Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-mézes szelet recept

Almás-mézes szelet recept


Elkészítési idő 60 perc
Zsírszegény Zsírszegény

Az Almás-mézes szelet hozzávalói:
2 db alma
20 g keserű kakaópor
400 g liszt,
250 g porcukor
1 tasak sütőpor
1 db tojás
2 evőkanál méz
100 ml olaj
200 ml tej
50 g durvára darabolt dió
A mázhoz: 100 g étcsokoládé
1 evőkanál kókuszreszelék


Az Almás-mézes szelet elkészítési módja:
Az almákat tisztítsuk meg, távolítsuk el a magházat, daraboljuk fel. A kakaóport, lisztet, porcukrot és a sütőport keverjük el, szitáljuk tálba. Adjuk hozzá a tojással, mézzel és olajjal elvegyített tejet, majd ha már egynemű a tészta, akkor az almadarabokat is. Simítsuk a tésztát a tepsibe, süssük meg az előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt. Rövid ideig hagyjuk a tepsiben, majd rácsra borítva hagyjuk teljesen kihűlni. Az étcsokoládét olvasszuk meg forró vízfürdő felett, kenjük meg vele a süti tetejét, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel. Csak akkor szeleteljük fel, ha a máz megdermedt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-mézes szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook