Pepita-torta recept

A Pepita-torta hozzávalói:
A piskótákhoz: 8 tojás, 24 dkg + 4 evőkanál cukor, 24 dkg + 4 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor, 8 evőkanál víz.

A töltelékhez: 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 dl rum, 1 csomag vaníliás cukor, 20 dkg darált dió, 1 citrom reszelt héja, tej.


A Pepita-torta elkészítési módja:
4 tojásból, 24 dkg cukorból, 1 kanál kakaóból, fél csomag sütőporból, 24 dkg lisztből és 8 kanál vízből barna piskótát sütünk, 4 tojásból pedig sima piskótát. A töltelékhez 20 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral, majd hozzákeverünk 20 dkg darált diót, 1 dl rumot, 1 csomag vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját és annyi tejet, hogy palacsinta-tészta sűrűségű masszát kapjunk. A piskótákat 1 cm-es csíkokra vágjuk. Egy 2 literes lábasba folpackot teszünk és egy sárga csíkot körbe rakunk, majd barnát, ismét sárgát. Addig amíg a lábas közepéig nem érünk. Ezt masszával meglocsoljuk úgy, hogy a csíkok közé is kerüljön. A következő sorba a sárga csíkra barnát teszünk, a barnára sárgát. Minden sort masszával meglocsolunk. Amikor a lábas tele van (a tetejére már nem kell massza!) ráhelyezünk egy másik lábast, ami pont belefér, teleöntjük vízzel, és lenyomatjuk legalább egy éjszakára. Másnap csokimázzal bevonjuk. Tejszínhabbal különösen finom!

Tejszínhabbal különösen finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pepita-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook