Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Amikor szörnyű a "mama" főztje, de rád erőszakolja. Mit lehet tenni? fórum

Amikor szörnyű a "mama" főztje, de rád erőszakolja. Mit lehet tenni? (beszélgetés)

1 2 3
32. hancsalean (válaszként erre: 29. - Molyka)
2011. jún. 11. 14:35
Mi nem esszük, oviban sem készítenek disznóból semmit. Darált húsnak is pulykát veszek pl.
31. Molyka
2011. jún. 11. 14:34
Az is megoldás, hogy "felhasználod" a gyerekeket. Odaviszi, leültök és elkezdtek ebédelni, a gyerek el fogja utasítani. Megtömni úgysem fogja, egyrészt ott vagy Te és a férjed is.
30. hancsalean (válaszként erre: 19. - Molyka)
2011. jún. 11. 14:32
Aranyos vagy, nem vihet be intézménybe otthonról hozott ételt egyik gyerek sem nálunk (fertőzéstől félnek)Lasagnet is így készíttem, pörköltkockásan, próbáld ki! :)
29. Molyka (válaszként erre: 27. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 14:32
A zsírral, disznóval semmi baj nincsen, normális mennyiségben szerintem, de ahány ház, annyi szokás.
28. Molyka (válaszként erre: 25. - 5b315db51e)
2011. jún. 11. 14:31
Őszintén, ez jobb megoldás? Ott élből meg kell mondani, hogy köszönitek, de legközelebb ne ezt, mert nagyon ritka az hogy ilyet esztek, a gyerekek nem szeretik, nehezen fogy el, félő hogy megromlik, és senki nem lopja a pénzt, hogy ilyen mennyiséget kidobjatok. Ennyi.
27. hancsalean (válaszként erre: 24. - Salabakter)
2011. jún. 11. 14:30
Figyelj, az óvodában, iskolában is az egészséges étkezésre figyelnek, magam is ennek vagyok a híve, nem a zsírnak és a disznónak! De pl., nagymamám is süt disznóból ételt, viszont soványan készíti el, Ő igazán hagyományosan főz, mégis finoman! A mai napig imádja mindenki a főztjét! Már 81 éves, de olyan mint egy 50-es!
26. 4327a8e017 (válaszként erre: 22. - Molyka)
2011. jún. 11. 14:27
Nem, az bee0304 volt.
25. 5b315db51e (válaszként erre: 17. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 14:27
En a kovetkezo latogatas alkalmaval visszavinnem neki..Es megmondanam hogy mi nem eszunk disznot fsat nem nem hasznalunk zsirt stb stb...koszond meg hogy farad vele de ti nem kertek belole..ennyi..ha megharagszik az o baja.
24. salabakter (válaszként erre: 17. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 14:26
Akkor úgy látom,ő hagyomásan főz,nem pedig rosszul!
23. 4327a8e017 (válaszként erre: 21. - Salabakter)
2011. jún. 11. 14:26
Megérteném, hogy nagyon elcsesztem azt a kaját. Mint ahogy azt is egyből megértettem, hogy mi az a néhány dolog, amit NEM eszik meg.
22. Molyka (válaszként erre: 20. - 4327a8e017)
2011. jún. 11. 14:25

:)

Lettem már rosszul. Te voltál aki kiköpte mert az anyjáék ezért nem tudnak spórolni?

Na azt pl. teljes mértékben osztom.

21. salabakter (válaszként erre: 13. - 4327a8e017)
2011. jún. 11. 14:24

Te mit szólnál hozzá,ha tiéddel ezt csinálná a párod? Mert mindenki tanul valamikor főzni,mindenkinek idő kell,mire nagyon jól sikerül!Senki nem úgy született!

Ez a te megoldásod nagy b...ság!

20. 4327a8e017 (válaszként erre: 15. - Molyka)
2011. jún. 11. 14:22

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve...

De annak örülök, hogy még nem lettél konkrétan rosszul más jóindulattal készített kajájától, sajnos én már igen.

19. Molyka (válaszként erre: 17. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 14:22

Nehéz ügy. A paradicsomos cuccból esetleg lasagne? A zsírcafatos disznós kaja... esetleg ledarálni és hortobágyiba tölteni?

A kocsonyára nincs ötletem és a sütire sincs. Ha csak nem... beviszi a gyerek az oviba/suliba kedveskedésből. :D

2011. jún. 11. 14:21
Nem a jóindulattal van itt a bajom, hanem hogy túlzásokba esik és nem érti meg, hogy nem kell, segíthetne másképp is.
17. hancsalean (válaszként erre: 11. - Molyka)
2011. jún. 11. 14:19
Én pl. a pörköltszaftkockával készített a spagettit, erre hoz egy rakás paradicsomos spagetti öntetet, de mi nem szeretjük! Vagy a ocsonyát hozza, amitől kiráz mindenkit a hideg, vagy olyan édességet készít, amit teleszór fulladásig mazsolával és tepsistől hozza...előtte edd meg, azonnal amint megérkezik. Én szárnyasból készítek ételt, Ő minden alkalommal disznóból készültet hoz, szép nagy zsírcafatokkal. Vagy tocsok a klopfolatlan rántott húsa a zsírban, csak abban süt-főz, amit én mindig mellből készített és sütőben sütöm.
16. 5e1b581a2e (válaszként erre: 8. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 14:15
Nagyon destruktívan viselkedik.Küld hozzám!Én utálok főzni...:DDD
15. Molyka (válaszként erre: 13. - 4327a8e017)
2011. jún. 11. 14:15

Ez abszolút unintelligens változat szerintem. Micsoda pofátlanság ezt tenni amikor valaki jóindulatból segíteni akar a másikon, még ha annak semmi haszna nincs is?

