Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Annyira szeretnék egy napon nem úgy ébredni... fórum

Annyira szeretnék egy napon nem úgy ébredni... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

22. birebora (válaszként erre: 16. - Kedvesenfanyar)
ápr. 24. 05:06
Így.
21. Nemer Eszti (válaszként erre: 20. - ~ Luna ~)
ápr. 23. 17:33
Igen, van sajnos olyan állapot is, amikor már önállóan nem tudunk kimászni a gödörből. Ekkor külső segítség kell.
ápr. 23. 17:31
Ha valakinek reggelente ilyen gondolatai vannak, ott már elképzelhető, hogy problémát okoz a mindennapi dolgok elvégzése, mint tisztálkodás, takarítás, szociális kapcsolatok fenntartása, ügyintézés, étkezés, kimozdulás. Sajnos ebben az esetben nem fog működni az apránként kis változtatás.
19. 55Judit (válaszként erre: 18. - Nemer Eszti)
ápr. 23. 17:11
Nagyon okos gondolat Eszti! Én is ezt csinálom napról napra. Mindig egy kicsivel többet adok a jobb létemhez. Működik! A gyakori kis lépések sokkal többet érnek mint ritkán egy nagy. Ez több kudarcot hozhat mint sikerélményt. Így minden tekintetben egyre jobban - és jobban vagyok.
18. Nemer Eszti (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 23. 16:40

Ha tényleg nagyon szeretnél reggel úgy ébredni, hogy ne legyenek sötét gondolataid, akkor azon lenne érdemes inkább gondolkodnod, hogy mit változtass az életeden.

Elég csak kicsi változásokkal kezdeni és tenni-tenni minden nap! Türelem és egyszer csak azt fogod észre venni, hogy jobban vagy.

Így legyen!

17. Kedvesenfanyar (válaszként erre: 13. - Egy lány 789900)
ápr. 23. 16:16

Szerintem ez nem ilyen egyszerű, hogy bátorság vagy gyávaság. Én a saját bőrömön éltem meg: édesanyám itt hagyott minket, egy 6 éves gyereket is maga után.

Sokan mondják, hogy az öngyilkosság bátorság. Én inkább úgy látom, hogy az igazi bátorság az lett volna, ha marad, és felneveli azt a gyereket is. Ha vállalja a nehézségeket, és végigkíséri őt azon a rögös úton, amit az élet jelent.

Mert amikor egy szülő maga mögött hagyja a gyerekeit, nekik kell tovább élni és feldolgozni mindezt. És ez egy olyan teher, amit nem ők választottak.

Szóval igen, az éremnek mindig két oldala van. Csak az egyik oldalon azok vannak, akik itt maradnak, és nekik kell valahogy továbbmenni. Tudod milyen nyomot hagyott ez a testvéremben, hogy az anyja úgymond eldobta? A temetőbe se ment el sosem, ha nem foglalkozott vele az anyja, nem érdekelte mi lesz vele, ő sosem megy a sírjához, pedig próbálta az egész család menteni a helyzetet, hogy ne így érezze.

ápr. 23. 16:03

Kedves FI.!

Ha óvni akarod a lelked, ne add ki senkinek magad, mi a problémád, mert sajnos van aki kiénekli a szádból a sajtot és az első adandó alkalommal, ha nem leszel szimpatikus neki, nyilvánosságra hozza.

Óvatosan az életeddel, a lelkeddel.

Maradj anonim, hogy mi bánt így írd le, hátha valaki ténylegesen tud segíteni.

15. 55Judit (válaszként erre: 13. - Egy lány 789900)
ápr. 23. 12:17
Ez így van. Sokan tévesen gondolják azt hogy az öngyilkosságot elkövető ember gyáva. Szerintem nála bátrabb nincsen. Nagyon sajnálom azt aki ebbe e helyzetbe kényszerül.
14. boldogzokni (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 22. 22:03
Azt mondják okosok, hogy ha ébredés után elmosolyodik az ember, akkor az hatással van az egész napjára.
13. Egy lány 789900 (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ápr. 22. 19:44
Ez így van, vannak akik azt is mondják hogy eldobni az életet könnyű, pedig nem az emberbe kódoltan benne van az ösztön az élni akarás és azt elnyomni ilyenkor na az ami igazán nehéz.
12. birebora (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ápr. 22. 18:18
Szépen megfogalmaztad:)
11. 55Judit (válaszként erre: 10. - 55Judit)
ápr. 22. 16:51
Csak egyszer írtam le, nem tudom hogy lett kettő. Bocsánat!
10. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
Ha gondolod tudnék valahogyan segíteni hogy kibillenj ebből az állapotból, írj rám.
9. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
Ha gondolod tudnék valahogyan segíteni hogy kibillenj ebből az állapotból, írj rám.
8. 55Judit (válaszként erre: 5. - Michelle.r)
ápr. 22. 16:40
Biztos hogy így van. Sajnos sokan tudják hogy ez a leggyorsabb és talán legbiztosabb módszer az élet eldobására. Ehhez kell egy végtelen reménytelenségérzet, lelki fájdalom vagy betegség, amiből nem talál az ember kiutat és az élete árán is, de már szabadulni akar. Aki eljut az öngyilkosságig olyan beszűkült tudatállapotban van, hogy nem érdekli sem a mozdonyvezető, sem a család. Az ő problémáját mindenkiénél nagyobbnak érzi és muszáj neki a tettre erősen koncentrálni hogy meg tudja tenni. Mert az életet eldobni még egy végtelenül elkeseredett embernek is nehéz. Voltam hozzá nagyon közel, ismerem az érzést azért tudtam leírni.
ápr. 22. 16:30

Szomszédom 32 évesen vetett véget így az életének.

Nagyon sokan sajnáltuk.

Gondolj bele abba, aki utál, nagyon nagy örömöt szerzel neki vele, aki szeret, annak végtelen fájdalmat, hiányt.

Egyik sem érdemli meg, sem az örömöt, sem a bánatot.

6. birebora (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 22. 16:27
Jaj, ne hülyéskedj!
ápr. 22. 14:12
A mozdonyvezetők szeretnek arra a gondolatra ébredni, hogy aznap senki nem fekszik a vonat elé.
4. ~ Luna ~ (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 22. 14:06
Mi a baj?
ápr. 22. 14:00
Ne taszítsd lelki nyomorba a mozdonyvezetőt.
ápr. 22. 13:51

Az ilyen gondolatokat dobd el. Miért kellene a másvilágraszőrnyű kínokban érkezni. Minden rossz dolognak egyszer vége lesz és megtalálhatod az életed örömét és értelmét. Nézz körül a világban és megláthatod hogy milyen sok ember van tőled sokkal rosszabb helyzetben, és örömmel vállalná el a te körülményeidet.

És tudod miért írom ezt? Mert én is átmentem már ilyen gondolatokon. Nekem segített ez a felismerés, hogy ne csak a magam problémáira figyeljek.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook