éri el.......
és ha a főnököd csapna fejbe?????
Sajnos ez egy olyan dolog, hogy az iskolába a gyerek azért jár, hogy tanuljon, és ott szabályok működnek, amiket be kell tartani, pl. nem mászkálunk órán, nem eszünk, iszunk, beszélgetünk, még akkor sem, ha a tanár "nem elég érdekes", mivel az iskola nem kívánságműsor, vagy mozi, amit feltétlenül élvezni kell, a tanár meg nem mutatványos, hogy mind a 20-30 gyereknek a kénye-kedvét kielégítse.
Sokszor nekem is unalmas volt a gyűlés, és fárasztó, és hosszú, és baromira nem érdekelt az igazgató beszéde, akkor nekem is fel kellett volna állnom, sétálgatom, trécselnem, csak mert nem volt elég "érdekes" az igazgató nagymonológja, nem kötötte le a figyelmemet. Hát nem így működik a világ.
egy tanító nem vág akkorát a gyerekre h az fájjon neki....nem támad rögtön. többször szol, figyelmeztet. van, h a gyerek erősen tuloz a történtekben, ha megérdemelte már a koppintást, ezt ne feledd!
de szerintem menj be a tanítóhoz és kérdezd meg, h mi történt mert a gyerek igy ment haza...
furcsa dolog ez a nem odafigyelés.
nekem a fiam elsős, és az egyik tanárnál úgy ül a padban és tanul, mint a kisangyal. a másik tanárnál meg le fel járkál az órán, és nem figyel. lehet a tanárban is hiba, hogy nem köti le a gyerek figyelmét, és ezért beszélget, vagy mást csinál.
nem tudom hogy nektek hány tanár van.ha kettő, mint nálunk,akkor kiváncsi lennék arra hogy vajon a másik tanárnál hogy viselkedik?ha ott figyel, akkor más a baj.
a gond ott kezdődik, ha egyik tanárnál sem figyel. akkor viszont elővenném a gyereket, és elbeszélgetnék vele.
A tanárnőt lehetőleg ne a gyerek előtt regulázd, mert soha többet nem lesz tekintélye és annak a kárát a gyereked is látni fogja.
Órán pedig egy másodikos gyerek ne beszélgessen, hanem figyeljen a tanárra.
Gondolom nem kitűnő tanuló, vagy ha igen, akkor a társa figyelmét ne vonja el.
Nem értem, miért várod itt a véleményeket....
A gyermeknevelés otthon kezdődik, ha tanuló példamutató magatartást visz otthonról, tanár néninél sem szakad el a cérna.
Amúgy a gyerekek ugye leköphetik a tanárt???? :S
XD
Ez jó szaftos téma, de borítékolható a sok felvilágosult vélemény, miszerint gyerekhez egy újjal se lehet hozzáérni. Senki sem meri megkockáztatni, hogy a legkisebb mértékben is eltérjen ettől az állásponttól, mert akkor rögtön úgy állítják be, mintha agresszív gyerekbántalmazó lenne.
Szóval az én véleményem is az, hogy menj be szépen a suliba, beszélgess el a tanerővel, mondd csak meg neki, hogy a gyerek bántalmazása bűncselekmény! Vígasztald meg a gyerekedet, és mondd csak el neki, hogy csúnya dolog órán beszélgetni tanulás helyett, többet ilyet ne csináljon, de a tanítónéni viselkedése elfogadhatatlan! Szóljon csak neked a jövőben is, ha ez bármikor megismétlődik!
És ha valóban megismétlődik, akkor fontold meg az iskolaváltást!
Nincs hozzá joga, még a szülőnek sem, főleg fejbe vágni egy gyermeket. :(
Ha pl. a főnöködnek nem tetszik a viselkedésed és ezért fejbe vág, akkor is jogosnak tartod?
További ajánlott fórumok:
- 29 éves srác vagyok és egy kedves tanárnénit keresek....
- Anyák napja az oviban és a suliban. Miért visznek egyes szülők virágot az óvónéninek, illetve a tanárnéninek?
- Milyen ajándékot szoktak venni negyedikes leköszönő tanárnéniknek?
- Magyar szakos Tanárnénik/bácsik:) segítsetek!!!
- Mivel búcsúztassuk az alsós tanárnénit?
- Tanítónénik, tanárnénik, ballagás előtti utolsó osztályfőnökióra