Emberek vagyunk, nem állatok, bárkivel lehet szót érteni.

2011. jún. 11. 14:14

Meg kell mondani az őszintét...bármilyen rosszul is esik neki....

Én ezt tenném..

13. 4327a8e017 (válaszként erre: 9. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 14:13
Határozottabbnak kell lenni. Vagy húzd le előtte a wc-n a kajáját, vagy amikor elmegy tőletek, menj le vele együtt és add oda az első koldusnak a kaját. És ne engedd, hogy a gyerekeidbe olyat tömjön beléjük, amit csak akar. Pffff.
12. 5b315db51e (válaszként erre: 8. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 14:13
Mondd meg neki hogy folosleges faradnia mert ugyis csak a kukaban landol..De nem ertem azt irtad exanyosod...
11. Molyka
2011. jún. 11. 14:11

Legyél kreatív, és ha alapanyagokat hoz, akkor használd fel okosan.

Miket visz?

2011. jún. 11. 14:11
Szitu ugyanaz exanyos vasarnapi ebed..Husleves amit en konkretan imadok..DE a levest szerinte kenyerrel KELL enni sargarepaval hussal osszekutyulva...En meg ugy nem eszem meg..amit en kaptam hogy ezert nincs semmije ANYAMEKNAK mert azt sem tudjak hogy lehet sporolosan enni..Kikoptem ami a szamban volty felalltam az asztaltol megkoszontem az ebedet....
9. hancsalean (válaszként erre: 7. - 4327a8e017)
2011. jún. 11. 14:10
De nem érti meg! Egyszer azt mondta, hogy csak a bolond nem fogadja el amit adna. De ha nem kell? Érdekes, Édesanyám mindig megkérdezte mire van szükségünk, vagy odaadta az árát stb, soha nem erőltetett ránk semmit. Neki ha azt mondom, köszönöm nem kell, akkor sem érti, hanem jön, hogy csak ezt+azt...VÁáááááááá:)
8. hancsalean (válaszként erre: 5. - Kmeli)
2011. jún. 11. 14:07

Én megeszem amit főz, de a mennyiség is baj, az Ő főztjét szerinte csak tömni lehet, a gyerekek után futkározik az étellel, nekik meg nem kell, de nem érti meg. Olyan dolgokat megvesz, amit mi magunk alapban nem, hiszen más az ízvilágunk. Nem kérdezi meg szükség-e van valamire, hanem hozza amit jónak gondol saját maga.

És hiába van tele a hűtő az általam készített dolgokkal, mindig 3 táskányi étellel érkezik, szerinte a fia azt szereti igazán, amit Ő főz. Arról pedig fogalma sincs, hogy valójában nem szereti, de soha nem merte megmondani neki. Ezt Ő maga mondta el.

7. 4327a8e017 (válaszként erre: 3. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 14:07

Hát, add neki vissza a kaját, mert ti úgyis kidobnátok. Egy idő után megtanulná, és még egy kis idő után túltenné magát a sértődöttségen. :)

Én egyszerűen nem eszem meg, ha vmi nem ízlik (+ vega is vagyok), nem vagyok hajlandó fél óra múlva hascsikargással elvonulni csak azért, hogy mást ne sértsek meg. Az egészségem és jó közérzetem fontosabb, mint más közönség-éhsége.

2011. jún. 11. 14:05

Ezt le kell írnom! Szerencsére már csak a VOLT anyósomról fogok írni.

Mentünk hozzájuk vasárnapi ebédre. És mit főzött a drága mama??? Csirkefarhátból pörköltet!!!

De! Azt mondta, mivel én nem szeretem, ezért főztek bele nekem egy szárnytövet! :DDD

Azt hittem, leesek a székről.

És tudjátok, mi a legjobb az egészben? Az, hogy a fiuk rosszul van az ilyen kajáktól (nem tehet róla, ez egy betegség, de öklendezik sok mindentől).

Hosszú évekig porondon volt, ha megkérdeztem, hogy mit főzzek: hát farhátpörköltet.

Amúgy exanyós megcsinálta azt is, amikor 2 unokával mentünk, hogy bablevest főzött, babfőzelékkel, prézlis tésztával.

Mondanom sem kell, hogy mennyit ettek belőle a gyerekek... A 2 órás hazaút után bementünk a tescoba és vettünk nekik kaját.

5. Kmeli (válaszként erre: 1. - Hancsalean)
2011. jún. 11. 13:59
Mit jelent az hogy szörnyű? Annyira ehetetlen? A "nem vagyok éhes" szöveg egy darabig elmegy,de hosszú távon gyanús.....Ha meg nem kívánod,és undorral lenyomod,csak hogy ne sértsd meg..... Én mondjuk nem csinálnék ebből problémát,határozottan de kedvesen vissza kell utasítani,aztán azt gondol amit akar.Ezen meg nem sértődhet senki.Ha meg igen,az már az ő baja....
2011. jún. 11. 13:58
Hááát ezek szerint mindenkinek ízlik a főztje. :)
2011. jún. 11. 13:55
Évek óta szó szerint beleerőszakolja az emberbe, hiába nem esszük meg, készíti, teszi, hozza. Gyerekeim az én főztömet szeretik, nagyon íztelenül főz. Miért nem lehet megérteni, hogy valamire nincs szükség, azt nem értem! Többet érne vele, ha elmennénk boltba és megmondanám mire van szükség, de Ő jobban tudja mi kell nekünk.
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook